FEMALE TALK

Η άσεμνη απάντηση της Alicia Silverstone στο body shaming ήταν και η ιδανική

@2022 Jordan Strauss/Invision/ AP Images

Η Alicia Silverstone άφησε τα δάχτυλά της κι ένα τραγούδι να μιλήσουν αντί για εκείνη ως απάντηση στο body shaming που δέχτηκε στο διαδίκτυο. H 45χρονη ηθοποιός έπεσε πάνω σε μία φωτογραφία της στην οποία φορούσε ένα σκούρο μπλε slip dress και παρατήρησε ότι ο τίτλος της φωτογραφίας της ήταν σε ελεύθερη μετάφραση «Η φωτογραφία όπου η Alicia Silverstone δείχνει αληθινά χοντρή».

Αυτός ο τίλος έδωσε στην Alicia Silverstone την απαραίτητη έμπνευση για ένα video στο TikTok. Σε αυτό το video η ηθοποίος δείχνει την φωτογραφία και τη λεζάντα της και μετά κάνει μία άσεμνη χειρονομία, χαμογελα κι όλα αυτά όσο το video της «ντύνει» μουσικά το abcdfu της GAYLE.

«Γαμώτο. Εγώ πιστεύω ότι δείχνω όμορφη», πρόσθεσε ως λεζάντα στο video της η Alicia Silverstone. Κι αυτή η φράση της είναι η μόνη απάντηση που αξίζει να δίνει κανείς σε τέτοια σχόλια. «Εγώ πιστεύω ότι δείχνω όμορφη», είπε. Και το μόνο που έχει σημασία είναι αυτό που η κάθε μία μας πιστεύει για τον εαυτό της. Το μόνο που έχει σημασία είναι να είμαστε αναπολογητικά εμείς αγνοώντας τα σχόλια και τις προβολές των άλλων πάνω μας. Αυτό αποφάσισε να κάνει και η ηθοποιός, που μεσουράνησε στον κινηματογράφο στα 90s.

@aliciasilverstone Damn. I think I look good 😂🤷🏼‍♀️ #abcdefu ♬ abcdefu – GAYLE

Τα απίστευτα σχόλια και οι αδιανόητες ερωτήσεις στις οποίες είχε χρειαστεί να απαντήσει στα 90s η Alicia Silverstone

Η Alicia Silverstone είχε χρειαστεί από τότε να αντιμετωπίσει ανάλογα σχόλια και τον Απρίλιο του 2020 είχε μιλήσει (πολύ πιο αναλυτικά απ’ ότι έκανε στο video της) για το γεγονός ότι οι paparazzi και τα tabloids την αποκαλούσαν χωρίς αιδώ «Το χοντρό κορίτσι», όταν έπαιξε τον ρόλο της Batgirl στην ταινία του 1997 Batman & Robin.

Κατά τη διάρκεια της προώθησης της ταινίας, οι paparazzi χρησιμοποιούσαν αυτό το παρατσούκλι (σ.σ. στα αγγλικά η λέξη με την οποία την αποκαλούσαν ήταν fatgirl), ενώ τα tabloids συνέχεια επέκριναν το σώμα της και την κορόιδευαν γι’ αυτό. Η Alicia Silverstone, όσο απίστευτο κι αν μας ακούγεται σήμερα, είχε κληθεί να απαντήσει σε συνέντευξη Τύπου της ταινίας για το νούμερο του σουτιέν της.

«Κορόιδευαν το σώμα μου όταν ήμουν νεότερη. Με πλήγωνε αλλά ήξερα ότι έκαναν λάθος. Δεν μπερδεύτηκα από αυτό. Ήξερα ότι δεν ήταν σωστό να κάνεις πλάκα με το σωματότυπο κάποιου, δεν μοιάζει σωστή συμπεριφορά απέναντι σε έναν άνθρωπο», είχε πει η Alicia Silverstone στην βρετανική εφημερίδα The Guardian.

«Σίγουρα αυτή η ταινία δεν ήταν η αγαπημένη μου κινηματογραφική εμπειρία. Υπήρχαν συνθήκες εργασίας που ήταν κάτι πολύ λιγότερο από ιδανικές», πρόσθετε στην ίδια συνέντευξη. Η Alicia Silverstone διένυε τότε την δεκαετία των 20 της. Κι όπως αποκάλυψε «σταμάτησα να αγαπώ την υποκριτική για πολύ μεγάλο διάστημα», μετά από αυτή την ταινία. Κι ίσως αυτό εξηγεί γιατί παρόλο που η καριέρα της απογειώθηκε στα 90s, δεν είχε την εξέλιξη που η βιομηχανία περίμενε από εκείνη.

Η όλη -όχι ευχάριστη- εμπειρία ωστόσο, την έμαθε να ψάχνει για τους ρόλους στους οποίους πραγματικά πιστεύει, πράγμα που σταδιακά αναζοπύρωσε την αγάπη της για την τέχνη της.