ΠΑΙΔΙ

Τα παιδιά διδάσκουν αλληλεγγύη. Πλήρωσαν κρυφά το εισιτήριο του φίλου τους

Unsplash

Ο Γιώργος και ο Πάνος. Δύο φίλοι και συμμαθητές. Δύο μικρά παιδιά που απέδειξαν πως η αγάπη και η αλληλεγγύη θα σώσουν τον κόσμο μας.

Η δασκάλα Ρούλα Καραγιάννη μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς της φίλους μια τρυφερή κίνηση από τους δύο μαθητές της προς έναν τρίτο.

Η τάξη θα πήγαινε εκδρομή στο θέατρο. Ο Γιώργος και ο Πάνος αποφάσισαν στον φακέλους τους με το αντίτιμο της εκδρομής να βάλουν πέντε ευρώ παραπάνω για να μπορέσει να πάει μαζί τους και ένας άλλος συμμαθητής τους, η οικογένεια του οποίου δεν είχε την οικονομική δυνατότητα να πληρώσει.

Η δασκάλα έγραψε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook: «Ανοίγοντας τον φάκελο του Γιώργου βρήκα μέσα 5 ευρώ περισσότερα από όσα κοστίζει το εισιτήριο για το θέατρο που θα πάμε.

-Γιώργο μου, γιατί μου έφερες 5 ευρώ περισσότερα;

Ο Γιώργος με ύφος συνωμοτικό με πλησιάζει και μου λέει στ’ αυτί.

-Κυρία, εγώ και ο Πάνος θέλουμε να πληρώσουμε το εισιτήριο για τον Ι.

Ξέρουμε πως δεν θα έρθει στην εκδρομή, όχι γιατί ζαλίζεται στο λεωφορείο όπως είπε, αλλά γιατί δεν έχει χρήματα. Είχε φέρει και ο Πάνος 5 ευρώ περισσότερα. Πλησίασε κι εκείνος να τα δώσει κρυφά.

Έτσι κι αλλιώς είχα φροντίσει για το θέμα. Όμως τα παιδιά δεν το ήξεραν. Τους έδωσα τα χρήματα πίσω, με ένα κόμπο στον λαιμό συγκίνησης. Τιμή μου που είμαι η δασκάλα τέτοιων παιδιών. Τιμή μου κι ελπίδα μου!»

Να μαθαίνετε τα παιδιά σας να αγαπούν και να αγαπιούνται. Να τους διδάσκετε να τείνουν το χέρι σε όσους έχουν ανάγκη κι όχι να το σφίγγουν σε γροθιά. Αγάπη, αλληλεγγύη και κατανόηση. Αυτά τα παιδιά θα γίνουν οι επόμενοι ενήλικες τους οποίους η κοινωνία μας έχει ανάγκη.