FASHION TIPS

Black Friday: Τα χειμωνιάτικα staples που αξίζουν την προσοχή σου

Imaxtree

Πότε αρχίσαμε να γιορτάζουμε και στην Ελλάδα το Halloween, το Thanksgiving και το Black Friday; Ποιος να το περίμενε, ότι και εμείς, μια χώρα 11 εκατομμυρίων ανθρώπων (μπορεί και λιγότερων, η απογραφή θα δείξει), ότι μαζί με τις Αποκριές και τη γιορτή του Άη Γιαννιού, θα «γιορτάζαμε» και την Black Friday. Μια μέρα η οποία στην Αμερική, τοποθετείται μετά το Thanksgiving και που το ρατσιστικό «ποιόν» της προκύπτει από την αγοραπωλησία μαύρων σκλάβων κάπου στα 1800s.

Αν αφήσουμε όμως «απ’ έξω», την αμφιβόλου προέλευση της Black Friday, δεν μπορούμε να μην δούμε και τα καλά. Οι εκπτώσεις της Black Friday είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για στοχευμένες αγορές. Για αγορές/επενδύσεις τις οποίες δεν θα μετανιώσουμε. Αν και μπορεί να παρομοιάσει κανείς την ημέρα αυτή με «αγώνα δρόμου» (μέχρι να βρούμε την καλύτερη προσφορά, το σωστό μέγεθος, αλλά και τα ρούχα στα οποία αξίζει να δώσουμε τα λεφτά μας), μπορούμε να φέρουμε τα πράγματα με το μέρος μας. Άπαξ και γνωρίζουμε από τώρα, 2-3 μέρες πριν δηλαδή, τι θέλουμε να αγοράσουμε, θα μας είναι πιο εύκολο να κάνουμε τις σωστές αγορές.

Πώς να ψωνίσεις αυτή τη Black Friday

Κατά τη γνώμη μου, στη Black Friday, είναι σοφότερο να κάνουμε στοχευμένες αγορές και να κοιτάμε για κομμάτια που χαρακτηρίζονται από διαχρονικότητα. Αν αξίζει να επενδύσεις σε κάτι σε αυτή την Black Friday, λοιπόν, αξίζει να είναι ένα διαχρονικό ή designer κομμάτι.

Οι ευκαιρίες που θα βρεις στα αγαπημένα σου fashion brands και καταστήματα ρούχων (online ή φυσικά), μάς «καλούν» να κάνουμε focus σε πιο κλασικά κομμάτια της γκαρνταρόμπας. Αν για παράδειγμα, έχεις βρει το τέλειο μαύρο ή καμηλό παλτό το οποίο τυχαίνει να είναι από κάποιο luxury brand ή σχεδιαστή, δεν υπάρχει καλύτερη στιγμή από τις 50% plus εκπτώσεις που θα βρεις online, για να το αποκτήσεις. Αν πάλι θέλεις να «τιγκάρεις» την ντουλάπα σου με όλα τα basics, από σουτιέν και εσώρουχα μέχρι και t-shirts και μπλούζες για layering, η Black Friday είναι μια καλή αφορμή για να βρεις αυτά τα items σε τιμές/ευκαιρίες. Έτσι, τα οφέλη των αγορών σου θα είναι #διπλής: θα χτίσεις μια ολοκληρωμένη γκαρνταρόμπα, χωρίς να έχεις ξοδέψει μια μικρή περιουσία για να το καταφέρεις.

Παρακάτω, η λίστα με τα χειμωνιάτικα essentials στα οποία αξίζει να επενδύσεις.

Παλτό

Σε neutral απόχρωση (γκρι, μαύρο, μπλε, καφέ) και σε απλή γραμμή, ένα τέτοιο παλτό θα το φοράς μια ζωή.

Δερμάτινες μπότες ή μποτάκια

Αντίστοιχα, ένα ζευγάρι μπότες ή μποτάκια σε ουδέτερο χρώμα, ταιριάζουν με όλα και φοριούνται όλες τις ώρες.

Λευκό πουκάμισο

Ένα seasonless ρούχο της γκαρνταρόμπας που θα φοράς από τον χειμώνα για layering, αλλά και μόνο του με τζιν, μέχρι και το καλοκαίρι στην παραλία πάνω από το μαγιό. Το τέλειο item για να επενδύσεις στη Black Friday.

Hoodie

Με την άνοδο των loungewear, θυμηθήκαμε τη διαχρονική αξία, αλλά και το neccesity ενός τόσο άνετου και cozy ρούχου, όπως είναι το hoodie aka ένα φούτερ με κουκούλα. Θα το φοράς με κολάν, τζιν μέχρι και με statement παντελόνια.

Everyday bag

Everyday bag ή αλλιώς η τσάντα που θα χωράει όλα τα υπάρχοντά σου, που ταιριάζει με όλα και θα φοράς από το πρωί ως το βράδυ. Από μια oversized τσάντα χιαστή μέχρι και μια τσάντα ώμου, αυτή είναι μια must αγορά στη Black Friday.

Sneakers

Αν έψαχνες τα αγαπημένα σου Converse σε έκπτωση ή το τέλειο ζευγάρι λευκά αθλητικά, τότε η ημέρα αυτή είναι η καταλληλότερη για να ενδώσεις σε μια αγορά.

Βραδινό φόρεμα

Aka ένα «καλό» φόρεμα που θα μπορείς να φοράς σε πιο επίσημες περιστάσεις. Το στιλ του, το αφήνω πάνω σου. Προτίμησε ένα που χαρακτηρίζεται από μια διαχρονικότητα (αρά θα φορέσεις παραπάνω από μια φορά) και που ταιριάζει στο στιλ σου.

Μαύρο παντελόνι

Το μαύρο παντελόνι είναι ένα ρούχο με το οποίο μπορείς να συνδυάζεις όλα τα ρούχα της λίστας. Μπορείς να το φορέσεις κάτω από ένα φόρεμα ή φούστα ή πιο παραδοσιακά με ένα πουκάμισο ή και με ένα statement τοπ, αν θέλεις μια πιο glam εμφάνιση.

T-shirt

To ρούχο που θα αναζητάς, χειμώνα-καλοκαίρι, και που είναι ιδανικό για layering, αλλά και για να σου προσφέρει stylish εμφανίσεις, κάθε, μα κάθε, φορά.

Μίντι φούστα

Μπορεί να είναι μια πλισέ. Η μια pencil δερμάτινη. Ή μια άνετη πλεκτή. Όποιο style κι αν επιλέξεις, μια μίντι φούστα είναι τρομερά versatile. Φοριέται με ψηλές μπότες για μια βραδινή έξοδο, αλλά και με sneakers για τις χαλαρές βόλτες στην πόλη. Τέλειο item για να επενδύσεις σε αυτή την Black Friday.

Ζιβάγκο

Τέλειο για layering κάτω από φορέματα ή και φούτερ/πουλόβερ, αλλά τέλειο για να φορεθεί και μόνο του. Από τα basics της γκαρνταρόμπας που πρέπει να έχεις στην ντουλάπα σου, κάθε χειμώνα.

Κρίκοι

Το ιδανικό στιλ κοσμήματος για να προσφέρεις ένα όσο glam ή διακριτικό αποτέλεσμα επιθυμείς, στις εμφανίσεις σου. Από τους oversized χρυσούς κρίκους μέχρι και τους πιο μικρούς λεπτούς σε ασημί ή rose χρώμα, ένα ζευγάρι κρίκοι είναι το must και πιο διαχρονικό κόσμημα.

Κασκόλ

Ένα αξεσουάρ που δεν λείπει από τις χειμωνιάτικες εμφανίσεις, άρα και από την ντουλάπα μας. Από τα oversized blanket scarfs μέχρι τα designer, όπως τα iconic καρό της Burberry, η Black Friday είναι μια καλή ευκαιρία για μια τέτοια αγορά.

Σακάκι

Ένα αρκετά versatile πανωφόρι, που φοριέται από το φθινόπωρο μέχρι και την άνοιξη. Προτίμησε ένα σακάκι σε διαχρονικό σχέδιο και γραμμή το οποίο θα μπορείς να φοράς φέτος, του χρόνου και του παραχρόνου. Αν επιλέξεις δε, ένα σε μαύρο χρώμα θα μπορείς να το συνδυάζεις με το μαύρο παντελόνι σου, σαν κοστούμι.

Casual φόρεμα

Αυτό το φόρεμα που δεν θα βγάζεις από πάνω σου όλο τον χειμώνα. Που έχει το style, μήκος και χρώμα που ταιριάζει απόλυτα στο στιλ σου. Και που φυσικά, σε κάνει να αισθάνεσαι ασφαλής και stylish κάθε φορά που το φοράς. Μπορεί να είναι ένα μακρυμάνικο μίντι ή ένα sweater dress ή ακόμα και ένα slip dress. Μια καλή επιλογή πάντως είναι και ένα LBD.

Τζιν παντελόνι

Ευκαιρία, αυτή την Black Friday, να επενδύσεις σε ένα καλό τζιν παντελόνι που ταιριάζει άψογα στον σωματότυπό σου και που φυσικά θα φοράς με όλα και όλες τις ώρες.

Puffer coat

Αν δεν είσαι των παλτό, και λατρεύεις τα casual πανωφόρια, τότε ένα puffer coat είναι η πιο διαχρονική επιλογή. Είναι ζεστό, ενώ αν επιλέξεις το ένα χρώμα και σχέδιο που εκπροσωπεί το στιλ σου, θα το φοράς μια ζωή.