HACK MY LIFE

TikTok hacks: 4 πράγματα που μπορείς να καθαρίσεις με μαγειρική σόδα

Pexels

Σε αυτό το σημείο, ας συμφωνήσουμε όλοι στο γεγονός πως η μαγειρική σόδα είναι το «διαμαντάκι» που δεν πρέπει να λείπει από τα ντουλάπια καμίας κουζίνας και ο λόγος είναι διπλός. Αυτό το φυσικό υλικό που συνήθως το βρίσκεις στον διάδρομο των super markets με τα υλικά μαγειρικής, δεν χρησιμεύει μονάχα στο φαγητό.

Πιο συγκεκριμένα, η μαγειρική σόδα πέρα από χρήσιμη στο μαγείρεμα, έχει αποδειχθεί και χρήσιμη στο καθάρισμα διαφόρων αντικειμένων μέσα στο σπίτι. Οι καθαριστικές της ιδιότητες είναι όχι μόνο είναι εύκολες, εύχρηστες και οικονομικές, αλλά σε βοηθούν να απαλλαγείς από τη χρήση διάφορων καθαριστικών εμπορίου, έτσι ώστε να υιοθετήσεις έναν πιο οικολογικό τρόπο ζωής, λιγότερο επιβλαβή ως προς το περιβάλλον αλλά και προς τον εαυτό σου.

Το TikTok, λοιπόν, είναι εδώ για εσένα (για ακόμα μία φορά) και σου δείχνει 4 πράγματα που μπορείς να κάνεις λαμπίκο με αυτήν την κοινή, αλλά αδιαμφισβήτητα θαυματουργή, σκόνη.

Θήκη κινητού

Κακά τα ψέματα, αλλά η θήκη του κινητού μας αποτελεί τη μεγαλύτερη εστία μικροβίων. Γεγονός που πρέπει να υπενθυμίζουμε στον εαυτό μας. Αρκεί μόνο να σκεφτείς τα μέρη που ακουμπάς το κινητό σου καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, ειδικότερα όταν βρίσκεσαι εκτός σπιτιού.

Για να απαλλαγείς, λοιπόν, από τα μικρόβια που κουβαλάει η θήκη του κινητού σου, το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να ακολουθήσεις τα εξής απλά βήματα:

  • Τοποθετείς πάνω στη θήκη του κινητού μία δόση οδοντόκρεμας, μία μικρή ποσότητα σαπουνιού για τα χέρια, λίγη μαγειρική σόδα και λευκό ξύδι.
  • Γεμίζεις τον νιπτήρα με νερό και αφήνεις το μείγμα μαζί με τη θήκη να δράσει για 5 λεπτά.
  • Ξεπλένεις και η θήκη σου και είναι λαμπίκο.

Βουλωμένος νιπτήρας: Η μαγειρική σόδα θα κάνει τη δουλειά της

Ο νιπτήρας του μπάνιου μπορεί να βουλώσει για ποικίλους λόγους. Τι μπορείς να κάνεις γι’ αυτό; Να ακολουθήσεις τις οδηγίες που σου δίνει το παρακάτω βίντεο από το TikTok.

Τα βήματα είναι απλά και εύκολα να τα ακολουθήσεις:

  • Ρίχνεις στον βουλωμένο νιπτήρα 40 γραμμάρια μαγειρικής σόδας.
  • Αφήνεις τη μαγειρική σόδα να δράσει για περίπου μισή ώρα.
  • Ρίχνεις 100 ml λευκό ξύδι και αφήνεις το μείγμα να αντιδράσει. Θα δεις ότι αυτό θα αρχίσει να αφρίζει.
  • Όταν το μείγμα σταματήσει να αφρίζει, ρίχνεις βρασμένο νερό και είσαι έτοιμη. Easy peasy.

Μαγειρικά σκεύη με καμένα λίπη

Τα καμένα λίπη που μένουν προσκολλημένα πάνω στα μαγειρικά σκεύη είναι μία κατάσταση που σίγουρα είναι ικανή να τεντώσει τα νεύρα σου και να παίξει με την υπομονή σου. Όσο και να τρίβεις με σαπούνι και σύρμα, τα καφέ και μαύρα υπολείμματα μένουν εκεί να σου υπενθυμίζουν πως δεν θα απαλλαγείς ποτέ από την παρουσία τους. Ωστόσο, πριν αναθεματίσεις, παρακολούθησε το παρακάτω TikTok βίντεο, που σου έχει τη λύση έτοιμη.

Το μόνο που χρειάζεσαι είναι μερικές φέτες λεμονιού, ξύδι και μαγειρική σόδα:

  • Τοποθετείς πάνω στο μαγειρικό σκεύος με τα καμένα λίπη μερικές φέτες λεμονιού, μία ποσότητα ξυδιού και μαγειρικής σόδας.
  • Βράζεις σε δυνατή φωτιά για 5 λεπτά.
  • Αδειάζεις το μείγμα στον νεροχύτη, ξεπλένεις το μαγειρικό σκεύος και σκουπίζεις. Σαν καινούργιο!

Στρώμα κρεβατιού: Η μαγειρική σόδα θα το κάνει να μυρίζει φρεσκάδα

Ο συνδυασμός μαγειρικής σόδας με μία μικρή δόση του αγαπημένου σου αιθέριου ελαίου, μπορεί κυριολεκτικά να κάνει θαύματα στο κρεβάτι και κατ’ επέκταση να βελτιώσει την ποιότητα του ύπνου σου.

Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι:

  • Να σκουπίσεις με ηλεκτρική σκούπα το στρώμα του κρεβατιού, αφού έχεις βγάλει όλα τα καλύμματα, έτσι ώστε η επιφάνειά του να είναι εντελώς καθαρή.
  • Να αναμείξεις μία ποσότητα μαγειρικής σόδας και αιθέριου ελαίου της αρέσκειάς σου.
  • Να πασπαλίσεις το μείγμα στο στρώμα και να το αφήσεις να δράσει για μερικές ώρες.
  • Να βάλεις τα κλινοσκεπάσματα για πλύσιμο.
  • Να καθαρίσεις με σκούπα το μείγμα από το στρώμα και να στρώσεις από την αρχή το κρεβάτι με όλα όσα έπλυνες. Μύρισε φρεσκάδα!