BEAUTY TIPS
SPONSORED

Τι είναι τα κεραμίδια, tips ενυδάτωσης και όλα όσα είπαμε παρέα με τη Σουζάνα Κεγγίτση σ’ ένα ξεχωριστό Insta-Live

Όσες φορές κι αν συζητήσουμε για την ενυδάτωση δεν είναι αρκετές. Κι όχι άδικα. Όπως σου ξαναείπα η ενυδάτωση είναι το Α και το Ω μίας υγιούς και λαμπερής επιδερμίδας, ανεξάρτητα από την εποχή, τις καιρικές συνθήκες, το πού θα πας διακοπές.

 

Ιδιαίτερα δε, τώρα το καλοκαίρι, που η αφυδάτωση «παραμονεύει» ( με βασικούς ένοχους τον ήλιο, το αλάτι της θάλασσας, το χλώριο της πισίνας, το air condition κλπ) η ενυδάτωση είναι must βήμα κάθε beauty ρουτίνας. Εξίσου σημαντικό με το να αγοράσεις ένα ενυδατικό προϊόν, είναι να ρίξεις μια ματιά στη λίστα συστατικών που περιέχει η φόρμουλά του. Να δώσεις βάση και να εντοπίσεις αυτά τα ενυδατικά συστατικά που θα συγκρατήσουν την υγρασία του δέρματος περισσότερες ώρες. Ένα από τα πιο γνωστά ενυδατικά συστατικά είναι σίγουρα και τα ceramides/ κεραμίδια. Μαζί λοιπόν, με την αγαπημένη μου φίλη Σουζάνα Κεγγίτση και το Dove κάναμε ένα Instagram Live με σκοπό να μάθουμε τα πάντα για αυτή. Ξεκινάμε από τα κεραμίδια.

Τι είναι όμως, τα ceramides/ κεραμίδια;

Όπως αναφέραμε στο live, τα κεραμίδια είναι ένα είδος λιπιδίων που αποτελούν σημαντικό μέρος της κεράτινης στοιβάδας της επιδερμίδας. Υπάρχουν ανάμεσα στα κύτταρα του δέρματος, δημιουργώντας ένα προστατευτικό «κλοιό» που συμβάλλει στη διατήρηση των φυσικών επιπέδων της υγρασίας , αλλά και στην ενίσχυση του επιδερμιδικού φραγμού που διατηρεί την ενυδάτωση και κρατά μακριά τους εξωτερικούς εχθρούς.

Πάτα play στο παρακάτω video και παρακάτω θα βρεις μερικά από τα tips ενυδάτωσης που είπαμε παρέα με τη Σουζάνα:

Tips ενυδάτωσης

-Νερό

Το νερό είναι η βασική πηγή ενυδάτωσης του οργανισμού και η έλλειψή του έχει συνέπειες μεταξύ άλλων και στην όψη της επιδερμίδας μας, η οποία γίνεται πιο θαμπή και αφυδατωμένη. 8-10 ποτήρια νερό την ημέρα αρκούν, για παραμένει το δέρμα σου ενυδατωμένο και με λαμπερή όψη.

-Φρούτα

Η διατροφή παίζει εξίσου σημαντικό ρόλο στην εκ των έσω ενυδάτωσή μας. Φρόντισε το καθημερινό διατροφολόγιό σου να περιλαμβάνει φρούτα και λαχανικά με υψηλή περιεκτικότητα σε νερό (όπως καρπούζι, ανανάς, πεπόνι, αγγούρι, γκρέιπφρουτ, φράουλες, κλπ) αλλά και πολλούς φρέσκους χυμούς.

Η ενυδάτωση ξεκινά από το μπάνιο

Η σωστή και αποτελεσματική φροντίδα της επιδερμίδας μας, ξεκινά ήδη από το μπάνιο και όχι από τη στιγμή που θα αποφασίσουμε να απλώσουμε την ενυδατική στο σώμα μας. Τι θα έλεγες λοιπόν, να ξεκινήσεις την ημέρα σου με ένα μπάνιο με δροσερό νερό που θα σου προσφέρει τόνωση και ευεξία; Φυσικά, αυτό από μόνο του δεν αρκεί για να παραμείνεις ενυδατωμένη. Εξίσου σημαντικό ρόλο επίσης, παίζουν και τα προϊόντα που θα χρησιμοποιήσεις- aka τα αφρόλουτρα. Κι αν ψάχνεις ένα αφρόλουτρο που θα  αφήνει την επιδερμίδα σου καθαρή, απαλή, ενυδατωμένη με ένα άρωμα φρεσκάδας- τονώνοντας παράλληλα την αυτοπεποίθησή σου- δεν έχεις παρά να βρεις – αν δεν το έχεις κάνει ήδη βέβαια- το αφρόλουτρο Dove που σου ταιριάζει.

Το «μυστικό» στη σύνθεση όλων των προϊόντων Dove είναι το 1⁄4 ενυδατικής κρέμας που περιέχουν. Έτσι, χαρίζουν μοναδική φροντίδα και βοηθούν την επιδερμίδα να είναι λεία και απαλή. Αλλά εκτός από την καθαριότητα και την αίσθηση ενυδάτωσης που χαρίζουν, τα αφρόλουτρια Dove χάρη στη σύνθεσή τους βοηθούν στην παραγωγή των ceramides της επιδερμίδας, μιας και περιέχουν φυσικούς για την επιδερμίδα ενυδατικούς παράγοντες που δουλεύουν μαζί με την επιδερμίδα. Με αυτόν τον τρόπο το Dove βοηθά στην ενίσχυση της επιδερμίδας από την ξηρότητα.

Αυτά που ξεχωρίσαμε μαζί με τη Σουζάνα ήταν: Το all time classic αφρόλουτρο Dove Deeply Nourishing (αγαπημένο και των δύο μας) με την πλούσια, κρεμώδη υφή του κάνει κάθε ντους μια ιεροτελεστία φροντίδας και pampering και αμέσως νιώθω την επιδερμίδα μου πιο λεία και απαλή. Το Dove Nourishing Silk με πλούσιο άρωμα λουλουδιών και μεταξένια, ελαφριά σύνθεση, το Pampering Shea Butter &Vanilla που θρέφει την επιδερμίδα και έχει έναν φοβερό συνδυασμό αρωμάτων βουτύρου καριτέ και ζεστής βανίλιας
και το αφρόλουτρο Purifying Detox Green Clay με πράσινη άργιλο που καθαρίζει σε βάθος και χαρίζει αίσθηση αναζωογόνησης και detox στο ντους.

-Η ενυδατική κρέμα/ λοσιόν μετά το μπάνιο

Ανάλογα με τον τύπο της επιδερμίδας σου, χρησιμοποίησε αμέσως μετά το μπάνιο ένα ενυδατικό προϊόν (κρέμα, λοσιόν, γαλάκτωμα κλπ) που θα κρατήσει τα αποθέματα υγρασίας στην επιδερμίδα στα επιθυμητά επίπεδα, δημιουργώντας ένα προστατευτικό φίλμ απέναντι στις εξωτερικές επιθέσεις. Αποτέλεσμα; Το δέρμα να μένει φρέσκο και ενυδατωμένο.

Extra Tip: Εφάρμοσε την κρέμα ή τη λοσιόν σε νωπό δέρμα ώστε να συγκρατηθεί περισσότερο η υγρασία!

 

Σε κάθε περίπτωση, μην ξεχνάς να είσαι ο εαυτό σου, να νιώθεις όμορφη, γεμάτη αυτοπεποίθηση και να σε αγαπάς!