OPINIONS

Ευτυχώς, μάθαμε αν έκαναν σεξ Ελευθερίου και Παππάς στο Survivor. Τριαντάφυλλε, μην γυρίσεις ξανά

Προκόπης Οικονομόπουλος/Papadakis Press

Ένα reality επιβίωσης είναι το Survivor που το φέραμε στα μέτρα μας και έγινε σαπουνόπερα με έρωτες, πάθη, λάθη, μίση και εντάσεις. Αυτά πουλάνε, αυτά δίνουν και οι άνθρωποι. Όταν μπαίνει ο πρώην μαζί με τη νυν (στο περίπου), να συναντήσει την πρώην που είναι με νυν (πάλι στο περίπου) έχεις ένα δέντρο γεμάτο ώριμους καρπούς ίντριγκας, έτοιμους να πέσουν στην αγκαλιά σου.

Το φετινό καστ περιελάμβανε ανθρώπους που μπορούσαν να χειριστούν επικοινωνιακά αντίστοιχης αισθητικής καταστάσεις. Ανθρώπους που είχαν τη διάθεση και την ικανότητα να αφήσουν το επίπεδο να κυλήσει, την ίδια στιγμή που κάποιοι άλλοι άφηναν ψυχούλα και κοκαλάκια στους στίβους μάχης. Βρε κουτά, αχ βρε κουτά. Πήγατε στο Survivor για να αγωνιστείτε;

Ο Τριαντάφυλλος χάραξε δρόμο και πέρασε το μήνυμά του. Έχει και τόσο κόσμο να τον ακολουθεί και επιθυμεί διακαώς να δώσει το καλό παράδειγμα. Κι όταν μία συμπεριφορά είναι αξιέπαινη, θεωρείς χρέος σου να τη συνεχίσεις και να τη διανθίσεις.

Είχαμε την ευκαιρία να δούμε μία τέτοια διάνθιση στον τελικό του Survivor ο οποίος μεταδιδόταν ζωντανά στις οθόνες μας, το βράδυ της Δευτέρας 5 Ιουλίου. Ο Τριαντάφυλλος έκανε τα πάντα να στρέψει τις κάμερες πάνω του, αν και κεντρικά πρόσωπα της βραδιάς ήταν οι δύο φιναλίστ Σάκης Κατσούλης και Ηλίας Μπόγδανος.

Όχι, σου λέει. Θα σπάσω μία τα ρολόγια, θα σπάσω δύο τα ρολόγια αν το κέφι ανάψει και μετά στην αφάνεια; Μόνο πέντε λεπτά τηλεοπτικού χρόνου; Πράγματα απαράδεκτα είναι αυτά για αυτό η ροή του προγράμματος θα αλλάξει. Να περάσει ένα μικρόφωνο στον Τριαντάφυλλο παρακαλώ γιατί θέλει να μας πει κάτι πάρα πολύ σημαντικό.

Έχει μέρες τώρα προλειάνει το έδαφος και νιώθει πως είναι η στιγμή να εντυπωσιάσει με τον αυθόρμητο χαρακτήρα του. Το Γαλάτσι έγινε Κολοσσαίο και ο Τριαντάφυλλος απευθύνθηκε στο παρευρισκόμενους. Εγώ, ρωτάω, εσείς, απαντάτε. Με ιαχές θα γίνει η δουλειά μας.

«Θέλετε να μάθετε ποιος έκανε τι με ποιον; Γιώργο, ξέρω, γιατί ρωτούν οι δημοσιογράφοι γενικά αν έγινε κάτι στις παραλίες, κάτι ερωτικό. Να το πω ρε παιδιά ή όχι; Όχι ρε φίλε, δεν θα το πω με ακατάλληλο τρόπο. Αλλά αφού δεν θέλει όλος ο κόσμος, δεν το λέω. Θέλετε να μάθετε ποιος έκανε τι με ποιον; Κουτσομπόληδες, γουστάρετε. Να το πω;», είπε αρχικά ο Τριαντάφυλλος με τον Γιώργο Λιανό να του τονίζει πως «πρόκειται για προσωπικά δεδομένα».

Ποια προσωπικά δεδομένα και αηδίες. Ξέρει ο Τριαντάφυλλος πώς να το χειριστεί το θέμα. Με λεπτότητα, κομψότητα και σεβασμό πάνω από όλα. «Δεν θα το πω, αλλά πάντως πολύ καλά παιδιά και πέρασα ωραία μαζί τους όταν ήμασταν στην τελευταία ομάδα ήταν ο Άλεξ με την Ελευθερία, φιλάκια». Πάει και πιο κάτω, μην μου αγχώνεστε.

«Νόμιζα θα πει κάτι σε σχέση με αυτά που έλεγα και τελικά έδωσε ποιοι έκαναν σεξ» συμπλήρωσε ο Πάνος Καλλίδης. Αν γελάσαμε λέει. Σκάσαμε στα γέλια. Ακόμα παλεύουμε να συνέλθουμε από το χωρατό.

Χυδαίοι, προσβλητικοί, αμετροεπείς. Αυτές είναι οι μοναδικές λέξεις που αξίζει να γραφτούν σήμερα για τον Τριαντάφυλλο και τον Πάνο Καλλίδη. Για τον κάθε Τριαντάφυλλο εκεί έξω και τον κάθε Καλλίδη που νομίζουν πως μπορούν να εξευτελίζουν άλλους ανθρώπους επειδή έτσι γουστάρουν. Επειδή θεωρούν πως τους παίρνει να το κάνουν χάριν αστεϊσμού.

Μία προσωπική πληροφορία, ενός άλλου φυσικά, η οποία κρεμάστηκε στα μανταλάκια με το έτσι σε θέλω σε πανελλαδική μετάδοση. Είτε έγινε, είτε όχι οι μοναδικοί που θα μπορούσαν εκούσια να το εξομολογηθούν είναι οι άμεσα εμπλεκόμενοι κι όχι ένας τρίτος μάγκας με πλατύ χαμόγελο που θέλει να μας κάνει να περάσουμε καλά.

Και πάμε στην επόμενη ημέρα κατά την οποία η Ελευθερία Ελευθερίου βρέθηκε καλεσμένη στη «Φωλιά των Κου Κου» και ερωτήθηκε για το εν λόγω κατάπτυστο περιστατικό. «Εγώ το παίρνω χαλαρά, γελάω. Ο Τριαντάφυλλος είναι ο Τριαντάφυλλος. Τα λέει μοναδικά. Εννοείται πως όχι. Έλεγα ”δεν υπάρχει ο Παππάς να σε βάλει στη θέση σου”.

Γέλασα, τι να κάνω; Εκείνη την ώρα μου ήρθε ”ώπα”. Αν είχαμε συμβούλιο θα τον ψήφιζα. Είμαι ένας άνθρωπος που τα αφήνω να περνάνε στο ντούκου. Ο Τριαντάφυλλος δεν θα ήθελε το κακό μου. Είμαστε και συνεργάτες. Δεν το έκανε για να με προσβάλλει, είμαστε αγαπημένοι. Στο μυαλό του το είχε ως πλάκα. Ήταν έτσι λίγο άβολο. Όλα καλά» ανέφερε η ίδια για όσα ειπώθηκαν στον τελικό του Survivor.

Δεν είναι όμως όλα καλά, ούτε χρειάζεται ένας Παππάς να τον βάλει στη θέση του. Ο Τριαντάφυλλος δεν έχει μειωμένη ευθύνη λόγω πνευματικής ανωριμότητας και αδάμαστου χαρακτήρα. Είναι ένας ενήλικος άντρας που οφείλει να σέβεται τους ανθρώπους που τον περιστοιχίζουν. Οι πράξεις και τα λεγόμενά μας δεν είναι μόνο γκάζι. Είναι φρένο όπου κι όποτε χρειάζεται. Ούτε ντόμπρος, ούτε αστείος, ούτε αυθόρμητος. Προκλητικά χυδαίος, πρόστυχος και ακρατής.

Ο Αμερικανός κοινωνιολόγος Harry A. Overstreet είχε πει «Μια από τις πιο σημαντικές φάσεις της ωρίμανσης είναι η ανάπτυξη από τον εγωκεντρισμό στην κατανόηση των σχέσεων με τους άλλους. Ένας άνθρωπος δεν είναι ώριμος, μέχρι να έχει τόσο την ικανότητα όσο και την προθυμία να δει τον εαυτό του σαν κάποιον μαζί με άλλους, και να συμπεριφέρεται στους άλλους όπως θα ‘θελε να συμπεριφέρονται σ’ αυτόν».

Τριαντάφυλλε, μην γυρίσεις ξανά, η πόρτα αυτή θα είναι κλειστή, στο λέω γιατί είναι πλέον αργά.