LIFE

All day busy: Ένας οδηγός επιβίωσης για τις πιο busy μέρες μας

Νίκος Κατσαρός

Τη σχέση μου με το smartphone μου δεν την ορίζω ως σχέση εξάρτησης. Είναι επιβίωση. Γιατί αυτή εδώ η σύγχρονη καθημερινότητα στην οποία κινούμαστε, σε θέλει multitasker. Χρειαζόμαστε έναν καλό σύμμαχο που να μας λύνει τα χέρια. Εγώ έχω τον έχω βρει και δεν τον αλλάζω με τίποτα.

 

 

Ένα smartphone superhero για υπερήρωες της καθημερινότητας (όπως εγώ)

Όταν τρέχεις δεν καταλαβαίνεις τι απόσταση διανύεις. Σταματώντας και κοιτώντας πίσω, συνειδητοποιείς πως η διαδρομή σου μέχρι τη γραμμή τερματισμού ήταν μεγάλη. Αυτό ακριβώς νιώθω κάθε βράδυ, στον σύντομο απολογισμό της ημέρας μου και σίγουρα δεν είμαι η μόνη. Η καθημερινότητα των πιο πολλών από εμάς είναι φύσει πολυάσχολη και χρειάζεται πρακτικότητα, ευκολία, ταχύτητα και άνεση.

Το smartphone μας είναι πια ο πιο κοντινός μας συνεργάτης. Είμαι από τους ανθρώπους που αν τους πάρεις το τηλέφωνο από τα χέρια είναι σαν να με βγάζεις από την πρίζα. Μέσα στον μικρό μου «υπολογιστή», όπως αποκαλώ το νέο Mi 11 smartphone μου της Xiaomi, χωράω τα πάντα, κάθε μέρα, όλη μέρα. Γιατί όπως φαίνεται αυτό το Xiaomi φτιάχτηκε για ανθρώπους που έχουν απαιτήσεις από τη ζωή τους. Ένα υπερσύγχρονο εργαλείο με πολύ ωραίο στιλ, για δραστήρια πλάσματα που δεν μένουν στάσιμα- κυριολεκτικά και εξηγώ ευθύς αμέσως τι εννοώ.

Νίκος Κατσαρός

Έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που η δουλειά ήταν «δεμένη» με ένα γραφείο, με έναν υπολογιστή, μία ατζέντα και ένα ράφι με ντοσιέ. Η δουλειά μας είναι όπου είμαστε εμείς. Ενημερωνόμαστε, επικοινωνούμε εκεί που βρισκόμαστε, όπου κι αν είναι αυτό.

Νίκος Κατσαρός

Τουλάχιστον αυτό κάνω εγώ με το Mi 11 της Xiaomi. Θα απαντήσω στα emails μου πίνοντας τον πρώτο καφέ στο σπίτι, θα δω τι συμβαίνει στον κόσμο μέσα από τα social media και μέχρι να φτάσω στο γραφείο θα έχω κάνει ήδη τα 2-3 πρώτα σημαντικά τηλεφωνήματα της ημέρας πριν πάω στο γραφείο- ακόμα και στο αυτοκίνητο- με τα παράθυρα ορθάνοιχτα γιατί το SOUND by Harman/ Kadron του συγκεκριμένου smartphone έχει τέλειο ήχο κι εγώ ακούω ακούω «κρύσταλλο» τα πάντα.

Και όλα αυτά, όχι συμβατικά, αλλά με μία απίστευτη ταχύτητα και ένα χειροκρότημα για τον Snapdragon 888 επεξεργαστή που πρώτο φοράει το Mi 11 – γιατί ποιος αντέχει να του κολλάει το smartphone την κρίσιμη στιγμή;- και με ελάχιστη κατανάλωση μπαταρίας- η ανεξάντλητη διάρκειά της είναι κάτι που δεν μπορώ να εξηγήσω λογικά, μιλάμε για άλλο επίπεδο-.

Νίκος Κατσαρός

Ένα smartphone που σε πάει εκεί που θες να είσαι

Ζούμε- και θα συνεχίσουμε για αρκετό καιρό ακόμα- σε μία εποχή που η φυσική απόσταση από τους άλλους δεν πρέπει να μας απομακρύνει από αυτούς. Η τεχνολογία είναι το μέσο για να επικοινωνούμε, για να βλέπουμε και να «νιώθουμε» τους άλλους. Προσωπικά, δεν θυμάμαι πόσους μήνες έχω να δω τις αγαπήμενες μου συναδέλφους, αφού δουλεύουμε με τηλεργασία.

Νίκος Κατσαρός

Τα meetings, όμως, δεν σταματούν ποτέ. Και κάπου εδώ να πω πως η ευκρίνεια της κάμερας του Mi 11 της Xiaomi μπορεί να μου φτιάξει τη διάθεση. Θολούρες, σκοτεινιές κι όλα αυτά τα περίεργα που μπορεί να κάνουν την εμφάνισή τους στο πρόσωπό σου σε μία βιντεοκλήση, εδώ δεν υπάρχουν. Μιλάμε για κινηματογραφική μαγεία: η κάμερα του Mi 11 δίνει απίστευτο αποτέλεσμα και αυτό που λέμε «ζωντάνια».

Νίκος Κατσαρός

Νίκος Κατσαρός

Κι επειδή ποτέ δεν ξέρεις πότε θα σου έρθει η έμπνευση για να τραβήξεις μερικές ωραίες ινσταγκραμικές φωτογραφίες ή μια mask-selfie με τη φίλη σου, απλά έχεις φροντίσει να αποκτήσεις το καλύτερο smartphone της αγοράς και όλα πάνε καλύτερα.