ΜΑΛΛΙΑ

Μετά τις curtain bangs, οι wafty bangs έρχονται να γίνουν το πιο αγαπημένο hair trend της σεζόν

Instagram/matildadjerf/

Εν αρχή ην οι αφέλειες. Έπειτα, το διαφορετικό είδος τους που καλείσαι να επιλέξεις: Micro bangs, blunt bangs, layered bangs, curtain bangs, baby bangs, shaggy bangs, curly bangs, μακριές, κοντές αφέλειες στο πλάι κλπ. Οι curtain bangs ξεκάθαρα, το τελευταίο διάστημα, ήταν οι πιο αγαπημένες μας- μέχρι να μπουν στη ζωή μας, οι wafty bangs. Είμαι εδώ για να σου εξηγήσω τα πάντα.

 

Aπό τα 70’s με αγάπη, οι wafty bangs επέστρεψαν και έχουν γίνει ήδη αγαπημένες πολλών κοριτσιών στο Instagram. Στην ουσία, μιλάμε για τις iconic μακριές, bouncy γυριστές αφέλειες που λατρέψαμε στις Farrah Fawcett και Goldie Hawn σε αυτή τη δεκαετία.

Η βασική διαφορά τους με τις curtain bangs είναι πως είναι πιο ανάλαφρες, soft και με περισσότερο όγκο, γεγονός που τις κάνει να ταιριάζουν σε όλα τα σχήματα προσώπου και κάθε τύπο και μήκος μαλλιών, δημιουργώντας ένα διαφορετικό στιλ- χαρακτήρα κάθε φορά, που προσαρμόζεται στην κάθε γυναίκα. Με δύο λόγια, οι wafty bangs δεν είναι παρά η 70s, πιο retro εκδοχή των curtain bangs. Xωρίζονται στο κέντρο, ενώ, πλαισιώνουν όμορφα το πρόσωπο (δεξιά και αριστερά) .

Wafty bangs: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για το styling τους

Εξίσου εύκολες είναι και στο hair styling τους, μιας και στην ουσία  μπορείς να τις χτενίσεις με άπειρους τρόπους ανάλογα με το προσωπικό σου στυλ ή την περίσταση, χωρίς να χρειάζεται σε κάθε περίπτωση να να σπαταλήσεις άπειρες με το πιστολάκι ανά χείρας. Εξάλλου, αυτός είναι και ο σκοπός τους, να προσεγγίσουν την πιο επιμελώς ατημέλητη French-girl αισθητική που μπορεί να προσαρμόσει κάθε γυναίκα στα μέτρα της.

Ένας καλός τρόπος να τις χτενίζεις καθημερινά είναι να χρησιμοποιείς μια στρογγυλή βούρτσα από την κάτω πλευρά και στη συνέχεια, με το πιστολάκι να τις χτενίζεις με φορά προς τα έξω. Για πιο έντονο ’70s αποτέλεσμα, μπορείς να τους κάνεις ένα μικρό layering, κόβοντας πιο κοντές τις μεσαίες αφέλειες.

Το καλύτερο part και σε αυτή την περίπτωση (wafty bangs) είναι πως μπορούν να ανανεώσουν το hair look μιας γυναίκας, χωρίς να χρειάζεται να αλλάξεις όλο σου το κούρεμα ή να κόψεις αρκετό μήκος από τα μαλλιά σου. Τι λες;