CELEBRITIES

Εριέττα Κούρκουλου Λάτση: Οι αδημοσίευτες φωτογραφίες από τη γαμήλια δεξίωση και οι αποκαλύψεις για το vegan μενού

Instagram.com/eriettakourkouloulatsi

Τον Αύγουστο του 2020 η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση και ο Βύρων Βασιλειάδης, παντρεύτηκαν παρουσία περίπου 100 καλεσμένων στο εκκλησάκι της παραλίας Αγράρι στη Μύκονο. Ακολούθησε στην ίδια παραλία και η γαμήλια δεξίωση τους, στην οποία μάλιστα τραγούδησαν ζωντανά ο Νίκος Οικονομόπουλος και το συγκρότημα 1550.

Η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση είχε φτάσει στην παραλία με καΐκι, ενώ στο εκκλησάκι τη συνόδευσε η μητέρα της, Μαριάννα Λάτση. Η 27χρονη φορούσε ένα εντυπωσιακό νυφικό Vrettos Vrettakos ενώ για τη δεξίωση η παραλία στολίστηκε, ακολουθώντας το glam ύφος του νυφικού με λαμπερές ντισκομπάλες. Οι φωτογραφίες από το Μυστήριο και το πάρτι που είχε ακολουθήσει το περασμένο καλοκαίρι, ήταν ελάχιστες, ενώ οι περισσότερες εικόνες προήλθαν από video που είχε καταγράψει το Mykonos Live TV.

Οι αδημοσίευτες φωτογραφίες του γάμου

Η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση, ωστόσο, αρκετούς μήνες μετά τον γάμο της, αποφάσισε να μας δώσει μερικές εικόνες από εκείνη τη σημαντική για την ίδια ημέρα. Αφορμή στάθηκε η ανάγκη της να μιλήσει στους διαδικτυακούς της φίλους για τον βιγκανισμό που ακολουθεί στη ζωή της εδώ και καιρό. Η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση δημοσίευσε κάποιες φωτογραφίες από το γαμήλιο τραπέζι και μαζί μοιράστηκε την εμπειρία της για το πώς αποφάσισε να σερβιριστεί vegan μενού στους καλεσμένους της.

Όλα όσα είπε η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση για το vegan μενού του γάμου της

«Ένα από τα πιο δύσκολα κομμάτια του βιγκανισμού, είναι η αντιμετώπιση της επιλογής αυτής από τον περίγυρό μας. Πολλοί το παίρνουν προσωπικά γιατί αισθάνονται ότι απειλείται η καθημερινότητά τους, μιας και αυτή η στάση ζωής τους αναγκάζει να σκεφτούν. Επειδή λοιπόν οι περισσότεροι άνθρωποι (ναι! Και οι κρεατοφάγοι) είναι κατά της κακοποίησης των ζώων, αρχίζουν να αισθάνονται ενοχικά. Το θέμα είναι να μην πέφτουμε εμείς στην παγίδα του να “κρύβουμε” τα πιστεύω μας για να μην προκαλούμε στους άλλους αμηχανία», έγραψε αρχικά στη δημοσίευσή της η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση.

«Πολλοί με ρωτάνε τι φαγητό σερβίραμε στον γάμο μας και η αλήθεια είναι ότι το συζητήσαμε αρκετά. Για να είμαι απόλυτα ειλικρινής, σκεφτήκαμε μέχρι και να έχουμε λίγα θαλασσινά για την γιαγιά μου που είναι 98 χρονών και δυσκολεύεται να αγκαλιάσει αυτόν τον τρόπο διατροφής. Γρήγορα όμως ήρθαμε στα λογικά μας και αποφασίσαμε ότι μιας και είναι δικός μας γάμος (και μόνο), θα πρέπει να αντιπροσωπεύει απόλυτα τις δικές μας αρχές», εξήγησε στη συνέχεια η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση. «Τελικά όλος ο γάμος έγινε βίγκαν και η γιαγιά μας μιλάει ακόμα για το πόσο καταπληκτικό ήταν το φαγητό (δεν ξέρω αν το κατάλαβε καν γιατί είχαμε και beyond burger για το κλείσιμο)», συμπλήρωσε.

«Επέλεξα επίσης στο μπροστινό μέρος του μενού, να τυπώσω μια από τις αγαπημένες μου φράσεις του Gary Francione», εξηγεί στη συνέχεια, και το κείμενο παρατίθεται στα αγγλικά, όπως τυπώθηκε, στην κάρτα που περίμενε τους καλεσμένους του γάμου της σε κάθε τραπέζι. «Ο βιγκανισμός δεν σημαίνει ότι στερείσαι κάτι ή ότι χάνεις κάτι: Σημαίνει ότι κερδίζεις την εσωτερική σου ηρεμία, που προκύπτει από το ότι αγκαλιάζεις τη μη βία και αρνείσαι να συμμετέχεις στην εκμετάλλευση των ευάλωτων», αναφέρει μεταφρασμένη η φράση.

«Από όλη αυτή την ιστορία, αυτό που έμαθα είναι ότι καμία μέρα της ζωής μας, πόσο μάλλον την ημέρα του γάμου μας, δεν πρέπει να υποκύπτουμε σε συμβιβασμούς για να ευχαριστήσουμε κανέναν», συνέχισε η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση. «Δεν πρέπει να υπάρχει ούτε ένα άτομο εκεί που να μην θέλει το καλό του ζευγαριού, ή να έχει καλεστεί για να βγει μια κοινωνική υποχρέωση (λόγω covid όσοι παντρεύονται τώρα έχουν και την καλύτερη δικαιολογία)», συμπλήρωσε και κατέληξε στο πιο όμορφο συμπέρασμα.

«Η ημέρα του γάμου μας δεν είναι για να κάνουμε PR, αλλά για να γιορτάσουμε την αγάπη», σημείωσε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε αντανακλώντας την προσωπική της φιλοσοφία: «Και οποιοδήποτε είδους φαγητό που κρύβει από πίσω του τον βασανισμό και τον θάνατο αθώων πλασμάτων δεν έχει θέση σε μια τέτοια γιορτή».