ΠΡΟΣΩΠΟ

Αν έχεις αυτά τα δύο υλικά στην κουζίνα σου, κάνε μία τέλεια μάσκα για τα σκασμένα χείλη σου

Iamxtree Imaxtree

Μπορεί το χιόνι να έλιωσε, η κακοκαιρία «Μήδεια» να φεύγει από την Αθήνα (τουλάχιστον), όμως το κρύο παραμένει τσουχτερό. Και εκτός από την επιδερμίδα του προσώπου μας και των χεριών μας, τα σκασμένα χείλη μας «φωνάζουν» για βοήθεια.

Εκτός από τα lip balms και treatments, μία μάσκα είναι αυτό που χρειάζεται να προσθέσεις στην περιποίησή τους, αν θέλεις να δεις τα χείλη σου να αναζωογονούνται.  Δεν χρειάζεσαι πολλά. Αν έχεις τα παρακάτω δύο υλικά στην κουζίνα σου, κάνεις μόνη σου την πιο εύκολη μάσκα χειλιών. Τι λες;

Αυτή η μάσκα δρα στην ουσία ως μία απαλή απολέπιση στα χείλη σου, απομακρύνοντας τα νεκρά κύτταρα από την επιφάνειά τους, ενώ στο τέλος η χρήση του ανθόνερου προσφέρει extra ενυδάτωση.

Θα χρειαστείς:

1/4 κουταλάκι γιαούρτι
1/4 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα (ή άργιλο)
αν θέλεις μπορείς να προσθέσεις νερό λεβάντας, ροδόνερο ή ανθόνερο

Η διαδικασία είναι πανεύκολη:

Σε ένα καθαρό μπολ ρίξε το γιαούρτι και τη μαγειρική σόδα, ιδανικά αφού πρώτα την ανακατέψεις με λίγη αλόη ή νερό λεβάντας και ανακάτεψε καλά ώσπου να δημιουργηθεί μία πάστα. Η μάσκα είναι έτοιμη! Άπλωσε μία γενναιόδωρη ποσότητα στα σκασμένα χείλη σου και άφησε για 10 έως 15 λεπτά. Αν θέλεις, μετά την εφαρμογή της μάσκας, μπορείς να ψεκάσεις τα χείλη σου με λίγο νερό λεβάντας ή ροδόνερο και στη συνέχεια να εφαρμόσεις το αγαπημένο σου lip balm. Με αυτόν τον τρόπο «κλειδώνεις» τα θρεπτικά συστατικά και την υγρασία πάνω στην επιδερμίδα των χειλιών, αποφεύγοντας την αφυδάτωση.