FITNESS

Υποφέρεις από τις κράμπες της περιόδου; Οι top ασκήσεις για να ανακουφιστείς από τον πόνο

Unsplash

Αν ανήκεις στις τυχερές που σχεδόν δεν καταλαβαίνουν πότε τους έρχεται περίοδος, έχεις τη ζήλια όλων εμάς που υποφέρουμε κάθε μήνα.

Οι μέρες αυτές που τις θυμάσαι με μία θολούρα γιατί έρχονται και σου δυσκολεύουν την καθημερινότητα. Δεν μπορείς να δουλέψεις με ενέργεια, δεν μπορείς να χαλαρώσεις σαν άνθρωπος στον καναπέ και γενικά εύχεσαι απλώς να τελειώσουν αυτές οι κράμπες.

Βοηθά η άσκηση στον πόνο;

Αν υποφέρεις σταθερά από πόνους της περιόδου, θα έχεις διαπιστώσει από μόνη σου ότι έστω και λίγο περπάτημα μπορεί να κάνει τη διαφορά. Η δουλειά από το σπίτι μπορεί να είναι χειρότερη όταν έχεις περίοδο γιατί το γραφείο και το πήγαινε-έλα σε βοηθούν κάπως να ξεχνιέσαι. Αν πάλι νιώθεις ότι δεν υπάρχει κανένα αποτέλεσμα στο χαλαρό περπάτημα, φρόντισε να κάνεις τα εξής. Να αποφύγεις οποιαδήποτε γυμναστική υψηλής έντασης και να προτιμήσεις τις 3 παρακάτω ασκήσεις, που είναι περισσότερο stretches.

«Το stretching βοηθά τους μύες να χαλαρώσουν, ειδικά σε περιοχές που σφίγγουν λόγω της κράμπας. Εκτός από την κοιλιά, είναι σύνηθες να πονάς χαμηλά στη μέση, επειδή σκύβεις μπροστά προκειμένου να αντιδράσεις στις φλεγμονές της κοιλιάς. Το stretching θα βοηθήσει στην κυκλοφορία, θα μειώσει την ένταση και κατά συνέπεια τις κράμπες. Επηρεάζει επίσης το παρασυμπαθητικό νευρικό σύστημα, ενημερώνοντας τον εγκέφαλό σου ότι χρειάζεσαι χαλάρωση», μάς εξηγεί η Vanessa Chu.

Οι ιδανικές ασκήσεις για τις κράμπες της περιόδου

Αν γυμνάζεσαι κανονικά ακόμα και τις ημέρες της περιόδου, αποτελούν τα ιδανικά stretches τόσο για ζέσταμα, όσο και για χαλάρωση μετά τις ασκήσεις. Επίσης, θα σε ανακουφίσουν από τις κράμπες.

Μπορείς να την κάνεις καθισμένη οπουδήποτε, ακόμα και στο πάτωμα. Επανάλαβε το stretch 10-12 φορές.

Εδώ σου έχουμε ολόκληρο πρόγραμμα, αποκλειστικά με yoga stretches. Θα χρειαστείς μόνο το mat σου και δύο μαξιλάρια. Ό,τι πρέπει για ανακούφιση από τις κράμπες αλλά και για αποβολή κάθε άγχους.

Πριν καν φτάσει στις ασκήσεις, η αγαπημένη Cassey Ho σου δίνει τα απαραίτητα tips για αυτές τις δύσκολες στιγμές. Θερμοφόρα στην κοιλιά, μπόλικο νερό, λίγο πράσινο τσάι αλλά κυρίως οι ασκήσεις που σου δείχνει στο βίντεο. Πρόκειται για τα απλά και κλασικά stretches που ξέρουμε, αλλά εδώ στοχεύουν στο να εξαφανίσουμε τις κράμπες.