SALMA HAYEK

Στην ερωτική σκηνή του “Desperado”, η Salma Hayek φοβήθηκε τον Antonio Banderas

ⓒ 2021 Evan Agostini/Associated Press

Στο podcast “Armchair Expert” του Dax Shepard και της Monica Padman βρέθηκε καλεσμένη η Salma Hayek, η οποία μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στα γυρίσματα της ταινίας “Desperado”. Η ερωτική σκηνή της ταινίας προκάλεσε τραυματική εμπειρία στην ηθοποιό, καθώς η ίδια δεν γνώριζε για την ύπαρξή της. «Η προσθήκη της ερωτικής σκηνής ζητήθηκε από την παραγωγή όταν ανακάλυψαν τη μεταξύ μας χημεία» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κατά τη διάρκεια της εξιστόρησής της, η Salma Hayek έκανε σαφές ότι το τραύμα που της δημιουργήθηκε δεν σχετιζόταν ούτε με τον σκηνοθέτη της ταινίας, Robert Rodriguez, ούτε με τον συμπρωταγωνιστή της, Antonio Banderas.

Η Salma Hayek μιλάει για την τραυματική της εμπειρία

«Όταν επρόκειτο να ξεκινήσουμε τα γυρίσματα της ερωτικής σκηνής, άρχισα να κλαίω. Δεν ήξερα αν θα μπορούσα να τα καταφέρω. Φοβόμουν», ανέφερε η Salma Hayek. «Ένα από τα πράγματα που φοβόμουν ήταν ο Antonio. Ήταν πάντα κύριος και τόσο καλός και συνεχίζουμε να είμαστε ακόμα πολύ καλοί φίλοι – αλλά ήταν αρκετά απελευθερωμένος. Με φόβιζε το γεγονός ότι γι’ αυτόν, δεν ήταν τίποτα. Άρχισα να κλαίω και αυτός ήταν σαν να έλεγε “Θεέ μου. Με κάνεις να νιώθω απαίσια”. Ένιωσα ντροπή που έκλαιγα» εκμυστηρεύτηκε με απόλυτη ειλικρίνεια η Salma Hayek.

 

«Πέρασα πάρα πολύ δύσκολα»

H ηθοποιός τόνισε ότι τόσο ο Antonio Banderas όσο και ο Robert Rodriguez έβαλαν τα δυνατά τους για να την κάνουν να αισθανθεί όσο το δυνατόν πιο άνετα. Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι ο σκηνοθέτης «δεν άσκησε ποτέ πίεση» στην ίδια. Ωστόσο, παρέμενε μια εμπειρία αρκετά τραυματική. «Πέρασα πάρα πολύ δύσκολα» παραδέχθηκε η ίδια αναφέροντας ότι η σκηνή γυρίστηκε με την αποκλειστική παρουσία του Antonio Banderas, του Robert Rodriguez και της πρώην συζύγου του και παραγωγού, Elizabeth Avelan.

«Ποτέ δεν άφηνα την πετσέτα. Προσπαθούσαν να με κάνουν να γελάσω. Την έβγαζα για δύο δευτερόλεπτα και μετά ξεκίναγα τα κλάματα. Ωστόσο, το ξεπεράσαμε όλοι μαζί. Κάναμε το καλύτερο με βάση όσα ήταν εφικτά εκείνη την εποχή» πρόσθεσε η Salma Hayek για τη συναισθηματική πίεση που της προκλήθηκε.

«Όταν δεν είσαι ο εαυτός σου, τότε μπορείς να το κάνεις. Συνέχιζα να σκέφτομαι τον πατέρα μου και τον αδερφό μου. Και αν το δουν; Θα τους πειράξει; Οι άντρες δεν έρχονται αντιμέτωποι με παρόμοιες καταστάσεις. Σε αυτές τις περιπτώσεις, οι πατεράδες είναι σε φάση “Ναι! Αυτός είναι ο γιος μου”» ανέφερε στο τέλος η Salma Hayek.