ΖΩΔΙΑ

Τα 3 ζώδια που προκαλούν δράμα στο οικογενειακό τραπέζι (και το 1 που είναι ειρηνοποιός)

Unsplash

Μπορεί οι φετινές γιορτές να μάς βρίσκουν σε πολύ περίεργες συνθήκες μην έχοντας τη δυνατότητα να γιορτάσουμε όπως θα θέλαμε, αλλά δεν το βάζουμε κάτω.

Οι συστάσεις, προς το παρόν, είναι να κάνουμε Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με όσο το δυνατόν λιγότερα άτομα γίνεται (μέχρι 9), και αυτό σημαίνει μικρή οικογενειακή μάζωξη. Μπορεί φέτος να είμαστε λίγοι, αλλά 3 συγκεκριμένα ζώδια τιμούν τις παραδόσεις και δεν ξεχνούν ότι το δράμα στο οικογενειακό τραπέζι είναι μέρος των γιορτών. Ποια είναι αυτά και ποιο ζώδιο μπαίνει σαν ασπίδα μπροστά και εξομαλύνει την κατάσταση;

Κριός

Ξέρεις τι να περιμένεις από ένα τόσο παρορμητικό ζώδιο. Δεν φιλτράρει αυτά που σκέφτεται και είναι πάντα ο ζωηρός και εύθυμος εαυτός του. Αν πιει και λίγο παραπάνω στο τραπέζι, αυτό ήταν. Ξεκινά το δράμα στο οικογενειακό τραπέζι, αλλά συμβαίνει άθελά του. Δεν είναι αυτός ο σκοπός του αλλά καταλήγει να τσακώνεται με τον συντηρητικό θείο ή με όποιον δεν είναι ανοιχτόμυαλος.

Παρθένος

Αν και μιλάμε για έναν από τους καλύτερους οικοδεσπότες, είναι πάρα πολύ εύκολο να χάσει την ψυχραιμία του και να γίνει χαμός. Αν γίνει κάποιο σημαντικό λάθος στη διακόσμηση ή το σερβίρισμα, καλύτερα να μην είσαι κοντά στον Παρθένο. Το δράμα μόλις ξεκίνησε και δεν πρόλαβες να πάρεις πρέφα. Το πιθανότερο είναι ότι θα χαλάσει το ευχάριστο κλίμα και μετά θα υπάρχει τεράστια αμηχανία στο τραπέζι.

Υδροχόος

Αν και είναι η απόλυτη ψυχή του πάρτι και δεν περιμένεις με τίποτα ότι θα δημιουργηθεί δράμα, μπορεί να σταθεί σε ένα ασήμαντο σχόλιο που θα ειπωθεί στο τραπέζι και να γίνει χαμός. Αν θίξεις κάποια κοινωνική ομάδα, που είναι μειονότητα, ή αν εκφράσεις μία απόλυτη άποψη, ετοιμάσου για δράμα. Party is over.

Ο ειρηνοποιός του ζωδιακού

Δίδυμοι

Με εξαιρετικό επικοινωνιακό χάρισμα, ο Δίδυμος παρεμβαίνει όταν το απαιτεί η κατάσταση και σβήνει τις φωτιές στο οικογενειακό τραπέζι. Θα φροντίσει να πει ένα ανέκδοτο, μία αστεία προσωπική ιστορία ή θα βάλει ποτό σε όλους για να πάνε κάτω τα φαρμάκια. Όπως και να έχει, δεν θα επιτρέψει να χαλάσει το κλίμα των γιορτών.