STYLE SHOPPING

Οι vintage ζακέτες είναι οι καλύτερες ζακέτες

ImaxTree

Η νέα σεζόν ξεκίνησε με μια εμμονή προς τα πλεκτά. Η τάση των πλεκτών είναι πρέπει να είναι από τις μεγαλύτερες του χειμώνα και μπορώ να καταλάβω γιατί. Τα ρούχα αυτά είναι stylish, έχουν «χαρακτήρα», είναι τόσο-όσο κομψά και τόσο-όσο casual, ενώ είναι εξαιρετικά cozy. Ειδικά φέτος που περνάμε χρόνο στο σπίτι, τα πλεκτά τα τέλεια ρούχα για να κάνουμε τα home outfits πιο «χουχουλιάρικα» αλλά και stylish. Στην κατηγορία αυτή και από τα musts items του χειμώνα; Οι ζακέτες.

Από το καλοκαίρι, είδαμε την άνοδο του classic αυτού. Αρχικά, την καλοκαιρινή σεζόν, οι 90s εμπνευσμένες ζακέτες με κοντό μανίκι που φοριούνται σαν τοπ με ψηλόμεσα τζιν, έκαναν την επάνοδο τους στις εμφανίσεις πολλών γυναικών. Από το φθινόπωρο όμως κι έπειτα, η τάση αυτή εκτοξεύθηκε.

Με τους designers και τα όλα τα fashion brands παγκοσμίως να προσφέρουν πολλές ενδιαφέρουσες επιλογές, οι ζακέτες απέκτησαν και πάλι μια θέση στην γκαρνταρόμπα μας. Τα σχέδια, πολλά. Από τις oversized, τις cable-knit (αυτές οι γιαγιαδίστικες με τις «πλεξούδες»), μέχρι και τις πιο ανάλαφρες, μονόχρωμες η αγορά προσφέρει πολλές επιλογές. Αυτές όμως, που, κατά τη γνώμη μου, ξεχωρίζουν πραγματικά είναι οι vintage ζακέτες.

Τι εννοούμε όταν λέμε vintage ζακέτες;

Αρχικά, για να πω το εξής: όταν αναφέρομαι στις vintage ζακέτες δεν σημαίνει ότι πρέπει να προέρχονται απαραίτητα από secondhand μαγαζιά. Μπορεί απλά το σχέδιο να θυμίζει αυτό ζακέτας από τα 60s, τα 70s ή ακόμα και τα 80s. Μπορεί να έχουν κάποια ιδιαίτερη πλέξη, να έχουν κεντήματα, στολίδια πράγμα που του δίνει αυτή τη vintage αισθητική.

Λόγω της αίσθησης της νοσταλγίας που «βγάζουν» οι vintage ζακέτες τις κάνουν εξαιρετικά δημοφιλείς και αγαπητές από τις fashion lovers. Και γι’ αυτό πολλά fashion brands, ακόμα κι αν δεν προσφέρουν vintage ρούχα, κυκλοφορούν vintage ζακέτες. Που είναι εμπνευσμένες, με λίγα λόγια, από την αισθητική και τα σχέδια παλαιότερων δεκαετιών.

Είτε θέλεις το αυθεντικό πράγμα, είτε απλά το ρούχο αυτό να θυμίζει ζακέτα παλαιότερης δεκαετίας, we got you. Παρακάτω, βρήκα για εσένα 6 vintage ζακέτες που θα λατρέψεις.

Mάλλινη vintage ζακέτα
VESTIAIRECOLLECTIVE.COM

Mάλλινη vintage ζακέτα

Burberry
111,1€
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ

 

Cable knit ζακέτα
MATCHBOXATHENS.COM

Cable knit ζακέτα

Suncoo
151€ 136€
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ