LIFE
SPONSORED

Η αναπάντεχη συνήθεια που έχει τη δύναμη να σε ενυδατώσει- και όχι μόνο

Διανύουμε μία εποχή που έχουν αλλάξει πολλά στη ζωή μας. Από τις αποστάσεις που προσέχουμε να διατηρούμε μεταξύ μας, μέχρι τον τρόπο και τα μέρη που πίνουμε τον καφέ μας. Τα ωράριά μας, η διασκέδασή μας, οι συνήθειές μας. Κάποιες από αυτές όμως μένουν και πρέπει να μένουν σταθερές στο πλαίσιο της προσπάθειάς μας να συνηθίσουμε τη νέα –όπως πλέον συνηθίζουμε να λέμε- καθημερινότητά μας.

Ο πρωινός καφές, μία βόλτα για να «καθαρίσει» το μυαλό μας, η ανάγκη μας να φροντίζουμε τον εαυτό μας. Μερικές από αυτές λειτουργούν και «βοηθητικά» μεταξύ τους. Για μένα κάπως έτσι λειτουργεί ο στιγμιαίος καφές. Μία συνήθεια που και με ξυπνάει και με κάνει να νιώθω πιο δραστήρια και έχει τη δύναμη να ενυδατώσει τον οργανισμό μου. Φτιάξε μία κούπα στιγμιαίο καφέ και θα σου εξηγήσω τι εννοώ.

Κατά τη διάρκεια της καραντίνας μπήκε στη ζωή μου ξανά ο στιγμιαίος καφές. Το να μένω υποχρεωτικά σπίτι στο πλαίσιο των μέτρων κατά της πανδημίας του κορωνοϊού δεν με υποχρέωσε να κόψω και τον καφέ. Γιατί μέχρι σήμερα η δική μου μέρα δεν ξεκινά χωρίς μία γουλιά καφέ. Οπότε, δοκίμασα και πάλι να τον φτιάχνω μόνη  μου. Γιατί επιλέγω τον στιγμιαίο καφέ; Οι λόγοι είναι αρκετοί. Θα σου πω ότι για αρχή αυτό που χρειαζόμουν στην ξαφνική νέα συνθήκη ήταν απλά η κούπα ή το ποτήρι μου, ένα κουτάλι και ένα κουτί Nescafè®.

Ένας ακόμα λόγος είναι ότι συμβάλλει σημαντικά στην ευεξία μου και ισορροπεί σε έναν βαθμό την κακή συνήθειά μου να μην πίνω πολύ νερό (προσπαθώ). Επίσης, γιατί συνέχισα να γυμνάζομαι οπότε μου έδινε το απαραίτητο boost. Τέλος, επειδή η τηλεργασία θέλει εγρήγορση κι εδώ ο καφές κάνει και πάλι τη δουλειά του. Υπήρχε λόγος να κόψω αυτή τη συνήθεια που έχει τη δύναμη να ενυδατώσει τον οργανισμό μου και να με κάνει να νιώθω καλύτερα μετά το τέλος της καραντίνας; Φυσικά και όχι.

Η διαδικασία κάθε πρωί είναι γνωστή. Ξυπνάω, κάνω ένα ντουζ, πλένω δόντια και κατευθύνομαι προς την κουζίνα –ακόμα όχι και εντελώς ξύπνια. Υπάρχει κάτι καλύτερο από τη μυρωδιά του πρωινού καφέ; Για εμένα όχι. Το καλοκαίρι frappé, τον χειμώνα ζεστό Nescafè®. Το φθινόπωρο ό, τι μου κάνει κέφι  (συνήθως #frappé). Θα σου πω και το μυστικό μου. Ρίχνω και λίγη κανέλα από πάνω για τη μυρωδιά και τη γεύση. Και είμαι χαρούμενη (έχω λόγο).

4 λόγοι για να φτιάξεις ένα στιγμιαίο καφέ

Ο κύριος λόγος που πίνουμε καφέ (εκτός από την απόλαυση θα πω ξανά) είναι η καφεΐνη. Μια ουσία που μας βοηθά να είμαστε σε εγρήγορση και ταυτόχρονα πιο αποδοτικοί. Μπορεί να βελτιώσει τα επίπεδα ενέργειας του οργανισμού και να σε κάνει να είσαι πιο συγκεντρωμένη. Με άλλα λόγια, με μία κούπα στιγμιαίου καφέ θα αισθάνεσαι λιγότερο κουρασμένη και θα λειτουργήσει ως dream team με το νερό στην ενυδάτωση του οργανισμού σου.

-Έχει σχεδόν μηδενικές θερμίδες

Για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους. Αν πίνεις τον καφέ σου (frappé ή ζεστό) χωρίς ζάχαρη και γάλα τότε σε κάθε κούπα πρόσθεσε σχεδόν μηδενικές θερμίδες στην ημερήσια πρόσληψή σου. Εγώ που θα προσθέσω μία κουταλιά μαύρη ζάχαρη (πίνω τον καφέ μου μέτριο) θα πάρω το πολύ 25 θερμίδες.

-Βοηθά στην καλύτερη ενυδάτωση

Ο καφές είναι ένα από τα ροφήματα που συμβάλλουν στην ενυδάτωση του οργανισμού και μάλιστα χωρίς περιττές θερμίδες. Πίνοντας ένα ποτήρι ή μία κούπα στιγμιαίο καφέ λαμβάνεις 200ml νερού, το οποίο αποτελεί το 99,9% του ροφήματος. Οπότε σκέψου ότι με 2- 3 κούπες την ημέρα συν το νερό που πίνεις καθημερινά προσθέτεις επιπλέον ml νερού στον οργανισμό σου.

-Είναι το καλύτερο energy booster

Ένας στιγμιαίος καφές, με βάση τη συνήθη δοσολογία παρασκευής του, περιέχει για τον κρύο (frappé) 160mg καφεΐνης και για το ζεστό περίπου 110mg. Η καφεΐνη διεγείρει το νευρικό σύστημα και αυξάνει τα επίπεδα αδρεναλίνης στο αίμα μας. Με τη σειρά της η αδρεναλίνη ετοιμάζει το σώμα μας για έντονες σωματικές δραστηριότητες, αυξάνοντας τις επιδόσεις. Επίσης, η καφεΐνη δρα σε υποδοχείς στον εγκέφαλο που μειώνουν το αντιλαμβανόμενο αίσθημα του πόνου και καθυστερούν την κόπωση. Ένα ακόμα σετ κοιλιακών το έχεις.

– Μπορείς να τον φτιάξεις εύκολα και γρήγορα

Για τον frappé σου θα χρειαστείς ένα ποτήρι, ένα μίξερ χειρός, λίγα παγάκια και ένα καλαμάκι –φυσικά και τον στιγμιαίο καφέ σου. Μέσα σε λίγα λεπτά θα έχεις έτοιμο τον καφέ σου –αν βιάζεσαι βάλ’ τον στο θερμός σου κι έφυγες.

Sponsored by Nescafè®