ΜΗΤΡΟΤΗΤΑ

Η Eva Longoria βίωσε τα στερεότυπα για τη μητρότητα και το mom shaming από όταν έγινε μαμά

AP Photo Chris Pizzello

Αν είσαι μαμά έχεις ακούσει χιλιάδες συμβουλές από γονείς και μη για το πώς να μεγαλώνεις το παιδί σου. Έχεις ακούσει ακόμα και επαίνους για το «πώς τα καταφέρνεις όλα μαζί» μόλις επέστρεψες στη δουλειά. Είναι πολύ πιθανό να ταυτιστείς, λοιπόν, με όσα είπε η Eva Longoria στο podcast της Anna Faris “Unqualified” για το πώς την κάνουν να νιώθει όλα αυτά τα σχόλια και οι συμβουλές. Το συναίσθημα δεν είναι και τόσο θετικό.

Μιλώντας με την Anna Faris, η 45χρονη Eva Longoria που απέκτησε τον γιο της Santiago Enrique ή απλά Santi πριν από δύο χρόνια αποκάλυψε ότι συχνά νιώθει ενοχή συγκρίνοντας τον εαυτό της με άλλες μητέρες.

«Απλά βρίσκεις τον τρόπο», σημείωσε για το πώς συνδυάζει τη μητρότητα με την καριέρα και τις υποχρεώσεις της. «Αλλά από όταν έγινα μαμά, παρατήρησα ότι οι mom shamers στον κόσμο είναι πραγματικοί», τόνισε εξηγώντας πώς η κριτική για τον σημαντικό αυτόν ρόλο που αναλαμβάνουν οι γυναίκες στη ζωή τους είναι έντονη.

«Δεν ήθελα ποτέ να είμαι το άτομο που θα έβγαινε σε ένα podcast και θα έλεγε “Αυτό που κάνω εγώ είναι να βάζω τον γιο μου στο κρεβάτι στις 7 το απόγευμα γιατί έρευνες έχουν δείξει ότι ο εγκέφαλος…”. Σκέφτομαι “Ώ θεέ μου, μπράβο για σένα. Εσύ κάνε αυτό», ανέφερε η ηθοποιός. «Δεν θα πω ποτέ σε κανέναν πώς να μεγαλώσει το παιδί του. Δεν είμαι σε καμία περίπτωση ειδικός στη μητρότητα», πρόσθεσε η Eva Longoria.

Η ερώτηση που κάνει την Eva Longoria να νιώθει «λίγη» ως μαμά

Η ηθοποιός και παραγωγός πιστεύει ότι ακόμα και απαντώντας στην ερώτηση «Πώς καταφέρνεις να τα συνδυάσεις όλα;», μπορεί να είναι αρκετό για να κάνει «άλλες γυναίκες να νιώσουν λιγότερο ικανές κάποιες φορές», όπως είπε, συμπεριλαμβάνοντας και τον εαυτό της σε αυτή την κατηγορία.

«Ακούω γυναίκες να λένε “Ω θεέ μου, είναι τέλεια” και σκέφτομαι “Πω πω τα έχει όλα υπό έλεγχο. Μπορεί εγώ να μην κάνω κάτι σωστά”», σημείωσε η Eva Longoria. Όπως είπε νιώθει μεγάλη ευγνωμοσύνη για τη μεγάλη της οικογένεια που έχει μετατραπεί σε μία κοινότητα αλληλοβοήθειας για τον γιο της και τα άλλα παιδιά των μελών της. «Έχω έναν υπέροχο σύζυγο που με στηρίζει. Έχω υπέροχες αδελφές, φανταστικές φίλες που έχουν παιδιά στην ίδια ηλικία. Οπότε όλοι βοηθάμε ο ένας τον άλλο και τα καταφέρνουμε», τόνισε η Eva Longoria.

Η επιστροφή στη δουλειά δεν ήταν εύκολη υπόθεση

H ηθοποιός επέστρεψε στην εργασία της, λίγες εβδομάδες μετά τη γέννηση του γιου της τον Ιούνιο του 2018, ωστόσο έχει παραδεχτεί δημόσια ότι αυτή δεν ήταν μια εύκολη απόφαση και περίοδος. Οι θηλασμοί, η άντληση γάλακτος, ο ύπνος κα οι δυσκολίες του με το μωρό σε ένα κινηματογραφικό set δεν ήταν εύκολη δουλειά. «Απλά το κάνεις και τα καταφέρνεις» είχε πει στο People.

H Eva Longoria απέκτησε τον Santiago από τον γάμο της με τον Jose “Pepe” Baston. Αυτό είναι το πρώτο παιδί για την ηθοποιό. O σύζυγός της είναι πρόεδρος του δικτύου Televisa και έχει αποκτήσει ακόμα τρία παιδιά από τον πρώτο του γάμο με την ηθοποιό Natalia Esperon. Όταν γνώρισε την Eva Longoria δεν είχε δει ποτέ τη σειρά “Desperate Housewives” που την έκανε διάσημη παγκοσμίως, ούτε ήξερε ότι ερωτεύεται μια star. Η πρόταση γάμου έγινε τον Δεκέμβριο του 2015 σε ένα ρομαντικό ταξίδι τους στο Dubai και ο γάμος τους έγινε στο Mexico City το 2016.