CELEBRITIES

Ο Barack και η Michelle Obama έκλεισαν 28 χρόνια γάμου. Το «για πάντα» μάλλον υπάρχει κάπου εκεί έξω

Instagram.com/barackobama

Υπάρχουν ζευγάρια που κάθε χρόνο μας κάνουν να πιστεύουμε κι ένα τσικ παραπάνω στο περίφημο «Ζήσαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα». Και μπορεί τα παραμύθια λανθασμένα να μας γαλούχησαν να περιμένουμε τη σωτηρία από έναν ιππότη με αστραφτερή πανοπλία, αλλά ακόμα κι αν αλλάξαμε όλες τις συνθήκες γύρω μας και πλέον αναζητούμε έναν ισότιμο σύντροφο για να πορευτούμε μαζί στη ζωή και να εξελιχθούμε παρέα, αυτό το ευτυχισμένο τέλος το θέλουμε. Ένα από τα ζευγάρια, λοιπόν, που φαίνεται να το ζουν στο έπακρο είναι ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Barack Obama και η σύζυγός του Michelle Obama.

Ο Barack και η Michelle Obama συμπλήρωσαν 28 χρόνια γάμου. Και όπως το συνηθίζουν τα τελευταία χρόνια, ως δεινοί χρήστες των social media, αντάλλαξαν τρυφερά δημόσια μηνύματα στο Instagram. Επιπλέον έδωσαν και το κοινωνικό και πολιτικό τους μήνυμα για τις επικείμενες εκλογές του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ. «Με ένα σμπάρο δυο τριγόνια» το λέει αυτό ο λαός.

«28 χρόνια με αυτόν εδώ. Αγαπώ τον Barack Obama για το χαμόγελό του, τον χαρακτήρα του και τη συμπόνια του. Νιώθω ευγνωμοσύνη που είναι ο σύντροφός μου σε όλα όσα μας έχουν παρουσιαστεί στη ζωή. Φέτος έχω μια παράκκληση να σας κάνω. Διαλέχτε έναν άνθρωπο στη ζωή σας, που ίσως να μη ψηφίσει και σιγουρευτείτε ότι θα το κάνει. Πείτε μας τι έγινε στα σχόλια. Αυτό είναι το καλύτερο μήνυμα επετείου. Σε αγαπώ, Barack», έγραψε στο Instagram η Michelle Obama δημοσιεύοντας μία φωτογραφία με τον σύζυγό της.

«Ακόμα και με όσα συμβαίνουν, ήθελα να εκμεταλλευτώ τη στιγμή για να πω “Χαρούμενη επέτειο” στην αγάπη της ζωής μου. Κάθε μέρα με την Michelle Obama, με κάνει έναν καλύτερο σύζυγο, καλύτερο πατέρα και καλύτερο άνθρωπο. Αυτό τον χρόνο, παρόλο που εκτιμούμε πολύ τις ευχές σας, αυτό που θα θέλαμε πραγματικά να κάνετε είναι να προσεγγίσετε ένα άτομο του περιβάλλοντός σας που ίσως δεν μπορεί να ψηφίσει. Βοηθήστε τους να εγγραφούν στους καταλόγους. Βοηθήστε τους να κάνουν ένα σχέδιο ώστε να μπορέσουν να ψηφίσουν. Ξεκινήσει από το iwillvote.com. Ευτυχισμένη επέτειο, Miche. Σ’ αγαπώ», έγραψε με τη σειρά του ο Barack Obama. Η φωτογραφία που δημοσίευσε εκείνος ήταν μια τρυφερή στιγμή μεταξύ τους από τον καιρό της προεδρίας του.

Η εποχή που η Michelle και ο Barack Obama επισκέφθηκαν σύμβουλο γάμου

Το ζευγάρι παντρεύτηκε στις 3 Οκτωβρίου του 1992 κι έχει αποκτήσει μαζί δύο κόρες, τη Sasha και τη Malia. Οι δυο τους το τελευταίο διάστημα έχουν περάσει πολύ χρόνο μαζί εξαιτίας της καραντίνας λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

H Michelle Obama έχει παραδεχθεί ότι ο γάμος τους έχει περάσει κρίσεις. Το 2018 μετά την εκδοση του βιβλίου της “Becoming” είχαν μάλιστα επισκεφθεί και σύμβουλο γάμου. «Μερικές φορές χρειάζεσαι έναν αντικειμενικό άνθρωπο απλά να σε ακούσει. Αν πρόκειται να είμαι ισότιμη σε αυτή τη σχέση, πρέπει να μπορώ να κάνω τον εαυτό μου χαρούμενο, οπότε τότε έπρεπε να σταματήσω να επικεντρώνομαι ζσε όσα δεν έκανε ο Barack και να αρχίσω πώς θα χαράξω τη ζωή που ήθελα για τον εαυτό μου, μαζί του ή και χωρίς αυτόν», είχε πει στην Oprah Winfrey για εκείνη την περίοδο η Michelle Obama.

«Όσο περισσότερο πετύχαινα στο να ορίσω τον εαυτό μου για τον εαυτό μου, τόσο καλύτερη ήμουν στη σχέση μου», συμπλήρωνε. Η ίδια τόνιζε ότι πλέον, με τις κόρες τους να έχουν φύγει από το σπίτι οι δυο τους έχουν γίνει πιο συναισθηματικοί.

Η νέα συναισθηματική εποχή στην κοινή τους ζωή

«Επιστρέφουμε σε ένα σήμειο που βλέπουμε ο ένας τον άλλο ξανά, επειδή κάποιες από τις πιο δύσκολες περιόδους της ζωής μας πέρασαν κι επιβιώσαμε. Περάσαμε μια δύσκολη εποχή, κάναμε δύσκολα πράγματα μαζί. Αλλά τώρα έχουμε βγει από την άλλη πλευρά και τον βλέπω και ακόμα αναγνωρίζω τον σύζυγό μου. Είναι ακόμα ο άνδρας τον οποίο ερωτεύτηκα», πρόσθετε η ίδια.

Σε άλλη της συνέντευξη είχε αποκαλύψει ότι ο Barack Obama εξακολουθεί να προσπαθεί να την εκπλήσσει και να διατηρεί ζωντανή τη «φλόγα» της σχέσης τους. «Αυτό που έκανε για μένα τις προάλλες -επειδή έγραφε το βιβλίο του όλο το καλοκαίρι οπότε ήμουν λίγο γκρινιάρα, επειδή δεν είχε πολύ χρόνο. Ως δώρο, μου έκανε έκπληξη με ένα ραντεβού για φαγητό στην παραλία, μόνο οι δυο μας. Ήπιαμε κρασί, ακούσαμε jazz και καθόμασταν εκεί στις δυο καρέκλες και την ομπρέλα μας απλώς χαλαρώνοντας δυο μας στην παραλία», είχε πει. Κανένας ιππότης, καμια πανοπλία, καμία αδύναμη πριγκιποπούλα εδώ. Απλά δυο άνθρωποι που προσπαθούν να μην χάνονται μεταξύ τους. Αυτό είναι μάλλον το «μυστικό» του «για πάντα».