STYLE SHOPPING

5 mom jeans που δεν είναι μόνο για μαμάδες

ImaxTree

Ο όρος mom jeans προέκυψε από την αργκό με σκοπό να χαρακτηρίσει τα ψηλόμεσα τζιν που φορούσαν οι γυναίκες στα late ’00s. Όταν άρχισαν να τα φορούν γυναίκες άνω των 45, τον όρο χρησιμοποιούσαν οι νεότερες γενιές κάθε φορά που κάποιος ήθελε να χλευάσει την αντί-κουλ διάθεσή τους.

Μερικά χρόνια μετά, το τζιν αυτό έγιναν ευρύτερα γνωστό όταν το 2003, η Tina Fey τα ανέφερε σε σκετς του Saturday Night Live. Θέλοντας να τονίσει το αντί-κουλνες του, έγραψε ένα χιουμοριστικό σκετς για να τα «τιμήσει». Επινόησε ένα brand με το όνομα mom jeans, λέγοντας ότι αυτό είναι το τέλειο δώρο για να κάνεις στη μητέρα σου στη γιορτή της μητέρας «Σ’ αυτή την Γιορτή της Μητέρας, μην δώσεις στη μητέρα σου ένα άρωμα. Δώσε της κάτι που λέει ‘δεν είμαι γυναίκα πια, είμαι μαμά!».

Τα mom jeans αναγνωρίζονται ως το τέλειο διαχρονικό ρούχο

Fast forward μια δεκαπενταετία μετά και τα mom jeans ανακτούν τη φήμη τους. Aναγνωρίζονται ως ένα διαχρονικό ρούχο της γυναικείας γκαρνταρόμπας που φορούν όλες οι γυναίκες, όλων των ηλικιών. Ένα ψηλόμεσο, άνετο τζιν παντελόνι γίνεται από τα πιο stylish αλλά και διαχρονικά στιλ τζιν. Με τις fashionistas να το φορούν ανελλιπώς από το 2018, η street style μόδα κήρυξε την αναγκαιότητα του τζιν αυτού.

Τα mom jeans δεν είναι, λοιπόν, μόνο για μαμάδες και βρήκαμε 5 σχέδια που επιβεβαιώνουν το coolness τους.

Mom fit τζιν
CALVINKLEIN.GR

Mom fit τζιν

Calvin Klein
103,90 € 83,12 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ
Mom fit με λογότυπο
GR.TOMMY.COM

Mom fit με λογότυπο

Tommy Jeans
134,90 € 107,92 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ