ΠΡΟΣΩΠΟ

Αμπούλες ομορφιάς: Τι είναι, πώς και πότε τις χρησιμοποιείς

Imaxtree Imaxtree

Μία νέα τάση στον beauty κόσμο, που συνεχώς κερδίζει έδαφος, είναι η ένταξη στην περιποίηση του προσώπου προϊόντων με τη μορφή αμπούλων σε μονοδόσεις για ολιγοήμερη, συνήθως 7 ήμερη χρήση.

Τι είναι όμως οι αμπούλες; Πότε μπορώ να τις χρησιμοποιήσω και το βασικότερο πώς μπορώ να τις εντάξω στη beauty ρουτίνα μου; Η δερματολόγος- αφροδισιολόγος Βασιλική Μουσάτου M.D, PHD μας λύνει όλες τις απορίες και εμείς, στη συνέχεια, σου προτείνουμε μερικές από τις πιο αγαπημένες μας, που μπορείς να βρεις στην αγορά και να αποκτήσεις με ένα κλικ.

Αμπούλες: Τι είναι, η δράση τους, τα πλεονεκτήματα

«Πρόκειται για μια εκτός ρουτίνας περιποίηση, μια τύπου θεραπείας φροντίδα για το δέρμα με πιο ενισχυμένη σύσταση που δρα συμπληρωματικά με την καθημερινή αγωγή» αναφέρει η δερματολόγος και συνεχίζει: «Όπως και οι θεραπείες, οι αμπούλες έχουν πιο στοχευμένη δράση από τα υπόλοιπα δερμοκαλλυντικά, μιας και έχουν υψηλότερες συγκεντρώσεις από τις δραστικές ουσίες, επιτελώντας ένα συγκεκριμένο σκοπό. Παρέχουν για παράδειγμα ενυδάτωση (υαλουρονικό οξύ), λάμψη ( βιταμίνη C), απολέπιση (γλυκολικό οξύ ) κλπ σαν αγωγή λίγων ημερών με άμεσο αποτέλεσμα. Επιπλέον, οι μονοδόσεις εξασφαλίζουν τη σωστή ποσότητα ανά φορά χρήσης καθώς και τη φρεσκάδα του προϊόντος που δεν αλλοιώνεται με το άνοιγμα από το χρόνο και την οξείδωση από το φως».

Πότε τις χρησιμοποιώ ως θεραπεία;

Οι αμπούλες μπορούν να χρησιμοποιηθούν με πολλούς διαφορετικούς τρόπους, οι οποίοι εξαρτώνται και από τις ανάγκες που έχει η επιδερμίδα σου. «Είναι εποχές ή στιγμές ή χρονικές περίοδοι που το δέρμα μας έχει συγκεκριμένη ανάγκη» λέει η δερματολόγος. Για παράδειγμα, με το πέρασμα του χρόνου, η επιδερμίδα αρχίζει να χαλαρώνει, οι ρυτίδες, τα πρώτα σημάδια γήρανσης και οι γραμμές έκφρασης κάνουν την εμφάνισή τους, με αποτέλεσμα, η επιδερμίδα να χάνει σιγά σιγά την ελαστικότητά της και να υπάρχει σταδιακή  εξασθένιση του υαλουρονικού οξέος, ενός φυσικού συστατικού ενυδάτωσης, το οποίο παράγεται εξ’ ολοκλήρου από τον οργανισμό μας. Οπότε, οι αμπούλες με υαλουρονικό οξύ είναι η θεραπεία που χρειάζεσαι.

Ενδεικτικά, μπορείς να τις χρησιμοποιήσεις ως μια SOS φροντίδα μερικών ημερών για την ανασύσταση της επιδερμίδας, και συγκεκριμένα όταν νοιώσεις την επιδερμίδα σου πολύ ξηρή, αφυδατωμένη και χωρίς ελαστικότητα. Πιθανές αιτίες για αυτή την κατάσταση μπορεί να είναι η αλλαγή κλίματος, το άγχος, η έλλειψη ύπνου, καθώς και τα πολύωρα ταξίδια. Έπειτα, ως ένα boost στην επιδερμίδα σου μια φορά τον μήνα, έτσι ώστε να την διατηρείς ενυδατωμένη και ελαστική. Τέλος, εάν θέλεις να κάνεις την επιδερμίδα σου να μοιάζει ενυδατωμένη και φρέσκια κάθε μέρα ή στην περίπτωση που η επιδερμίδα σου έχει περάσει πρόσφατα από μια «κακή περίοδο», τότε μπορείς να χρησιμοποιήσεις διαδοχικές εφαρμογές του προϊόντος στη σειρά, για ένα πιο ολοκληρωμένο και διαρκές αποτέλεσμα.

Πώς τις εντάσσω στη ρουτίνα μου;

«Δε χρειάζεται να αλλάξουμε όλη τη σειρά περιποίησης αλλά να προσθέσουμε την κατάλληλη αμπούλα που είτε δρα συμπληρωματικά ενισχύοντας τις ήδη χρησιμοποιούμενες κρέμες, είτε ικανοποιώντας ξεχωριστά τη συγκεκριμένη απαίτηση. Εάν παράλληλα χρησιμοποιούμε και serum, η σειρά είναι πρώτα αμπούλες μετά serum και τέλος η κρέμα μας. Ο λόγος είναι ότι συνήθως οι αμπούλες περιέχουν το πιο διεισδυτικό προϊόν που απορροφάται αμέσως.

Μπορούν επίσης, κάποιες από αυτές, να αναμειχθούν με την κρέμα που ήδη χρησιμοποιούμε, ενισχύοντας μια συγκεκριμένη δράση (αντιγήρανση λεύκανση , ενυδάτωση κλπ) ή ακόμη και κάτω από το αντηλιακό για αντιοξειδωτική προστασία».

Πώς τις χρησιμοποιώ;

Χρησιμοποίησε μια αμπούλα κάθε μέρα για όσες ημέρες ενδείκνυνται πρωί ή βράδυ, σε καθαρή επιδερμίδα

-Χτύπησε ελαφρώς το καπάκι, μέχρι να βεβαιωθείς ότι όλο το προϊόν είναι συγκεντρωμένο στο κάτω τμήμα της αμπούλας.

-Άνοιξε την αμπούλα, ασκώντας ελαφρά πίεση στο πώμα της μέχρι αυτό να σπάσει

-Τοποθέτησε το προϊόν από την αμπούλα στην παλάμη σου και από εκεί φρόντισε να το απλώσεις ομοιόμορφα σε πρόσωπο και λαιμό, κάνοντας ελαφρύ μασάζ καθώς το εφαρμόζεις για να ενεργοποιήσεις την επιδερμίδα και να ενισχύσεις τη διείσδυση των ενεργών συστατικών.

-Άφησέ το να απορροφηθεί εντελώς και συνέχισε με την καθημερινή σου ρουτίνα περιποίησης προσώπου.

Last but not least

«Συμπέρασμα; Είναι πολυχρηστικές, πρακτικές και για το λόγο αυτό όλο και πιο δημοφιλείς στη δερματολογική φροντίδα. Επίσης, επιτρέπουν με σχετικά μικρό κόστος, μικρότερο από των serum, να δούμε πιο συστατικό είναι αποτελεσματικότερο για την εξατομικευμένη φροντίδα του δέρματός μας».

Οι αγαπημένες μας αμπούλες ομορφιάς που μπορείς να βρεις στην αγορά:

10-6b2a0e3e443035309420f26f1a3579961.jpg
ATTICABEAUTY.GR

L'Oreal Paris Revitalift Filler Αμπούλες Προσώπου

Εμπλουτισμένες με καθαρό υαλουρονικό οξύ στην υψηλότερη συγκέντρωση συγκριτικά με τα υπόλοιπα προϊόντα L’Oréal Paris που συμβάλλει στην εντατική σύσφιξη, ομοιομορφία και ενυδάτωση της επιδερμίδας αλλά και βιταμίνη Β5, μια θρεπτική ουσία με καταπραϋντική και αναπλαστική δράση, αυτές οι αμπούλες ενυδατώνουν εντατικά και ανορθώνουν την επιδερμίδα μέσα σε μόλις 7 ημέρες, σε 6 βασικά σημεία του προσώπου.
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ
Vichy_Liftactiv_Ampullen_88179_wowm_1414_1414.png
PHARM24.GR

Vichy Liftactiv Specialist Peptide-C Anti-Ageing

Στην ουσία πρόκειται για μία αντιγηραντική καινοτομία που στοχεύει όλους τους τύπους ρυτίδων & την έλλειψη λάμψης. 30 υπερενισχυμένες αμπούλες με ισχυρή μινιμαλιστική σύνθεση που απελευθερώνεται στη σωστή δόση. Πιο συγκεκριμένα, κάθε γυάλινη αμπούλα περιέχει έναν συνδυασμό3 ισχυρών συστατικών: 10% καθαρή βιταμίνη C, βιο-πεπτίδια και υαλουρονικόοξύ πολλαπλού μοριακού βάρους, σε συνδυασμό με Ιαματικό Μεταλλικό Νερότης Vichy. Κάθε συστατικό έχει διαφορετικό ρόλο, δρώντας όχι μόνο στηνεπιφάνεια, αλλά και στο εσωτερικό της επιδερμίδας, για να επανενεργοποιήσειτη λάμψη και να γεμίσει τις ρυτίδες. Σε 10 ημέρες, η επιδερμίδα γίνεται πιο λεία και πιο φωτεινή, ενώ σε 30 ημέρες, οι ρυτίδες γεμίζουν και η επιδερμίδα αναζωογονείται.
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ
prod_1220505_1_310x310.jpg
AVONCOSMETICS.GR

Avon, ANEW Skin Reset Plumping Shots

Η νέα τεχνολογία της προηγμένης σειράς περιποίησης επιδερμίδας Anew, αποκαθιστώντας την έλλειψη κολλαγόνου, προσφέρει πιο ενυδατωμένη όψη, ενώ το προϊόν είναι κατάλληλο για κάθε ηλικία και για όσους αισθάνονται ότι η επιδερμίδα τους χρειάζεται μια ώθηση. Επιπλέον, η vegan σύνθεσή τους, πλούσια σε φυσικά συστατικά, τις καθιστά κατάλληλες για όλους τους τύπους δέρματος.
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ