FASHION TRENDS

Αυτά τα 4 στιλάτα puffer jackets θα τα φορέσεις από την πόλη μέχρι το χιονοδρομικό

Dries van Noten Fall/Winter 2019-2020 ImaxTree

Νομίζω είναι από το 2017 που έχει γίνει χαμός με τα puffer jackets. Όλα ξεκίνησαν με τις πασαρέλες και τη μανία των street style stars να φοράνε ένα puffer jacket, με, λίγο-πολύ, όλα.

Δηλαδή, το εύρος της δημιουργικότητας στο styling των γυναικών αυτών με τα puffer jackets, είχε φτάσει σε άλλο επίπεδο. Για ένα διάστημα, τα έβλεπες παντού: κάτι τρελά oversized σαν παπλώματα να συνδυάζονται με ρομαντικού ύφους φορέματα, τα κλασικά μεσάτα με τον διαχρονικό συνδυασμό ενός τζιν και φούτερ, μέχρι και στιλάτα cropped σε έντονες αποχρώσεις να φοριούνται πάνω από μονόχρωμα σύνολα προσφέροντας ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

Τα puffer jackets παραμένουν “in fashion”

Αν και είμαστε της φιλοσοφίας ότι πρέπει να ντυνόμαστε με ρούχα που μας αρέσουν, που να μπορούμε να υποστηρίξουμε χωρίς να συγκαταλέγονται απαραίτητα στις τάσεις της σεζόν, αν ένα ρούχο ή αξεσουάρ που μας αρέσει, θεωρείται «τάση» είναι πάντα ένα plus.

Τα puffer jackets, λοιπόν, ακόμη κι αν είχαν μπει στον «πάγο» από πολλές fashionistas για μερικές σεζόν, κάνουν τώρα comeback .

puffer jackets ImaxTree

Από τις πασαρέλες μέχρι και τη street style μόδα, όλα αυτά τα διαφορετικά style puffer jackets γίνονται και πάλι από τα must πανωφόρια για τον χειμώνα. Και αν πίστευες ότι ο χειμώνας έχει περάσει, απλά κοίτα έξω από παράθυρό σου.

Τα πιο ζεστά puffer jackets για να φοράς στην πόλη ως τα χιόνια

Το καλό με τον κρύο καιρό και με την επάνοδο των puffer jackets; Είναι μια μια καλή ευκαιρία να συμπεριλάβεις το jacket στις εμφανίσεις σου, δημιουργώντας ενδιαφέροντα looks. Βρήκαμε, λοιπόν, τα 4 πιο stylish (και ζεστά) puffer jackets που θα μπορείς να φοράς είτε πας για καφέ στην Αρχελάου στο Παγκράτι, είτε στο χιονοδρομικό του Παρνασσού.

To μακρύ, το διαχρονικό

Γιατί το χρειάζεσαι: Ένα μακρύ puffer jacket που καλύπτει μεγάλο μέρος του σώματος και σε κρατάει ζεστή είναι must για τις κρύες μέρες του χειμώνα. Προτίμησε το πανωφόρι αυτό να είναι σε μια ουδέτερη απόχρωση, για να ταιριάζει με τα περισσότερα ρούχα της ντουλάπας σου.

Ποιο να αγοράσεις: Το puffer της Pink Woman έχει το σωστό μήκος, έχει κουκούλα και ζωνάκι που αν το δέσεις θα προσφέρεις μια πιο τονισμένη μέση, αντί μιας ογκώδης, άχαρης σιλουέτας.

Το με έμπνευση από τη streetwear μόδα

Γιατί το χρειάζεσαι: Αν είσαι φαν της streetwear μόδας και θέλεις να διατηρήσεις την αισθητική αυτή στις χειμωνιάτικες εμφανίσεις σου, τότε ένα puffer bomber jacket είναι η τέλεια επιλογή για εσένα. Από τα puffer jackets που λατρεύουμε γιατί μπορείς να το φορέσεις σε πολλές διαφορετικές περιστάσεις.

Ποιο να αγοράσεις: Η Moncler αφιέρωσε μια ολόκληρη κολεξιόν στη δημιουργία puffer πανωφοριών -μέχρι και φορεμάτων- και αν κάποιος είναι expert, τότε είναι αυτό το brand. Το μπουφάν αυτό είναι αγορά/επένδυση.

Το στιλάτο cropped

Γιατί το χρειάζεσαι: Έχουμε εμμονή με τα cropped jackets που αποδίδουν μια δόση coolness στις εμφανίσεις μας. Και ένα puffer jacket σε κοντό μήκος είναι ο τέλειος τρόπος να φέρεις λίγο αέρα από τη διεθνή street style μόδα στις εμφανίσεις σου. Είτε είσαι στην πόλη, είτε στο χιονοδρομικό.

Ποιο να αγοράσεις: Η ομάδα του Karl Lagerfeld brand είναι μανούλα στο να δημιουργεί κομψά και ντιζαϊνάτα jackets και το παρακάτω δεν είναι εξαίρεση. Είναι επίσης σε έκπτωση, όποτε όλα καλά.

To χουχουλιάρικο oversized

Γιατί το χρειάζεσαι: Αν θέλεις να «χαθείς» μέσα σε ένα ζεστό και cozy πανωφόρι, τότε ένα oversized puffer jacket είναι το τέλειο για εσένα. Άσε που από μέσα δεν θα έχεις κανέναν περιορισμό. Θα μπορείς να φορέσεις από ένα λεπτό t-shirt μέχρι και ένα χοντρό πουλόβερ.

Ποιο να αγοράσεις: Αυτό του Zara τα έχει λίγο-πολύ όλα. Τη σωστή oversized γραμμή, ψηλό γιακά για να ανεβάζεις όταν κρυώνεις και ωραίο puffer καπιτονέ pattern που είναι σύγχρονο αλλά και διαχρονικό παράλληλα.