CELEBRITIES

Κοινή δήλωση William-Harry: Διαψεύδουν δημοσίευμα και απαντούν για τις «κακές σχέσεις» τους

Paul Grover/Pool photo via AP

Στην κατοικία της βασίλισσας Ελισσάβετ στο Sandringham, έχουν συγκεντρωθεί μέλη της βασιλικής οικογένειας για να διαπραγματευθούν το λεγόμενο #Megxit. Εντωμεταξύ στον βρετανικό Τύπο συνεχίζονται τα δημοσιεύματα που επικαλούνται πηγές από το περιβάλλον του πρίγκιπα Harry ή της Meghan Markle, οι οποίες προσπαθούν να εξηγήσουν την απόφασή τους να παραιτηθούν από ανώτατα μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Σύμφωνα με το τελευταίο από αυτά που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “The Times” ο πρίγκιπας Harry και η Meghan Markle αναγκάστηκαν να παραιτηθούν εξαιτίας της συμπεριφοράς του πρίγκιπα William. Μια συμπεριφορά που σύμφωνα με την πηγή από το περιβάλλον των Sussexes που μίλησε στην εφημερίδα, θύμιζε bullying.

Πηγές από το παλάτι υποστηρίζουν ότι η συνάντηση της βασίλισσας με τον γιο της, πρίγκιπα Κάρολο, και τους δύο εγγονούς της πρίγκιπα William και πρίγκιπα Harry ξεκίνησε περίπου στις 2 μ.μ. Ο λόγος είναι ότι στο έκτακτο meeting θα συμμετέχει τηλεφωνικά και η Meghan Markle που βρίσκεται στον Καναδά με τον γιο της Archie.

Η πρώτη κοινή δήλωση William-Harry

Μέσω κοινής δήλωσης του πρίγκιπα William και του πρίγκιπα Harry διαψεύσθηκε δημοσίευμα περί «κακών σχέσεων» μεταξύ τους.

Συγκεκριμένα, η κοινή ανακοίνωση εκ μέρους των δυο αδερφών αναφέρει: «Παρά τις ξεκάθαρες διαψεύσεις, δημοσιεύθηκε μια ψευδής ιστορία σε βρετανική εφημερίδα σήμερα, κάνοντας εικασίες σχετικά με την σχέση ανάμεσα στον Δούκα του Sussex και τον Δούκα του Cambridge. Για τα δυο αδέρφια που νοιάζονται τόσο βαθιά σχετικά με θέματα ψυχικής υγείας, η χρήση προκλητικής γλώσσας με τέτοιο τρόπο είναι προσβλητική και δυνητικά επιζήμια».

«Η Meghan θέλει να φύγει»

Λίγες ώρες πριν ξεκινήσει η συνάντηση άρθρο των Times ισχυρίστηκε ότι η Meghan Markle είπε στον Harry ότι θέλει να απομακρυνθεί από τη βασιλική οικογένεια, κατηγορώντας εν μέρει τον αδερφό του William για εκφοβιστική συμπεριφορά. «Δεν λειτουργεί για εμένα» φέρεται να είπε στον σύζυγό της. Το ζευγάρι σύμφωνα με το ίδιο πρόσωπο ένιωθε ότι ο William προσπαθούσε να τους απομακρύνει από την οικογένεια.

«Η Meghan θέλει να φύγει. Ο Harry δέχεται τρομερά έντονες πιέσεις να διαλέξει. Είναι λυπηρό. Αγαπά τη βασίλισσα. Νομίζω ότι πραγματικά θα ραγίσει την καρδιά του το να φύγει. Δεν νομίζω ότι θέλει αυτό πραγματικά. Νομίζω ότι θέλουν κάποια μέση λύση», σημειώνει στους Times η ίδια πηγή.

Πρίγκιπας Κάρολος, πρίγκιπας William: Η στάση τους στο σημερινό συμβούλιο

Ωστόσο, διαφορετικές πηγές από το περιβάλλον τόσο των Sussexes όσο και των Cambrdges απορρίπτουν τους ισχυρισμούς ότι το ζευγάρι ένιωσε ότι ο πρίγκιπας William τους απομάκρυνε από την οικογένεια. Ανώτερα μέλη της βασιλικής οικογένειας φέρονται να είναι τρομερά απογοητεύμενα από το γεγονός ότι ο Harry πήρε την απόφασή του χωρίς να σκεφτεί καθόλου τον αδερφό του και τη δική του οικογένεια.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των προηγούμενων ημερών, ο πρίγκιπας William εμφανίζεται συντετριμμένος για το χάσμα που έχει δημιουργηθεί ανάμεσα σε εκείνον και στον μικρότερο αδερφό του, με τον οποίο κάποτε ήταν αχώριστοι.

Ο ίδιος και ο πρίγκιπας Κάρολος πάντως, αναμένεται σήμερα να απορρίψουν τα αιτήματα του Harry και της Meghan Markle για αστυνομική προστασία που θα πληρώνουν οι φορολογούμενοι, όποτε εκείνοι βρίσκονται σε βρετανικό έδαφος. Οι δύο διάδοχοι είναι επίσης προβληματισμένοι για την περιβαλλοντική επιβάρυνση που θα προκύπτει από τα συχνά ταξίδια που σκοπεύει να κάνει το ζευγάρι από τη μία ακτή του Ατλαντικού στην άλλη.

Τα μελλοντικά σχέδια και η Ελισάβετ

Όσο για την βασίλισσα Ελισάβετ, εκείνη θα προσπαθήσει να ξεπεράσει την πικρία της που ο εγγονός της δεν την ενημέρωσε πριν ανακοινώσει την απόφασή του, και να εξασφαλίσει εγγυήσεις ότι οι επιχειρηματικές του δραστηριότητες μαζί με τη Meghan Markle δεν θα πλήξουν την βασιλική οικογένεια.

Το ζευγάρι λέγεται ότι σχεδιάζει μακροπρόθεσμα να εγκατασταθεί στις ΗΠΑ, αλλά δεν θα το κάνει όσο ο Donald Trump παραμένει πρόεδρος της χώρας. Προς το παρόν θα διαμένουν στον Καναδά, με τελικό στόχο να βρεθούν στο Los Angeles και να διατηρήσουν εκεί την έδρα των επιχειρήσεών τους.