VIVIANE' S BEAUTY TALKS

Μαύροι Κύκλοι: 4 απλά βήματα για να τους καλύψεις

Υπάρχουν μερικά πράγματα που τα περιμένεις πώς και πώς. (Εδώ Vivianes). Το ΣΚ, το τριήμερο, την άδεια, ένα ταξίδι, τις διακοπές των Χριστουγέννων, λενα μια έκπληξη στα γενέθλιά σου, λέμε τώρα. Υπάρχουν κι άλλα, που εμφανίζονται σταθερά στη ζωή σου και πρέπει- κάθε φορά- να τα διαχειρίζεσαι αναλόγως. Για παράδειγμα, οι λογαριασμοί της ΔΕΗ, τα σπυράκια, οι μαύροι κύκλοι. Κάνω focus στο τελευταίο aka μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια. Γιατί, στη δική μου περίπτωση δεν είναι μόνο το ξενύχτι ή η έλλειψη ύπνου (στην αρχή νόμιζα πως ήταν αυτό, αλλά ψέματα δεν θα σου πω, κοιμάμαι 8 ώρες κάθε μέρα), είναι οι άπειρες ώρες μπροστά από την οθόνη του υπολογιστή, η αφυδάτωση και η συσσωρευμένη κούραση, η ευρυαγγειακή επιδερμίδα. Ο παρονομαστής κοινός: Panda Eyes.

Κάπως έτσι, εκτός από τα κατάλληλα προϊόντα-συμμάχους άρχισα να αποκτώ μία πιο στρατηγική συμπεριφορά, όσο αφορά τις κινήσεις που θα με έφερναν πιο κοντά στο τέλειο καμουφλάρισμα των μαύρων κύκλων, των αντιαισθητικών σκιών, της ερυθρότητας και των σημαδιών κούρασης. Με τα χρόνια κατάλαβα πως δεν είναι μόνο το concealer. Τα πάντα ξεκινούν από τη σωστή ενυδάτωση αυτής της περιοχής της επιδερμίδας, που είναι ιδιαίτερα λεπτή και γι αυτό το λόγο περισσότερο εκτεθειμένη στις εξωτερικές επιθέσεις.

Τα 4 βήματα για να καλύψεις τους μαύρους κύκλους

Πρώτο βήμα; Η κρέμα ματιών. Την εφαρμόζω ταμποναριστά σε όλη την περιοχή κάτω και γύρω από τα μάτια με μικρές ταμποναριστές κινήσεις για να την ενυδατώσω και να τη φωτίσω. Περιμένω μερικά λεπτά και συνεχίζω με τον color corrector (κορέκτορα), που θα «διορθώσει» πιο στοχευμένα το χρώμα της προβληματικής περιοχής. Ανάλογα πάντα και με τον τόνο και τις ανάγκες της επιδερμίδας σου, μπορείς να επιλέξεις αυτό το χρωματικό τόνο που θα καλύψει τις ατέλειες του δέρματος. Για παράδειγμα αν έχεις ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα όπως εγώ, προτίμησε έναν κορέκτορα σε ροδακινί – πορτοκαλί απόχρωση που θα εξουδετερώσει τους μαύρους κύκλους, ενώ αν έχεις σκουρόχρωμη την πιο κόκκινη απόχρωση. Αν οι μαύροι κύκλοι σου δεν είναι έντονοι, μπορείς να κάνεις skip αυτό το step.

Επόμενο βήμα; Το concealer φυσικά. Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να προσέξεις να βρεις τη σωστή απόχρωση aka αυτή που θα τους καμουφλάρει (η οποία ΔΕΝ ειναι απαραίτητα η πιο ανοιχτή), την κατάλληλη υφή και φυσικά τον τρόπο που θα το απλώσεις για να τους καλύψεις σωστά. Κι αν με ρωτάς, ποια είναι η κίνηση που θα κάνει τη διαφορά στη διάρκεια και τη σταθερότητα του μακιγιάζ σου, θα σου πω με δύο λέξεις, η πούδρα σεταρίσματος. Εμπιστεύσου με!