ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Κατακράτηση υγρών: 7 τρόποι να την αντιμετωπίσεις φυσικά

Unsplash

Είναι οι συνήθειες που θα γίνουν ο σύμμαχός σου στην εκστρατεία ενάντια στην κυτταρίτιδα και την  κατακράτηση υγρών. Γιατί αυτός ο αγώνας δεν σταματά ποτέ και δεν είναι ποτέ μάταιος. Την αλλαγή θα τη δεις, όχι όσο θα ήθελες- δηλαδή δεν θα εξαφανιστεί ολοκληρωτικά η όψη φλοιού πορτοκαλιού- αλλά σίγουρα το δέρμα σου θα έχει καλύτερη υφή, δεν θα είναι πρησμένο συνέχεια και δεν θα σε πονάει.

 Πίνε όσο περισσότερο νερό μπορείς

Εντάξει, όχι μια θάλασσα ολόκληρη, αλλά 2 λίτρα θα ήταν πολύ χρήσιμο να πίνεις καθημερινά . Το νερό είναι ο Νο1 φυσικός λιποδιαλύτης και από τα πιο δραστικά «όπλα» σου ενάντια στην κατακράτηση υγρών. Καθαρίζει τα νεφρά κι απομακρύνει το νάτριο.

H κατακράτηση υγρών δεν συμπαθεί την κίνηση. Οπότε γυμνάσου

Ειδικά η αερόβια αποτρέπει την συσσώρευση τοξινών τοπικά στο σώμα. Πιλάτες και γιόγκα, αποτελούν επίσης καλές επιλογές αν θες να τα βάλεις με την κατακράτηση υγρών.

Βάλε στην καθημερινότητά σου αφεψήματα

Η σημύδα, το φασκόμηλο, η λουίζα, η μέντα και η τσουκνίδα ενυδατώνουν και είναι γνωστά για τη δράση τους κατά της κατακράτησης.

Πίνε καθημερινά ένα χυμό γκρέιπ φρουτ ή κράνμπερι

Διακρίνονται και τα δύο για τη δράση τους κατά της κυτταρίτιδας, αφού είναι διουρητικά και φυσικά αποτοξινωτικά.

Περιόρισε τα γλυκά. Κάνουν κατακράτηση υγρών

Ναι, είναι υπέροχα, συμφωνούμε, αλλά η ζάχαρη που περιέχουν αυξάνει την ινσουλίνη, η οποία με τη σειρά της εμποδίζει την αποβολή του νατρίου από τον οργανισμό. Προτίμησε ένα παγωτό χαμηλό σε λιπαρά ή ένα σπιτικό ζελέ.

Αύξησε την κατανάλωση τροφών που περιέχουν κάλιο

Μπανάνα, πορτοκάλι, πεπόνι, ανανάς, ξηροί καρποί, σπανάκι ξηροί καρποί είναι μερικά από τα τρόφιμα πλούσια σε κάλιο.

Μείωσε όσο περισσότερο γίνεται το λευκό αλεύρι

Το λευκό αλεύρι είναι ιδιαίτερα επεξεργασμένο και δεν σου προσφέρει κάτι το ιδιαίτερο. Αντικατάστησε με προϊόντα ολικής αλέσεως.