LIFE

Δοκιμάσαμε πρώτες τις νέες τάσεις στον καφέ

Καφές. Μία λέξη πολυδιάστατη, που δημιουργεί συνειρμούς, ξυπνάει τις αισθήσεις, ενεργοποιεί τη γεύση, γίνεται αφορμή για νέες εμπειρίες. Ελαφρύς, βαρύς, αρωματικός, μερακλίδικος, ποιοτικός,  πρώτη ύλη για ευφάνταστες δημιουργίες.

Το τετραήμερο 10-13 Φεβρουαρίου η Nestlé Professional είχε μια πολύ δυναμική παρουσία στην έκθεση HoReCa, παρουσιάζοντας όλες τις νέες τάσεις στον καφέ και τις συνταγές σοκολάτας.

Η επίσκεψη στον εντυπωσιακά μεγάλο εκθεσιακό χώρο της, μια γωνία αφιερωμένη στην τέχνη του καφέ δεν ήταν απλά η στάση μίας περιπλάνησης. Η Nestlé Professional μας έδωσε την ευκαιρία να βιώσουμε την απόλυτη εμπειρία καφέ στην ολότητά του και γι’ αυτόν ακριβώς τον σκοπό έφερε κοντά μας τον Ola Persson, έναν αναγνωρισμένο, σπουδαίο Barista, ο οποίος ως Head Barista της  Nestlé Professional μοιράστηκε μαζί μας το πάθος του για τέλεια ροφήματα, δημιουργώντας τα πιο ενδιαφέροντα Nescafé cocktails!

Ο Ola Persson, που αγαπάει πολύ την Ελλάδα, έκλεψε την παράσταση δημιουργώντας 3 πολύ εμπνευσμένα cocktails με βάση το Nescafé, με bourbon ( Cold Fashioned ), τεκίλα (Jackie Brown) και ρούμι (Smokey Robinson). Βασικά το τελευταίο, το έφτιαξε μία ακόμα φορά εκτός μπάρας, αποκλειστικά για το Ladylike και τον ευχαριστούμε πολύ γι’ αυτό.

Στη συνέχεια πέρασα από τα δυο bar του Buondi Caffè. Αρχικά πήγα στο Brew Bar, οπού οι εξειδικευμένοι baristi μου εξήγησαν τις διαφορετικές τεχνικές παρασκευής καφέ φίλτρου με τον μονοποικιλιακό Buondi Single Origin Honduras. Συνέχισα στο βασικό bar, οπού εκτός από τα κλασσικό espresso & cappuccino, είχα να διαλέξω ανάμεσα σε διαφορετικές παραλλαγές espresso cocktails. Espresso Tonic, Espresso Lemonade by Perrier, Antique Espesso (διπλός espresso με λικέρ μαστίχα, βερμούτ, σιρόπι falernum & zest πορτοκαλιού) ή έναν λαχταριστό Cone Cappuccino (cappuccino σε χωνάκι παγωτού με βάση λιωμένη κουβερτούρα).

 

Ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, παγκόσμιος πρωταθλητής Coffee in Good Spirits 2016, συνδύασε τον Buondi Single Origin Honduras με αλκοόλ.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής καφέ σε μπρίκι 2014, Σταύρος Λαμπρινίδης μας αποκάλυψε τα μυστικά για ένα ιδανικό φλιτζάνι Ελληνικού καφέ Λουμίδης Παπαγάλος.

Πηγαίνοντας προς το χώρο του αγαπημένου ελληνικού καφέ, το βλέμα πέφτει αυτόματα στο εντυπωσιακό όχημα αντίκα Λουμίδης Παπαγάλος. Εκεί ο καφές φτιάχνεται με τον παραδοσιακό τρόπο, στη χόβολη. Ο Λουμίδης Παπαγάλος, όμως, με εξέπληξε και με τις νέες συνταγές του, όπου υλικά εξίσου παραδοσιακά με τον ίδιο -όπως ροδόνερο, κανέλα και αστεροειδής γλυκάνισος- ανακατεύονται στο μπρίκι δίνοντας εκπληκτικό άρωμα και γεύση. Αλλά αυτό που δεν περίμενα από έναν ελληνικό καφέ και μου έκανε άριστη εντύπωση, ήταν το Cold Brew. Αργή, κρύα απόσταξη που σου δίνει στο ποτήρι τη γνώριμη γεύση του Λουμίδη με πιο γλυκές νότες.

Γεύσεις πολλές, διαφορετικές μεταξύ τους, συνδυασμοί με σοκολάτα, αλκοόλ και πάνω απ’ όλα δημιουργικότητα που ξεπερνάει τα όρια που θέτει το φλιτζάνι ή η κλασική συνταγή ενός καφέ.

 

Sponsored by Nestlé Professional