WATCHLIST

12 αξέχαστες ατάκες της Bridget Jones αποκλειστικά για γυναίκες

Η τρίτη ταινία της Bridget Jones είναι γεγονός και μαζί με την επιστροφή της στις κινηματογραφικές αίθουσες, δε γίνεται να μην κάνουμε και μια αναδρομή στις παλιότερες ταινίες της.

Η Bridget στιγμάτισε κάθε φυσιολογική γυναίκα που ταυτίστηκε μαζί της μιλώντας για θέματα που βασανίζουν κάθε θηλυκό εκεί γύρω στα τριάντα (και νωρίτερα και αργότερα βασικά): η μοναξιά, το άγχος για το γάμο και τη μητροτητα, η ανάγκη να βρει τον έναν και ταυτόχρονα η πεποίθηση ότι δε θα τον βρει ποτέ, αλλά και τα θέματα που μπορεί να έχουν με το σώμα τους.

Ακολουθούν μερικές ατάκες της Bridget, τις οποίες αν δεν ένιωσες πως σου τις λέει μια φίλη σου, σίγουρα κούνησες καταφατικά το κεφάλι σου κοιτάζοντας με νόημα την οθόνη.

“Θα βρει ευαίσθητο αγόρι να βγαίνει ραντεβού και δε θα δένεται συναισθηματικά με κανέναν από τους ακόλουθους: αλκοολικούς, εργασιομανείς, σχεσοφοβικούς, ηδονοβλεψίες, μεγαλομανείς, όσους ασκούν συναισθηματική βία και ανώμαλους”

“Συνειδητοποίησα ότι έχω ξοδέψει τόσα πολλά χρόνια κάνοντας δίαιτα, που η ιδέα ότι μπορεί τελικά να χρειάζεσαι τις θερμίδες για να επιζήσεις έχει διαγραφεί από τη συνείδησή μου”

“Το να είσαι γυναίκα είναι χειρότερο απ’ το να είσαι αγρότης. Έχεις πολύ παραπάνω ψέκασμα και θέρισμα να κάνεις”

“Είμαι παιδί της κουλτούρας του Cosmopolitan, έχω ψυχολογικό τραύμα από τα supermodels και πάρα πολλά quiz τα οποία ούτε η προσωπικότητα ούτε ο σωματότυπός μου θα θελαν να κάνουν, αν δρούσαν αυτόνομα”

 

“Καθώς οι γυναίκες περνούν από τα 20 στα 30, η ισορροπία των δυνάμεων μετατοπίζεσαι διακριτικά. Ακόμα και οι πιο αυθάδεις, χάνουν το θράσος τους, παλεύουν με τους πρώτους πόνους του υπαρξιακού άγχους: φόβοι μήπως πεθάνουν μόνες και μήπως τις βρουν μετά από τρεις εβδομάδες μισοφαγωμένες από έναν κάτοικο της Αλσατίας”

“Ο Τομ έχει μια θεωρία ότι οι ομοφυλόφιλοι και οι ελεύθερες γυναίκες στα τριάντα τους έχουν ένα δέσιμο από φυσικού τους: έχουν επωμιστεί και οι δύο με το βάρος του να απογοητεύουν τους γονείς τους, ενώ παράλληλα η κοινωνία τους φέρεται σαν να είναι φρικιά”.

“Μπορώ επισήμως να επιβεβαιώσω ότι ο δρόμος για την καρδιά ενός άντρα σήμερα δεν είναι ούτε μέσω της ομορφιάς, ούτε μέσω του φαγητού, του σεξ ή του προκλητικού χαρακτήρα, αλλά πρέπει απλά να έχεις την ικανότητα να μη δείχνεις ότι ενδιαφέρεσαι πολύ γι’ αυτόν”

“Ω θεε μου. Αύριο είναι του Αγίου Βαλεντίνου. Γιατί; Γιατί; Γιατί πρέπει όλο το σύμπαν να κάνει τους ανθρώπους που δεν έχουν σχέση με ρομάντζα να νιώθουν ηλίθιοι, ενώ όλοι ξέρουν πως ο ρομαντισμός ούτως ή άλλως δε λειτουργεί; Αρκεί να κοιτάξεις τη βασιλική οικογένεια.”

“Θα πάω αργά απόψε να ψωνίσω εσώρουχα με τη Μάγκντα, για να λύσουμε τα θέματα που έχουμε με τη σιλουέτα μας, έστω βραχυπρόθεσμα. Αυτό σημαίνει ότι δε μπορώ να πάω στο γυμναστήριο, αλλά ούτως ή άλλως τα ανθεκτικά εσώρουχα είναι πολύ πιο αποτελεσματικά στο κοντινό μέλλον απ’ ότι μια επίσκεψη στο γυμναστήριο”.

 

“Μερικές φορές υπάρχουν εκείνες οι σχέσεις τις οποίες με το που τις δεις να ξεκινούν απλά νιώθεις το κλικ: αυτό είναι, είναι τέλειο, θα πάει πολύ καλά, θα κρατήσει για πάντα – συνήθως είναι εκείνες οι σχέσεις που βλέπεις να ξεκινούν με τον πρώην με τον οποίο ήθελες να τα ξαναβρεις και κάποια άλλη”.