LIFE

Στο μυαλό μιας γυναίκας ένα πρωί

Αν υποθέσουμε ότι μια εργαζόμενη γυναίκα σήμερα ξυπνάει κατά μέσο όρο στις οκτώ το πρωί, χρειάζεται περίπου τρία λεπτά να σηκωθεί, να περπατήσει με μισόκλειστα μάτια μέχρι το μπάνιο και να πλυθεί ώστε να ενεργοποιηθεί ο εγκέφαλός της, τότε με την ίδια ακρίβεια μπορώ να υπολογίσω και τις σκέψεις που χαώνουν το μυαλό αυτής της δύσμοιρης πρωταγωνίστριας, μετά την πρώτη γουλιά καφέ: μπορούν πολύ εύκολα να φτάσουν τις 1542 - με άλλες λιγότερο και άλλες περισσότερο σημαντικές.

Σαφώς και δεν είναι εύκολο να είσαι γυναίκα σήμερα. Και εννοείται πως οι πιο δύσκολες στιγμές στη ζωή σου, είναι εκείνες που βλέπεις τα προβλήματα διπλάσια, τεράστια, διογκωμένα και πολυπλοκότερα απ’ ότι είναι. Μήπως ήρθε η ώρα να χαλαρώσεις και να βάλεις μια τάξη; Πάρε για παράδειγμα τη Νίκη που δημιούργησε η LeasePlan. Μέσα από τα LeasePlan Stories, η Νίκη είναι εσύ, εγώ, όλες μας και μας αφηγείται πώς μέσα σε μια μέρα λύνει ένα από τα βασικά προβλήματα που μας απασχολούν, αυτό της μεταφοράς.

Χρειάζεσαι αυτοκίνητο

Λεωφορείο, μετρό, τρένο. Τα μέσα μαζικής μεταφοράς μπορούν και είναι εφιάλτης, ειδικά τις ώρες αιχμής. Το αμάξι το θες για να μετακινείσαι και να κάνεις πιο εύκολα τις δουλειές σου, αλλά δεν έχεις αρκετά χρήματα για να το αγοράσεις ή να το συντηρήσεις. Ή θα χρωστάνε μέχρι και τα εγγόνια σου ή θα μυρίζεις τη μασχάλη του μπροστινού σου για την υπόλοιπη ζωή σου.

Βασικά υπάρχει κάτι που λέγεται leasing και ουσιαστικά διαλέγεις το αυτοκίνητο που σου αρέσει και πληρώνεις ένα ποσό κάθε μήνα – με ευχαριστείς αργότερα γι’ αυτή την πληροφορία. Στην LeasePlan μπορείς να βρεις το πρόγραμμα που σε βολεύει και την προσφορά που ταιριάζει στις ανάγκες και την τσέπη σου, χωρίς  να χρειάζεται να αγοράσεις καινούριο αυτοκίνητο. Βασικά, όπως λέει και η Nίκη στα LeasePlan Stories, το μόνο που θα σε νοιάζει είναι να γεμίζεις το ντεπόζιτο.

Η καινούρια ρυτίδα

Ή γενικά ο χρόνος που περνάει. Το να αντικρύσεις μια νέα, ανεπιθύμητη γραμμή στο πρόσωπό σου μπορεί να ανοίξει τους ασκούς του Αιόλου και οι σκέψεις περί ηλικίας, γηρατειών και ύπαρξης να σου πάρουν το μυαλό από το πρωί, και να σου δημιουργήσουν μια ωραιότατη μίνι κατάθλιψη που θα σου κρατήσει όλη τη μέρα.

Βάλε το αγαπημένο σου φόρεμα, μίλα με ανθρώπους που σου φτιάχνουν τη διάθεση και τονίζουν πάντα πόσο υπέροχη είσαι και κανόνισε να βγεις για ποτό με κάποιον που σε κάνει να νιώθεις ξεχωριστή. Ο χρόνος πίσω δε γυρνά (βάλε καμια αντιρυτιδική στην τελική).

Ζυγίστηκες

Και το νούμερο δεν ήταν αυτό που θα ήθελες να δεις. Ό,τι και να βάλεις νιώθεις να σε στενεύει, ενώ με τα φαρδιά αισθάνεσαι σαν σακούλα σκουπιδιών – από τις μεγάλες, τις μαύρες.

Βάλε εκείνο το παντελόνι που τονίζει τη μέση σου και αγκαλιάζει τις καμπύλες σου, συνδύασέ το με ένα όχι πολύ κοντό μπλουζάκι που τονίζει το ντεκολτέ ή τη μέση σου και φάε/πιες υγιεινά, πράσινα πράγματα για όλη την ημέρα. Μη σκας, θα ξαναμπείς σε φόρμα.

Νιώθεις ότι θα σου πει να χωρίσετε

Μίλα του και μην κάθεσαι να σκας και να στεναχωριέσαι χωρίς να ξέρεις τι ακριβώς συμβαίνει. Ξεκάθαρα πράγματα.

Δεν προλαβαίνεις να δεις τις φίλες σου

Ένα από τα πολλά σωστά κλισέ, λέει “όταν υπάρχει θέληση, υπάρχει και τρόπος”. Κάλεσέ τες σπίτι σου, ζήτα τους να βγείτε σε κάποιο καφέ κοντά σε σένα ή στην χειρότερη κάντε ένα ομαδικό skype call, ή έστω ένα sleepover μια φορά στις 15. Οι κολλητές δε φεύγουν μη φοβάσαι.

Φοβάσαι ότι θα χάσεις το deadline

Ψυχραιμία και πρόγραμμα. Αντί να πανικοβάλλεσαι από την αρχή της ημέρας, κράτα σημειώσεις και βρες τρόπους να οργανώσεις καλύτερα τον χρόνο σου ώστε και το project να τελειώσεις στην ώρα σου, αλλά και να μη σου χαλάσει η διάθεση. Το πολύ πολύ να χρειαστεί να μείνεις ξύπνια ένα βράδυ. Σιγά!