DIY

Τα βότανα που έχεις σπίτι σου και θα σε κάνουν πιο όμορφη

Τα βότανα έχουν εισβάλλει σε μεγάλο βαθμό στην ομορφιά. Οι εναλλακτικές τους χρήσεις και η ιδιότητές τους σχετικά με τη θρέψη της επιδερμίδας τα έχουν κατατάξει σε απαραίτητα συστατικά του beauty kit.

Πώς θα σου φαινόταν να έφτιαχνες έναν βοτανόκηπο για να προσφέρεις τα οφέλη του στην περιποίησή του; Αν έχεις όρεξη ξεκίνα να φυστέυεις τα παρακάτω, αν δεν τα έχεις ήδη στον κήπο ή τη βεράντα σου.

Λεβάντα

 

Ομορφαίνει το χώρο, μυρίζει υπέροχα και μπορεί να σε βοηθήσει να ηρεμήσεις. Επιπλέον είναι εξαιρετικό στη εντιμετώπιση μικρών δερματικών προβλημάτων.

DIY: scrub σώματος

Πάρε μία χούφτα χοντρό αλάτι, 6 κ.σ. Ελαιόλαδο, 2 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας και μία μικρή δόση από τριμμένα μπομπούκια της. Ανακάτεψε τα υλικά όλα μαζί και έχεις έτοιμο ένα δροσιτικό scrub που μυρίζει υπέροχα.

Βασιλικός

 

Αγαπημένος στο φαγητό κι όχι μόνο. Ο βασιλικός σκορπίζει ευωδιά, ηρεμεί τα νεύρα και έχει τη φήμη αφροδιασιακού.

DIY: body butter

Πάρε μισή κούπα λάδι καρύδας, 5 κ.σ. Βούτυρο καριτέ και άλλα 6 βουτυροκακάο, 3 κ.σ. Αμυγδαλέλαιο και 10 σταγόνες αιθέριο έλαιο τριαντάφυλλου. Φυσικά ένα μικρό ματσάκι φρέσκα φύλλα βασικλικού είναι απαραίτητα.

Ζεσταίνεις το λάδι καρύδας, το βούτυρο καριτέ και το βουτυροκακάο σε μπεν μαρί και σε χαμηλή φωτιά. Μόλις λιώσουν όλα κι ανακατευτούν, αδειάστε το μείγμα σε ένα μπολ και ρίξτε μέσα το αμυγδαλέλαιο και το αιθέριο έλαιο. Συμπληρώστε με το βασιλικό κι ανακατέψτε καλά.

Βάλε το μείγμα στο ψυγείο μέχρι να γίνει μαλακό αλλά παχύρευστο. Χρειάζεται αρκετή ώρα, οπότε καλύτερα να ρίχνεις μία ματιά για να δεις αν έχει ομογενοποιηθεί. Όταν είνα έτοιμο, ανακάτεψε καλά με ένα κουτάλι ώστε να μπορείς να το πάριες με το χέρι και να το απλώσεις. Αν σας δυσκολεύει το ανακάτεμα με το κουτάλι, τότε χρησιμοποίησε μίξερ. Βάλε το μείγμα σε ένα βάζο κι έχεις έτοιμο ένα super ενδυατικό body butter.

Δεντρολίβανο

 

Είναι γνωστό για τις θεραπευτικές του ιδιότητες σε φουσκώλες, μώλωπες ακόμα και διστρέμματα. Είναι τονωτικό βότανο και καταπραύνει το ευαίσθητο τριχωτό της κεφαλής.

DIY: Λάδι για το τριχωτό της κεφαλής

Χρειάζεσαι 2 κ.σ. Λάδι καρύδας, μία χούφτα ψιλοκομμένο δεντρολίβανιο και μία χούφτα αποξηραμένη (ή φρέκσια αν έχεις)μέντα. Αποστείρωσε ένα βάζω με καυτό νερό και άφησέ το να στεγνώσει πολύ καλά. Βάλε μέσα τα βότανα και ρίξε το λάδι καρύδας μέχρι να τα καλύψει. Σφράγισε καλά το βάζο και άφησέ το σε ένα ζεστό μέρο για μία εβδομάδα. Κούνησέ το καλά και αυτό το μείγμα είναι έτοιμο να καταπραύνει το ευαίσθητο τριχωτό της κεφαλής.