LIFE

9 πράγματα που θα καταλάβεις μόνο αν μιλάς σε group chat με τις φίλες σου

''Τα group chat θα μας φάνε μια μέρα'' είχε πει μια γνωστή μου όταν μια συζήτηση που είχε με κάτι φίλες της από τη σχολή άναψε ύστερα από κάτι άσχημα σχόλια που έγιναν για μια από τις συμμετέχουσες. Η αλήθεια είναι ότι αν το messenger είχε στόμα θα είχε να πει εκατομμύρια ιστορίες και να δείξει τεράστιο υλικό από screenshot, βίντεο και ηχητικά μηνύματα που στέλνουμε με τις κολλητές μας μέσα στην μέρα. Ευτυχώς για εμάς, προς το παρόν αυτό μοιάζει με σενάριο sci- fi ταινίας, οπότε δεν θα ασχοληθούμε (σήμερα τουλάχιστον) με αυτό το concept.

Τι ζει λοιπόν ο μέσος χρήστης ενός group chat; Άβολες σιωπές, ενοχλητικές ειδοποιήσεις όταν δεν πρέπει και αμέτρητα μηνύματα που περιμένουν με υπομονή να διαβαστούν και να σχολιαστούν καταλλήλως. Εγώ μάζεψα σε μια λίστα τα 8 βασικά πράγματα που ζούμε όσοι χρησιμοποιούμε καθημερινά το messenger, αλλά είμαι σίγουρη ότι υπάρχουν άλλα τόσα.

1. Η συζήτηση παίρνει φωτιά ΜΟΝΟ όταν έχεις δουλειά και δεν μπορείς να απαντήσεις.

Για κάποιο ανεξήγητο λόγο όταν εσύ πνίγεσαι στη δουλειά και τρέχεις σαν τρελή ή είσαι για μάθημα και δεν μπορείς να τσεκάρεις το κινητό στο chat γίνεται χαμός! Το λαμπάκι των ειδοποιήσεων αναβοσβήνει σαν τρελό γιατί προφανώς όλοι τώρα θυμήθηκαν ότι έχουν να πουν κάτι και εσύ νιώθεις ότι βιώνεις ένα σύγχρονο είδος κινέζικου βασανιστηρίου.

2. Και φυσικά όταν θέλεις να σχολιάσεις εσύ κάτι, δεν απαντάει κανείς.

Αυτό είναι ίσως από τα πιο ενοχλητικά και ταυτόχρονα άβολα πράγματα που μπορεί να συμβεί σε κάποιο chat. Πετάς εσύ π.χ ένα σχόλιο και εκεί που μιλάνε όλοι- σιωπή, ακούς μόνο τα τζιτζίκια από το δρόμο, ένα λουλούδι που ανοίγει τα πέταλά του, ένα μυρμήγκι που κουβαλάει μια ψίχα από τυρόπιτα κουρού και τίποτα άλλο. Κάπου εδώ είναι που νιώθεις ότι έχεις πει μεγάλη βλακεία και ότι δεν θα σου μιλήσει ποτέ ξανά κανείς. Δεν σου εγγυώμαι ότι μπορεί να ισχύει το αντίθετο, αλλά καλό είναι να τσεκάρεις μην σε έχουν κάνει μπλοκ. Χιχιχι, όχι εντάξει υπερβάλλω (ή μήπως όχι;)

3. Λείπεις για 15 λεπτά και έχεις 200 unread μηνύματα.

Μια φορά πήγα μέχρι την κουζίνα μου να πάρω ένα μπουκάλι νερό και έκανα το λάθος να αφήσω το κινητό στο σαλόνι, γιατί υπέθεσα ότι δεν πρόκειται να γίνει κάτι συνταρακτικό μέχρι να επιστρέψω. ΧΑ! Είχαν βγει τα καινούρια κραγιόν τη Kylie Jenner και όπως καταλαβαίνεις το chat είχε γεμίσει emoji, gif και πολλές έξαλλες δηλώσεις.

4. Και όταν καταφέρνεις να τα διαβάσεις όλα έχουν γράψει άλλα τόσα.

Και λες οκ, θα κάτσω να κάνω catch up, να δω τι έχασα- γιατί μπορεί να έχασες όντως κάτι σημαντικό αλλά μέχρι να διαβάσεις όοοοο,τι έχει γραφτεί η κουβέντα συνεχίζεται με αποτέλεσμα να εγκαταλείπεις την προσπάθεια και να παρακολουθείς σαν stalker τι λένε οι άλλοι. Ελπίζω τουλάχιστον να έχεις κάποιον στο chat που θα σου λέει αργότερα περιληπτικά τι έχασες.

5. Η άβολη στιγμή που γίνεται κακό σχόλιο κάτι για κάποιον που γνωρίζεις.

Έτσι και γίνει ποτέ το λάθος και βγουν στη φόρα συζητήσεις που έχουν γίνει σε διάφορα ομαδικά chat θα κλείσουν πολλά σπίτια και θα χαλάσουν πολλές φιλίες. Για αυτό αν το chat στο οποίο είσαι απαρτίζεται από άτομα που δεν είναι κολλητοί σου καλό είναι να προσέχεις τι λες, γιατί ποτέ δεν ξέρεις ποιος είναι φίλος με ποιον. Trust me.

6. Βέβαια τίποτα δεν συγκρίνεται με τη στιγμή που γράφεις την απάντησή σου σε λάθος chat.

Στο chat που μιλάς με τις κολλητές σου σχολιάζεις την συμφοιτήτριά σου που σε έχει πρήξει με την εργασία ενώ στο άλλο έχεις τα άτομα από την ομάδα της εργασίας. ΛΑΘΟΣ, μέγα λάθος! Δεν συζητάμε ποτέ σε δύο διαφορετικά group γιατί είναι πολύ πιθανό να στείλεις κάτι που δεν πρέπει. Για να μην το πάθεις ποτέ αυτό καλό είναι να κάνεις mute το chat που δεν σε αφορά τόσο, ώστε να μην πετάγεται και σε μπερδεύει #beentheredonethat.

7. Όταν έχεις ξαπλώσει και το τηλέφωνο δεν σταματάει να χτυπάει.

Έχετε πει καληνύχτα, έχετε λύσει όλα τα γκομενικά (εντάξει τουλάχιστον έχετε προσπαθήσει) και κάτι γίνεται, κυκλοφορεί γυμνή φωτογραφία κάποιος; ληκάρει ταινία; ανακοινώνεται διαζύγιο κάποιου celebrity; Διάλεξε και πάρε. Όσες είναι ξύπνιες συζητάνε κανονικά και αν δεν έχεις βάλει αθόρυβο το κινητό σου θα υποφέρεις γιατί ενώ θα θέλεις να κοιμηθείς, θέλεις να τσεκάρεις και τι λένε. Για αυτό σου λέω mute chat notifications και θα αλλάξει η ζωή σου.

8. Οι τσακωμοί είναι ό,τι χειρότερο.

Τα passive agressive μηνύματα μεταξύ ατόμων σε group chat είναι ό,τι χειρότερο. Αλήθεια, μακριά από εμάς. Απαπα. Όχι τίποτα αλλο ξεκινάνε ένα κύκλο παρα-chatιακών συζητήσεων που μόνο σε καλό δεν μπορούν να βγουν.

9. Μιλάτε όλοι ταυτόχρονα

Σε αυτό το σημείο θέλεις να πετάξεις το κινητό από το παράθυρο γιατί πραγματικά δεν βγάζεις άκρη με όλα αυτά που λέτε.