ΥΓΕΙΑ

7 πράγματα που κάνουν καθημερινά οι υγιείς άνθρωποι

Αν ψάχνεις τρόπους να κάνεις την ζωή σου πιο υγιεινή, τότε δεν έχεις παρά να ακολουθήσεις το καλό παράδειγμα. Να αντιγράψεις τις συνήθειες που έχουν οι υγιείς άνθρωποι και έχουν ως εξής:

1. Ξεκινούν τη μέρα τους με νερό

Το νερό είναι ο καλύτερος φίλος των υγειών ανθρώπων. Το μυστικό είναι όχι μόνο να πίνεις περίπου 2 λίτρα την ημέρα, αλλά κυρίως να ξεκινάς τη μέρα σου με ένα ποτήρι νερό.

2. Απολαμβάνουν το φαγητό

Δεν τρώνε στο πόδι. Αφιερώνουν χρόνο στο φαγητό και αφήνουν στην άκρη κινητά και υπολογιστές, για να απολαύσουν αυτό που έχουν στο πιάτο τους.

3. Βγαίνουν βόλτες

Με κάθε ευκαιρία, περπατάνε και ανασαίνουν φρέσκο αέρα. Ξέρουν ότι αυτό είναι πολύ σημαντικό για την ψυχική υγεία.

4. Γυμνάζονται

Ακόμα και αν είναι πολυάσχολοι, βρίσκουν πάντα τον χρόνο να φροντίσουν το σώμα τους. Χρησιμοποιούν τη γυμναστική σα διέξοδο και συχνά δοκιμάζουν άλλα είδη, ώστε να μη βαριούνται.

5. Τρώνε λαχανικά

Ακόμα και αν μερικά λαχανικά βρωμάνε, εκείνοι τα βάζουν στη διατροφή τους, γιατί έτσι ξέρουν πως ενισχύουν τον οργανισμό τους. Προτιμούν τα πολύχρωμα πιάτα και προσπαθούν να τρώνε 5 φορές τη μέρα λαχανικά. Με σωστό προγραμματισμό γίνεται!

6. Ψηφίζουν μαύρη σοκολάτα

Φυσικά και δεν αρνούνται λιχουδιές, αλλά φροντίζουν αυτές να είναι όσο πιο υγιεινές γίνεται. Έτσι προτιμούν τη μαύρη σοκολάτα, η οποία έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη αλλά δίνει ενέργεια στον οργανισμό.

7. Κοιμούνται. Πολύ.

Δεν κάνουνε εκπτώσεις στον ύπνο. Κοιμούνται νωρίς και δε σηκώνονται πριν κλείσουν 8 ώρες ξεκούρασης.