ΔΙΑΙΤΑ

Τσίχλες, νερό, τηλέφωνο, βόλτες: Τι άλλο θα κάνουμε για να μην τσιμπολογάμε;

Το Ladylike.gr αποτελείται από έξι κορίτσια. Αφού συζητήσουμε για τον πληθωρισμό, την αποχώρηση της Τρόικας και όλα τα σοβαρά θα πούμε και δύο κουβέντες για τα γυναικεία μας θέματα. Το ψέμα δε μ' αρέσει. Η αλήθεια είναι πως κάνουμε και τέτοιου είδους συζητήσεις.

Η περίοδος ”φωνάζει” διατροφή. Έχετε ακούσει πως όταν στον ίδιο χώρο υπάρχουν γυναίκες για πολύ καιρό συντονίζεται ο κύκλος τους; Κάπως έτσι και με τη δίαιτα. Καμία δεν συνεννοήθηκε με την άλλη αλλά κατά ένα μαγικό τρόπο όλες προσπαθούμε να περιορίσουμε τα απεριόριστα. Κάποιες περισσότερο, κάποιες λιγότερο. 2222 ”Βρήκα κάτι τσίχλες που σου κόβουν την πείνα. Δουλεύουν. Τρως μία και σταματάς την επιθυμία σου να τσιμπολογήσεις” είπε αλλά νομίζω σταμάτησα να ακούω στο πείνα. Ένα δάκρυ κύλησε από το αριστερό μου μάτι και η ανάσα μου πάλευε να ξαναβρεί τους φυσιολογικούς της ρυθμούς. Έκλαιγα από τα γέλια όταν μία φωνή ακούστηκε: ”Τι άλλο θα κάνουμε πια για να παραμείνουμε λεπτές;”

 

Πόσο δίκιο. Τι βραχνάς είναι αυτός μου εξηγείτε; Μία ζωή να παιδευόμαστε για τα κιλά. Κι έρχονται κι αμέσως. Λίγο παραπάνω να φας, η ζυγαριά τραβά την ανηφόρα.

Εκτός από τις σοβαρές προσπάθειες με διαιτολόγους, διατροφολόγους και γυμναστική υπάρχουν και κάποια highlights, κάποιες φιλικές συμμετοχές, κάποιες πατέντες που εφευρίσκουμε για να μην πεινάμε χωρίς να ξέρουμε αν τελικά λειτουργούν ή απλώς μας κάνουν να ξεχνάμε την πείνα μας στιγμιαία. Όπως:

Μασάμε τσίχλα μέχρι να χάσει κάθε γεύση

Δε θα γινόταν να μην αναφερθούμε στην τσίχλα-αφορμή του θέματος. Δε μιλάμε για απλή τσιχλίτσα αλλά για τσίχλα γίγας. Αν φοράτε τεχνητή οδοντοστοιχία ούτε σαν ιδέα μη σας περάσει από το μυαλό. Δισκία για γερά δόντια. Διάβασα για κάτι εκχυλίσματα, άκουσα και την Ιωάννα και την δοκίμασα. Και μασούσα και μασούσα και μασούσα και τελικά κουράστηκα και δεν είχα κουράγιο να φάω κάτι άλλο. Δεν ξέρω αν αυτό είναι το μυστικό πάντως εγώ εκείνο το βράδυ δεν έφαγα μπουκιά. Παντός είδους τσίχλα βοηθάει γιατί σε κάνει να ξεχνιέσαι. Λειτουργεί το κόλπο.

Πίνουμε νερό, πολύ νερό κι άλλο νερό

Πόσο νερό να αντέξει ένας οργανισμός; Πίνε σου λέει νερό γιατί γεμίζει το στομάχι και δεν πεινάς. Πίνω νεράκι, κάνει καλό και στα νεφρά. Πόσο να πιεις όμως; Γεμίζει η κοιλιά, φουσκώνεις δεν πεινάς, αλλά σε κάθε κίνησή σου ακούγεται ένα ‘κλουκ κλουκ κλουκ” ή κάπως έτσι. Άσε που κάθε τρεις και μία τρέχεις στην τουαλέτα με συμπτώματα ακράτειας. Βάσανο η εσωτερική ενυδάτωση.

 

Κοιμόμαστε για να ξεχάσουμε

Πεινάς; Πέσε και κοιμήσου για να ρυθμίσεις τις ορμόνες της όρεξης λεπτίνη και γκρελίνη. Αγκάλιασε το μαξιλάρι σου και κοιμήσου για να μην φας σάντουιτς με τυρί, ζαμπόν, αυγό, τυροσαλάτα, μπέικον, αρνί στη σούβλα και λίγο μουσακά που έμεινε από εχθές. Γλιτώνεις τις θερμίδες, στρώνεις και δέρμα.

Κόβουμε τα DVD, κόβουμε και την πίτσα

Περιόρισες το φαγητό, έκοψες και τις ταινίες. Δεν το διανοείται ο εγκέφαλός να κάτσει στον καναπέ για να δει ταινία χωρίς να φάει πίτσα, πατατάκια και ποπ κορν. Πάνε οι Τρίτες που βλέπατε όλοι μαζί ταινία στο σπίτι. Τι να κάνεις κι εσύ; Άνθρωπος είσαι και λυγάς όταν το μάτι σου σκανάρει την σπέσιαλ.

 

Τηλεφωνούμε για να απασχολήσουμε το στόμα

Είσαι έτοιμη για την ατασθαλία, την γουρουνιά, το τσιμπολόγημα; Κάνε ένα τηλέφωνο σε μία φίλη να πείτε δύο χαζομάρες να ξεχαστείς να σου φύγει η πείνα. Αφού το λένε. Οι φίλοι είναι στήριγμα και φαίνονται στα δύσκολα. Αν δεν είναι δύσκολη η φάση που έχεις βουτήξει στο ψυγείο και ετοιμάζεσαι να κάνεις επιδρομή με λάφυρο ένα κομμάτι παστίτσιο με μπόλικη κρέμα και δύο κομμάτια σπανακόπιτα, τότε ποια είναι; Τηλεφώνησέ της, ίσως να σου βγει σε καλό.

Κάνουμε γενική για να μην κάνουμε γουρουνιά

Λίγες φορές θυμάσαι τον εαυτό σου να ξαραχνιάζει τα ταβάνια για να μην φάει ό,τι υπάρχει στο σπίτι; Εκεί που νιώθεις την ανάγκη να κάνεις την παρασπονδία, πάρε την ηλεκτρική και ξεκίνα τις δουλειές. Λαμπίκο το σπίτι και εσύ κυρία. Με ένα σμπάρο δυο τριγώνια που λέει και ο θυμόσοφος λαός.

 

Περπατάμε μακριά από τον πειρασμό

Πάρε τα κλειδιά και βγες από το σπίτι. Όταν έρθει η λιγούρα κάνε μία βόλτα το τετράγωνο για να ηρεμήσεις, να ξεχαστείς και να διώξεις μακριά κάθε επιθυμία για κρέπα σοκολάτα με τριμμένο μπισκότο, αμύγδαλα, τρούφα και σαντιγύ.

Γενικά υπομονή και κουράγιο εύχομαι.