ΣΙΝΕΜΑ

Κάννες 2026: 9 λεπτά χειροκροτήθηκαν οι οργασμοί της Gillian Anderson στο λεσβιακό slasher του φεστιβάλ

AP Photo/Andreea Alexandru

Το Teenage Sex and Death at Camp Miasma έκανε πρεμιέρα στις Κάννες στις 13 Μαΐου. Το Jane Schoenbrun, που αυτοπροσδιορίζεται ως transfeminine και non- binary, σκηνοθέτησε την ταινία και ίσως περίμενε το standing ovation. Ο ψυχεδελικός φόρος τιμής στα slasher των αρχών της δεκαετίας του ’80 έκανε το κοινό να χειροκροτεί για 9 λεπτά.

Η queer horror σάτιρα ακολουθεί μια queer σκηνοθέτη (Hannah Einbinder ) που γυρίζοντας μια συνέχεια ενός franchise slasher (για έναν έφηβο τρανς δολοφόνο ονόματι Little Death), γίνεται εμμονική με το να επιλέξει το “Final Girl” της αρχικής ταινίας (Gillian Anderson).

Πάρα πολύ σεξουαλικό χάος μετά, η πρεμιέρα της ταινίας στις Κάννες έγινε επίσης μια πλατφόρμα για σχόλια γύρω από τη Γάζα και τις ευθύνες των καλλιτεχνών στο Hollywood. 

Η πρώτη φορά της Gillian Anderson στις Κάννες πήγε πολύ καλά

Μιλώντας στο Variety , η πρωταγωνίστρια του Hacks επέκρινε αυτό που αποκαλεί ως επικράτηση του «σκοτεινού χρήματος στο Hollywood» και επανέλαβε την υποστήριξή της για «μια ελεύθερη Παλαιστίνη». Η ταινία προκάλεσε πολλά γέλια καθ’ όλη τη διάρκεια της προβολής της στις Κάννες για την καυστική κριτική της στην κουλτούρα των reboot του Hollywood. 

«Αυτή η ταινία σχεδιάστηκε πολύ συνειδητά για να είναι διασκεδαστική… και να φέρει κοντά πολλούς ανθρώπους για να συζητήσουν για το σεξ και το φύλο και την υπέρβαση του τραύματος», δήλωσε το Jane Schoenbrun στο The Hollywood Reporter πριν από το φεστιβάλ. Ορισμένες ταινίες τρόμου, συμπεριλαμβανομένου του υποείδους slasher που έγινε δημοφιλές με το Halloween, έχουν επικριθεί ως τρανσφοβικές επειδή εξισώνουν την έλλειψη συμμόρφωσης με τα φύλα με ψυχική ασθένεια και τη χρησιμοποιούν ως πηγή σοκ ή φόβου.

Το Jane Schoenbrun άντλησε μεγάλη έμπνευση από προηγούμενες ταινίες τρόμου, αλλά την αναδιατύπωσε μέσα από τον δικό του φακό. Αξίζει επίσης να πούμε ότι οποιαδήποτε ανάλυση γύρω από την ταινία φαίνεται περιττή μέχρι να την απολαύσουμε στις αίθουσες. 

To standing ovation στις Κάννες είναι η καλύτερη διαφήμιση

Με πρωταγωνίστριες το είδωλο των X-Files, Gillian Anderson, και την πρωταγωνίστρια του Hacks, Hannah Einbinder, είναι μια ωδή στην trash απολαύση των slasher ταινιών των δεκαετιών του ’70/’80. Το Teenage Sex and Death at Camp Miasma μετά τις Κάννες πρόκειται να κυκλοφορήσει από την Mubi στις 7 Αυγούστου.