ΕΞΟΔΟΣ

6 νέα μαγαζιά για ποτό στη στολισμένη πόλη

Pexels

Η περίοδος των γιορτών είναι πάντα η καλύτερη αφορμή για εξόδους και στιγμές που θα μοιραστείς με τους αγαπημένους σου φίλους, τον/τη σύντροφό σου, το φλερτ και τους/τις συναδέλφους με τους οποίους πασχίζετε να κλείσετε όλες τις εκκρεμότητες πριν βγείτε σε άδεια. Τα bars της πόλης περιμένουν στις στολισμένες γειτονιές για να φιλοξενήσουν εσένα και την παρέα σου για τα ποτά των γιορτών. Ήρθε η ώρα να τα ανακαλύψεις.

6 νέα μαγαζιά για ποτό στη στολισμένη πόλη που περιμένουν να σου σερβίρουν κοκτέιλ, ζεστά ποτά τις ημέρες που μπαίνεις στην καρδιά τους απευθείας από το τσουχτερό κρύο και για να γίνουν το τέλειο σκηνικό όλων των χριστουγεννιάτικων ιστοριών, που θα διηγείσαι στο μέλλον.

Cheers στις φετινές γιορτές και στα σπουδαία που έρχονται στο κλείσιμο μίας ακόμα χρονιάς και την αυγή μιας νέας. Τα bars της πόλης είναι έτοιμα να γίνουν το μαγικό μέρος που θα ανεβάσει τη διάθεσή μας αυτές τις γιορτές. Και εμείς θα τιμήσουμε τις μπάρες τους, τα τραπεζάκια τους και κάθε στολισμένη τους γωνιά.

Pinakoton 59

Η οδός Χαριλάου Τρικούπη κάποτε λεγόταν Πινακωτών, και κάπως έτσι πήρε το όνομά του το νέο bar & dough στέκι των Εξαρχείων. Εκεί θα βρεθείς για να ζήσεις την εμπειρία των homemade cocktails όπως το Campari al Fico (μαγειρεύεται με σύκο), αλλά και των homemade ζυμών που μεταμορφώνονται από pauozzo και cinnamon rols το πρωί σε πίτσες το βράδυ. Το ψωμί και το ποτό «παντρεύονται» με τον πιο ωραίο τρόπο σε αυτό το bar.

Χαριλάου Τρικούπη 59, Αθήνα

Maggie Cassidy

Ένα νέο μπαρ στους Αμπελοκήπους άνοιξε από την ομάδα που δημιούργησε το 7jokers. Εμπνευσμένο από το βιβλίο του Jack Keruac, το Maggie Cassidy είναι το νέο μπαρ που πρέπει να επισκεφτείς στην πόλη. Με τη μπάρα πέταλο στο κέντρο του, που φέρνει τους πάντες πιο κοντά, το bar σερβίρει cocktails (και σε half size αν το προτιμάς), ενώ τα ποτά συνοδεύονται και από λίγες αλλά ιδιαίτερες γευστικές προτάσεις. Δοκίμασε τη δική τους εκδοχή της μαργαρίτας (Margaret P.C.).

Λασκαρίδου 7, Αμπελόκηποι

Κόμνα Τράκα

Ένα ολοήμερο στέκι που ανταποκτίνεται τέλεια στο τρίπτυχο καφές/σνακ/ ποτό βρίσκεται εδώ και έναν χρόνο στον χώρο όπου κάποτε λειτουργούσε ένα ζαχαροπλαστείο στην Κυψέλη. Προσεγμένα ποτά και μοναδικά cocktails θα βρεις στο μενού του μπαρ που συνδυάζει το vintage με το διαχρονικό. Το ξύλο στην μπάρα, ο διακριτικός φωτισμός και η απλότητα δημιουργούν το τέλειο σκηνικό για να επικεντρωθείς στις γεύσεις και τους ανθρώπους που θα δεις γύρω σου.

Κόμνα Τράκα 2, Κυψέλη

don’t be a dick

Στην υπέροχα πάντα «ζωντανή» Φειδίου θα βρεις το don’t be a dick όπου θα συναντήσεις μία μεγάλη ασημένια ντισκομπάλα, θα ακούσεις disco, house, electro και techno και ένα πολυμορφικό δωμάτιο όπου μία φορά την εδβομάδα θα γίνονται πάρτι και όπου δεν έχεις σήμα, wifi και οι φωτογραφίες δεν επιτρέπονται. Εκτός από spritzes, cocktails και εμπειρίες εκεί θα γευτείς και πίτσα προζυμένια, που ψήνεται στον μεγάλο ξυλόφουρνο που βρίσκεται στον χώρο.

Φειδίου 4, 10678, Εξάρχεια

Dr.8

Το πιο hot pizza bar της πόλης αυτή τη στιγμή είναι το Dr.8. Στην οδό Δραγατσανίου κάθε μέρα παίζει διαφορετική μουσική σε έναν χώρο που θυμίζει κάτι από Βερολίνο αλλά και κάτι από Νέα Υόρκη, λουσμένο στο κόκκινο φως. Φυσικά δεν θα φύγεις αν δεν δοκιμάσεις New York Style pizza, αλλά και τα ιδιαίτερα cocktails όπως το Nitro Sour και την Burnout Margarita.

Δραγατσανίου 8, Αθήνα

Kanenas

Στη Λουίζης Ριανκούρ θα βρεις ένα μπαρ που παίρνει το όνομά του από την Οδύσσεια. Ο Kanenas ήταν το όνομα με το οποίο συστήθηκε ο Οδυσσέας στον Κύκλωπα. To μπαρ συνδυάζει απλότητα, γεύση, ζεστασιά στην ατμόσφαιρα, soul ήχους και όλα όσα χρειάζονται για να γίνει το νέο σου στέκι στην πόλη.

Λουίζης Ριανκούρ 19, Αμπελόκηποι