4 μέρη στην Αθήνα για να σ’ ερωτευτεί από το πρώτο κιόλας ραντεβού
- 29 ΟΚΤ 2025
Αν κάπως προσπαθείς να διαμορφώσεις και να ζήσεις τη ζωή σου σα να πρωταγωνιστείς σε μία φοβερά δημοφιλή ρομαντική κομεντί συνδρομητικής πλατφόρμας, συνέχισε να διαβάζεις. Το να βγεις ραντεβού σήμερα είναι μια αρκετά δύσκολη συνθήκη, αλλά έστω ότι έχεις βρει ένα άτομο με το οποίο θες να μοιραστείς κάποια λεπτά συνύπαρξης, ανταλλάζοντας γνώμες, εμπειρίες, ενδεχομένως σωματικά υγρά και- γιατί όχι- όνειρα και πλάνα για το μέλλον. Το να έχεις βρει λοιπόν την παρέα, ίσως μοιάζει αρκετό, αλλά δεν είναι. Αν εσύ έχεις αναλάβει να οργανώσεις την έξοδό σας, το μέρος που θα στεγάσει το συναίσθημά σας που βρίσκεται στα σπάργανα, πρέπει να ξέρεις πως είναι πολύ σημαντικό. Χρειάζεσαι κάτι πρωτότυπο, αλλά όχι προσποιητό και δήθεν, κάτι ρομαντικό, αλλά όχι γλυκανάλατο. Κάτι που να δείχνει ότι έχεις άποψη, αλλά δεν θες να στερείς και από τον άλλον την πρωτοβουλία. Πάμε να κάνουμε εντύπωση.
Το να βγεις ραντεβού σε ένα από τα στέκια σου είναι πάντα μια ασφαλής πρόταση, αλλά ποια συναρπαστική ιστορία ξεκίνησε με μια αναμενόμενη και βαρετή επιλογή σαν αυτή; Πάμε να χτίσουμε το τέλειο (πρώτο) ραντεβού, σε μερικά μέρη στην Αθήνα που δηλώνουν ανερυθρίαστα ότι μια ζωή μαζί σου (προτρέχω;) θα είναι γεμάτη σασπένς και ανατροπές. Ακόμα κι αν δεν πάει καλά το date (δεν μπορεί να τα φτιάξει όλα ένα τέλειο εστιατόριο ή μπαρ, υπάρχει και αυτή η περιβόητη χημεία στη μέση), θα έχεις ευχαριστηθεί την επιλογή για την έξοδό σας. Πάμε να σου μάθω 4 μέρη στην Αθήνα για να σ’ ερωτευτεί από το πρώτο κιόλας ραντεβού.
Thank me later και αν ερωτευτείτε, περιμένω μήνυμα στο inbox!
Στο La Cave, τα πάντα είναι 100% γαλλικά, εκτός από την τοποθεσία, αφού θα χρειαστεί να πάτε μέχρι τον Κεραμεικό. Ενσωματωμένη στο athens street food hub, αυτή η εξ ολοκλήρου γαλλική «κάβα», προσφέρει μεγάλη ποικιλία γαλλικών κρασιών, αλλά και αυθεντικών γαλλικών γεύσεων. Συνόδευσε το κόκκινο κρασί σου με μια αχνιστή κρεμμυδόσουπα. Κάνε μια βουτιά με τη μπαγκέτα σου στο καμαμπέρ που έλιωσε στον φούρνο, δοκίμασε ταρτάρ, σαλιγκάρια ή ένα πλατό τυριών και αλλαντικών στη μέση. Όταν τα πάντα είναι γαλλικά, τι λείπει για να ολοκληρωθεί ένα τέλειο ραντεβού; Το γαλλικό φιλί.
La Cave, Κεραμεικού 111, Αθήνα
Το Τέλειον έχει γίνει talk of the town και όχι άδικα. Το νέο entry στην Κυψέλη, έχει το όνομα του ιστορικού ζαχαροπλαστείου που στεγαζόταν εκεί και λειτουργεί πλέον ως listening bar που δίνει έμφαση στον καλό ήχο, εξ ου και δεν θα δεις/ακούσεις να χρησιμοποιούν shaker για τα ποτά. Το design αποπνέει μια 70s μυστηριώδη και fun ατμόσφαιρα που σε συνδυασμό με τους afro, jazz και disco ρυθμούς των DJs δεν παίζει να μην σε κάνουν να χορέψεις, ακόμα κι αν είναι απλά Τετάρτη. Αν θες να νιώθεις σαν να παίζεις σε indie rom com, εδώ είναι το μέρος για τα ραντεβού σου. Προτίμησε να πας καθημερινή, μένει ανοιχτό μέχρι τις 2 και δεν έχει ενοχλητικό συνωστισμό.
Τέλειον, Ιθάκης 40, Πλατεία Αμερικής, Αθήνα
Η πίτσα και η τέχνη δεν ήταν έννοιες αλληλένδετες μέχρι που η Σήλια και ο Σπήλιος αποφάσισαν να ενώσουν το πάθος τους για τη φωτογραφία και τη μαγειρική αντίστοιχα και να δημιουργήσουν το Knack & Snack. Πρακτικά, στον κάτω όροφο θα βρεις εκθέσεις τέχνης και πολλά ενδιαφέροντα events και στον πάνω όροφο, θα απολαύσεις πίτσα και ποτό. Θα ταΐσεις και το σώμα και το πνεύμα. Θα ανοίξεις και το μυαλό και την όρεξή σου. Ξεχώρισα τα ονόματα του μενού, αφού κάθε πίτσα έχει βαφτιστεί με έμπνευση κάποιο καλλιτεχνικό κίνημα. Εγώ δοκίμασα την πεντανόστιμα απλή, minimalisma και την τολμηρά γεμάτη, Dada. Επιπλέον πόντους στο φανταστικό service, που όταν είδαν ότι μιλάμε και αφήνουμε την πίτσα να κρυώνει, προσφέρθηκαν να μας τη ζεστάνουν.
KNACK & SNACK, Περσεφόνης 7, Αθήνα
Στον πεζόδρομο της Μεγάλου Αλεξάνδρου στο Περιστέρι, η 3Η γενιά της οικογένειας Τρωιανού έχει εξελίξει το οινοποιείο του παππού Φρούσιου, σε ένα wine bar, delicatessen και κάβα που θα σε σοκάρει με την ποικιλία των κρασιών – έχουν δικά τους αλλά και απ’ όλο τον κόσμο, των ξεχωριστών πρώτων υλών από μικρούς παραγωγούς, αλλά και των γευστικών συνδυασμών που θα βρεις στο μενού τους. Δοκιμάσαμε ταραμά γαρίδας με μπρικ σολομού, μεδούλι με chutney κρεμμυδιού και ψητό χτένι, στρείδι με τεκίλα και τσίλι, παλαιωμένο ροκφόρ με ένα πιτάκι από τη Σεβίλλη που φτιάχνουν Ισπανοί μοναχοί με μια συνταγή 800 ετών με ζάχαρη και γλυκάνισο, τιραμισού και λικέρ εσπρέσο.
Troianou Wines, Μεγάλου Αλεξάνδρου 51 &, Υπερείδου, Περιστέρι