FASHION NEWS

H Maria Grazia Chiuri είναι η νέα καλλιτεχνική διευθύντρια του οίκου Fendi

Launchmetrics Spotlight

Και ναι, οι φήμες επιβεβαιώθηκαν. Μετά την αιφνίδια αποχώρηση της Silvia Venturini Fendi από τη θέση της καλλιτεχνικής διευθύντριας του οίκου Fendi (η ίδια θα αναλάβει διοικητικό ρόλο στην εταιρία), το ιταλικό label ανακοινώνει τη Maria Grazia Chiuri ως τη νέα του creative director.

 

Μετά από σχεδόν μια 10ετία στον οίκο Dior (η σχεδιάστρια αποχώρησε τον περασμένο Απρίλιο), και με τον Jonathan Anderson να τη διαδέχεται, η Maria Grazia Chiuri επιστρέφει εκεί που ξεκίνησαν όλα: τον οίκο Fendi. 

Η Maria Grazia Chiuri επιστρέφει στον οίκο Fendi μετά από 36 χρόνια

Η Maria Grazia Chiuri επιστρέφει στην Ιταλία και τον οίκο Fendi, εκεί όπου ξεκίνησε την καριέρα της, το 1989. Μετά από 9 χρόνια στον οίκο Dior, όπου ήταν υπεύθυνη για τις γυναικείες ready-to-wear και haute couture συλλογές αλλά και για τον σχεδιασμό των αξεσουάρ, συνεχίζει την πορεία της στον γνωστό ιταλικό οίκο.

 

«Επιστρέφω στον οίκο Fendi με τιμή και χαρά, έχοντας το προνόμιο να ξεκινήσω την καριέρα μου υπό την καθοδήγηση των ιδρυτριών του οίκου, των πέντε αδελφών. Ο οίκος Fendi υπήρξε πάντα εργαστήριο ταλέντων και αφετηρία για πολλούς δημιουργικούς ανθρώπους στον χώρο, χάρη στην εξαιρετική ικανότητα αυτών των 5 γυναικών να καλλιεργούν και να αναπτύσσουν γενιές οράματος και δεξιοτήτων.

Είμαι ευγνώμων στον κύριο Arnault που με εμπιστεύτηκε να συμβάλω στη συγγραφή ενός νέου κεφαλαίου στην ιστορία αυτής της εξαιρετικής εταιρείας που ιδρύθηκε από αυτές τις 5 γυναίκες», δήλωσε σχετικά η Chiuri, η νέα καλλιτεχνική διευθύντρια του οίκου Fendi. Τον οίκο Fendi ίδρυσαν 5 αδερφές, στις οποίες αναφέρθηκε με λόγια που μαρτυρούν ευγνωμοσύνη για εκείνες και τη συμβολή τους στη μόδα.

Η Maria Grazia Chiuri θα παρουσιάσει την πρώτη της συλλογή για το ιταλικό label τον Φεβρουάριο του 2026, στα πλαίσια της Εβδομάδας Μόδας του Μιλάνου για τη σεζόν Fall/Winter 2026.