Διάσημοι Έλληνες που είναι συγγενείς και δεν το γνώριζες
- 7 ΟΚΤ 2025

Σου έχω γράψει κατά καιρούς για τα διάσημα αδέρφια της showbiz, αλλά και τις κουμπαριές που ενώνουν τους διάσημους ανθρώπους με δεσμούς αγάπης. Σε αυτή τη λίστα, θα βρεις μερικούς ακόμα δεσμούς αίματος που ίσως αγνοούσες μεταξύ των διάσημων ανθρώπων της Ελλάδας. Αυτοί οι διάσημοι είναι συγγενείς και μπορεί να μην το γνώριζες.
Τι συνδέει τον Γιάννη Στάνκογλου με μία «πρωταγωνίστρια» της Eurovision; Τον Έκτορα Λιάτσο με έναν δημοσιογράφο και παρουσιαστή; Οι παρακάτω διάσημοι έχουν «άγνωστες» συγγένειες με επίσης διάσημους ανθρώπους
Γιάννης Στάνκογλου: Θείος της Στεφανίας Λυμπερακάκη
Η Στεφανία Λυμπερακάκη εκπροσώπησε την Ελλάδα στον 65ο διαγωνισμό της Eurovision με το τραγούδι Last Dance. Κι αν τα έμαθες όλα το 2021 για εκείνη, ίσως σου έχει διαφύγει η συγγένειά της με έναν διάσημο ηθοποιό στη χώρα μας. Η Στεφανία είναι η ανιψιά του Γιάννη Στάνκογλου που την εποχή που εκείνη συστηνόταν στο ελληνικό κοινό είχε δηλώσει «περήφανος θείος» ποζάροντας μαζί της σε μία φωτογραφία στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram.
Ρένος Ρώτας: Ανιψιός του Λευτέρη Βογιατζή
Δισέγγονος του μεταφραστή και ποιητή Βασίλη Ρώτα και ανιψιός από την πλευρά της μητέρας του, του σκηνοθέτη και ηθοποιού Λευτέρη Βογιατζή, που άφησε τη δική του σπουδαία παρακαταθήκη στο ελληνικό θέατρο, είναι ο ηθοποιός Ρένος Ρώτας.
Σε συνέντευξή του, ο Ρένος Ρώτας είχε απαντήσει για το πόσο τον καθόρισε το γεγονός ότι μεγάλωσε σε μία καλλιτεχνική οικογένεια.
«Όταν υπάρχει καλλιτεχνική παράδοση στην οικογένεια, είναι πιο εύκολο για το παιδί να επιλέξει μια τέτοια διαδρομή. Εμπνεύστηκα από τη θεατρική ομάδα του σχολείου για να γίνω ηθοποιός, ήταν το εφαλτήριο», είχε πει στην εκπομπή Καλύτερα Αργά, ενώ στην εκπομπή The 2Night Show είχε πει ότι εκπληρώνει το όνειρο 3 γενεών αντρών της οικογένειάς του ως ηθοποιός και απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου. «Ο προπάππους μου ήταν θεατράνθρωπος, ο παππούς ήθελε να παίζει θέατρο αλλά έγινε γιατρός και ο μπαμπάς έδωσε στο Εθνικό αλλά δεν πέτυχε», έλεγε ο Ρένος Ρώτας.
Τάσος Κωστής: Ξάδερφος του Γιάννη Μπέζου
Στην εκπομπή Πρωινό μας είχε μιλήσει για τη συγγένεια που μοιράζεται με τον συνάδελφό του, Γιάννη Μπέζο, ο Τάσος Κωστής. «Είμαστε ξαδέρφια με τον Γιάννη Μπέζο. Ο Γιάννης είναι η χαρά της δουλειάς. Δεν μπορεί τις “μύτες”, την ψευτιά, το δήθεν και αντιδρά», είχε πει χαρακτηριστικά.
Βαλέρια Κουρούπη: Ανιψιά της Ναταλίας Τσαλίκη
Θεία και ανιψιά παρέα με τον ηθοποιό Άγγελο Μπούρα.
«Ελάχιστοι ξέρουν ότι είναι θεία μου η Ναταλία Τσαλίκη. Όλοι νομίζουν ότι είναι θείος μου ο Γιάννης Μπέζος. Η Ναταλία είναι αδελφή της μαμάς μου. Ο Γιάννης Μπέζος μου είπε αν είσαι καλή δεν θα πει κανείς τίποτα», είχε πει στην εκπομπή Πρωινό του ΑΝΤ1 η Βαλέρια Κουρούπη για τη διάσημη θεία της. Η Ναταλία Τσαλίκη είναι η μία από τις 4 αδερφές Τσαλίκη. Η Ηδύλλη, η Βίλλυ και η Βαλεντίνη συμπληρώνουν το καρέ, ενώ η τελευταία είναι η μητέρα της Βαλέριας Κουρούπη.
Μανώλης Φάμελλος: Αδερφός του Σωκράτη Φάμελλου
Ο γνωστός τραγουδοποιός και ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ είναι αδέρφια. Ο πολιτικός είχε μιλήσει για τη σχέση τους το 2024 στην εκπομπή Στιγμές του καναλιού One.
«Η σχέση μας είναι πάρα πολύ καλή. Πιστεύω πως είμαστε από τα αδέλφια που έχουμε τσακωθεί λιγότερο. Επειδή σε εμάς αποτυπώθηκε η απώλεια του πατέρα μας, υπήρχε πάντα μια άλλη σχέση με τον Μανώλη, πάντα αισθανόμουν την ανάγκη να τον στηρίξω αλλά και αυτός ήταν πάντα εκεί. Ήταν αναπόφευκτο να νοιάζομαι για τον μικρό μου αδελφό», είχε πει ο Σωκράτης Φάμελλος.
«Δεν απαντάω όταν με ρωτάνε για τον αδερφό μου, οπότε δεν αισθάνομαι περίεργα. Δεν μου αρέσει να γίνομαι λεζάντα. Επειδή είναι έτσι συστηματοποιημένο αυτό το πράγμα, να τεμαχίζεται αυτό που λέμε, αυτό που παρουσιάζουμε, ενώ μέσα στο γίγνεσθαι δεν υπάρχει τέτοια πρόθεση» είχε πει ο Μανώλης Φάμελλος στην εκπομπή Πρωίαν σε Είδον.
Γιώργος Νταλάρας: Συμπέθερος με τον Γιώργο Ζαμπέτα
Η ετεροθαλής αδερφή του Γιώργου Νταλάρα, Ελένη, είχε παντρευτεί με τον γιο του Γιώργου Ζαμπέτα, Μιχάλη. Οι 2 καλλιτέχνες υπήρξαν συγγενείς εξ αγχιστείας. Ο Γιώργος Νταλάρας είχε συνεργαστεί με τον εγγονό του Γιώργου Ζαμπέτα, Γιώργο Ζαμπέτα τον νεότερο, στο τραγούδι Σιγά- Σιγά. Ο Γιώργος Ζαμπέτας Jr το 2025 σε τηλεοπτική του συνέντευξη δήλωσε ότι πλέον είναι εντελώς απομακρυσμένος με τον θείο του.
Έκτορας Λιάτσος: Ανιψιός του Αιμίλιου Λιάτσου
Ο Έκτορας Λιάτσος με την ηθοποιό Μπέττυ Αρβανίτη.
Τον Έκτορα Λιάτσο τον είδες στη σειρά Ναυάγιο του Mega, ενώ τον απολαμβάνεις και στο θέατρο, όπου πρωταγωνιστεί στην παράσταση Άγριοι που θα ανέβει για 2η σεζόν στο θέατρο Τζένη Καρέζη. Κι αν έχεις μάθει ότι είναι γιος της επίσης ηθοποιού, Λουκίας Πιστιόλα, ίσως αναρωτιέσαι ακόμα γιατί σου φαίνεται τόσο οικείο το επώνυμό του. Ο Έκτορας Λιάτσος είναι γιος της Λουκίας Πιστιόλα και του Σπύρου Λιάτσου, που πριν από λίγα χρόνια έφυγε από τη ζωή. Ο τελευταίος ήταν αδερφός του γνωστού δημοσιογράφου και παρουσιαστή, Αιμίλιου Λιάτσου.
Ελεονώρα Ζουγανέλη: Ανιψιά του Θανάση Βισκαδουράκη
Ο Θανάσης Βισκαδουράκης είναι ξάδερφος του Γιάννη Ζουγανέλη και άρα θείος της Ελεονώρας Ζουγανέλη. Ο ηθοποιός είχε μιλήσει για τα παιδικά του χρόνια που πέρασε σε ορφανοτροφείο καθώς και για την πρώτη φορά που βρέθηκε στην Αθήνα στην εκπομπή Στούντιο 4.
«Το σοκ το έπαθα όταν ήρθα Αθήνα. Μου έκανε εντύπωση η φασαρία, ήταν θορυβώδης πόλη, μέσα στα τσιμέντα ενώ εγώ είχα μεγαλώσει μέσα στο πράσινο. Πήγα να πάρω το τρένο, πανικοβλήθηκα και πήγα να γυρίσω Θήβα. Έπρεπε συνέχεια να ρωτάω και το χαρτί έγραφε τη διεύθυνση και δεν ήξερα τα μονά ζυγά. Πήγα στο πατρικό μου σπίτι, χτυπάω το κουδούνι και δεν ανοίγει κανείς. Με είδαν από το μπαλκόνι και έκλαιγαν στη νοηματική και ήταν οι γονείς του Ζουγανέλη που ήταν θείοι μου», είχε πει χαρακτηριστικά ο Θανάσης Βισκαδουράκης.
Αντώνης Σαμαράς: Δισέγγονος της Πηνελόπης Δέλτα
Ο Αντώνης Σαμαράς γεννήθηκε στις 23 Μαΐου 1951 στην Αθήνα και είναι γιος του καρδιολόγου Κωνσταντίνου Σαμαρά και της Ελένης Ζάννα. Ο πρώην πρωθυπουργός είναι δισέγγονος του Στέφανου και της Πηνελόπης Δέλτα, της γνωστής συγγραφέως που άφησε παρακαταθήκη μερικά από τα πιο διάσημα ιστορικά μυθιστορήματα για παιδιά.