ΓΕΥΣΗ

8 ταβέρνες σε Αίγινα & Αγκίστρι για να φας με θέα τον Σαρωνικό

istock

Νησιά κοντά στην Αθήνα για αποδράσεις της τελευταίας στιγμής και μονοήμερες εκδρομές; Το μυαλό σου πηγαίνει αυτόματα στην Αίγινα και το Αγκίστρι και όχι άδικα, αφού συνδυάζουν την ομορφιά των ελληνικών νησιών, το καλό φαγητό του ελληνικού καλοκαιριού σε ταβέρνες με θέα στο απέραντο γαλάζιο και τη μικρή απόσταση από την Αθήνα. Το γρηγορότερο σε 35 λεπτά. μπορείς να φτάσεις από τον Πειραιά στην Αίγινα και σε 55 λεπτά μπορείς να βρεθείς από το ίδιο λιμάνι στο Αγκίστρι.

Είναι 2 από τα πιο γνωστά νησιά του Σαρωνικού κόλπου και 2 που αγαπάμε να επισκεπτόμαστε γιατί μέσα σε λίγη ώρα μας μεταφέρουν σε mood διακοπών. Και διακοπές στο μεγάλο φωτεινό καλοκαίρι στην Ελλάδα σημαίνουν βουτιές μέχρι τα δάχτυλα να μουλιάσουν και φαγητό σε ταβέρνες με φόντο γαλάζιο ορίζοντα. Πού θα φάμε καλά στην Αίγινα και το Αγκίστρι; Ακολουθεί ο κατάλληλος οδηγός.

Αίγινα

Remetzo

Η παραδοσιακή ψαροταβέρνα Remetzo στο «μπαλκόνι της Πέρδικας» στην Αίγινα προσφέρει όχι μόνο θέα στο απέραντο γαλάζιο αλλά φρέσκα θαλασσινά που θα αιχμαλωτίσουν τον ουρανίσκο σου. Ντόπια υλικά και ελληνικές συνταγές της νησιώτικης παραδοσιακής κουζίνας θα βρεθούν στο πιάτο σου. Δοκίμασε την αστακομακαρονάδα.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Μαριδάκι

Από το 1948 προσφέρει ωραίες γεύσεις στους επισκέπτες της Αίγινας στο λιμάνι της, το Μαριδάκι. Ένα παραδοσιακό εστιατόριο με γεύσεις ελληνικής κουζίνας αλλά με ένα δημιουργικό twist. Δοκίμασε ψάρια και φρέσκα ζυμαρικά.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Ο Σκοτάδης

Στον γιαλό της Αίγινας θα βρεις ένα ουζερί όπου η φαντασία συναντά τις ωραίες πρώτες ύλες δημιουργώντας γευστικές εκρήξεις στον ουρανίσκο σου. Ξεκίνησε από καφενές το 1945, έγινε ουζερί το 1980 και το 2002 ανέλαβε η τρίτη γενιά της οικογένειας. Δοκίμασε φρέσκα ψάρια αλλά και αλλαντικά θαλασσινών που θα θυμάσαι για καιρό.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Νώντας

Στην Πέρδικα της Αίγινας από το 1963 βρίσκεται η ψαροταβέρνα του Νώντα όπου θα βρεις θέα στη θάλασσα και φρέσκο ψάρι, θαλασσινά και παραδοσιακά πιάτα. Δοκίμασε το χταπόδι γιουβέτσι.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Αγκίστρι

Λίγο κρασί λίγο θάλασσα…

Ένα από τα ουζερί στο Αγκίστρι που πρέπει να επισκεφθείς θα το βρεις στη Σκάλα και θα κερδίσει την καρδιά και το στομάχι σου με τους ψαρομεζέδες του. Σε ένα κατάλευκο σκηνικό και με θέα τη θάλασσα θα γευτείς μύδια και γαριδομακαρονάδα.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Τοξότης

Στη Σκάλα στην πιο πολυσύχναστη περιοχή στο Αγκίστρι θα βρεις τον Τοξότη που από το 1981 προσφέρει μαμαδίστικο φαγητό. Για σένα που αγαπάς το κρέας ο Τοξότης θα σε ενθουσιάσει. Επίσης δοκίμασε τα παραδοσιακά μαγειρευτά του.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Αλκυόνη

Από το 1982 λειτουργεί η κουζίνα του ξενοδοχείου Αλκυόνη στην οποία κατά καιρούς έχουν αναφερθεί και οι New York Times αλλά και ο Guardian. Η σφραγίδα του κύρους βέβαια δεν έρχεται από εκεί αλλά από το φρέσκο ψάρι και τους γευστικούς μεζέδες που αποτελούν must όταν βρεθείς στη Σκάλα, στο Αγκίστρι. Η κουζίνα εναλλάσσεται καθημερινά με 3- 4 μαγειρευτά πιάτα.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Καφενές το μαντράκι

Στο Μεγαλοχώρι στο Αγκίστρι θα βρεθείς να απολαμβάνεις το ηλιοβασίλεμα στην υπερυψωμένη βεράντα της ταβέρνας Καφενές το μαντράκι. Εκεί θα δοκιμάσεις σουπιές με ρύζι και το μελάνι τους, αλλά και φρέσκους ψαρομεζέδες.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Τα καλοκαιρινά σου vibes δεν σταματούν ποτέ, με τη ΔΕΗ και τα έξυπνα προγράμματά της στο πλευρό σου.