PUBLI

Το πείραμα της αλυσίδας

Χτες, όπως κάθε μέρα, πήρα το κοριτσάκι μου από το σχολείο και γυρίσαμε σπίτι. Είχα αποφασίσει να κάνω ένα πείραμα! Έτσι, άρχισα να παρακολουθώ με προσοχή τις κινήσεις της. Μπήκαμε μέσα κι άναψε το φως γιατί είχε συννεφιά. Άναψε το φως και στο δωμάτιό της, καθώς και στο μπάνιο. Ο ένας διακόπτης μετά τον άλλον. Χτύπησε το τηλέφωνο του σπιτιού, το σήκωσε και μετά ήρθε να με βρει στην κουζίνα. Μιλώντας μου, έσερνε τα δαχτυλάκια της πάνω στον πάγκο, Έβηξε τρεις φορές, έκοψε ένα κομμάτι ψωμί κι έτρεξε να παίξει. Συνολικά, άγγιξε τουλάχιστον 5-6 επιφάνειες συν το ψωμί που έφαγε, αρκετές δηλαδή για να μεταδώσει κάποιο μικρόβιο, που άθελά της έφερε από το σχολείο, και στα 4 μέλη της οικογένειας.

Τι θέλω να πω; Μα, ότι η μετάδοση των μικροβίων λειτουργεί σαν αλυσίδα: αγγίζοντας διαδοχικά διαφορετικές επιφάνειες μέσα στο σπίτι, όπως για παράδειγμα χερούλια, διακόπτες κ.λπ., μεταφέρουμε τους ιούς και τα μικρόβια που έχουν τα χέρια μας. Και εάν, για παράδειγμα, υπάρχει έξαρση της γρίπης, όταν βήχουμε ή φτερνιζόμαστε τα μικρόβια διασπείρονται με ορμή στον αέρα, σε απόσταση που φτάνει και τα δύο μέτρα, με τη μορφή πολύ μικρών, αόρατων σωματιδίων. Αυτό σημαίνει ότι επικάθονται σε διάφορες επιφάνειες, όπως βρύσες, διακόπτες, τηλέφωνα κλπ, όπου μπορούν να ζήσουν ακόμη και 48 ώρες! Αν, λοιπόν, εμείς αγγίξουμε αυτές τις επιφάνειες μπορούμε πολύ εύκολα να μεταφέρουμε τα μικρόβια από τα χέρια μας στη μύτη και στο στόμα, με αποτέλεσμα να αυξηθούν κατακόρυφα οι πιθανότητες να κολλήσουμε κι εμείς τη γρίπη ή οποιαδήποτε άλλη ασθένεια.

 

Ο μόνος τρόπος να το αποφύγουμε αυτό είναι να προλάβουμε να σπάσουμε την αλυσίδα και έτσι να εμποδίσουμε τη διάδοση των μικροβίων. Αυτό μου το έμαθε η KLINEX και τώρα το μαθαίνω εγώ στην κόρη μου: εκείνη θα πλένει αμέσως τα χεράκια της κι εγώ θα απολυμαίνω γρήγορα, εύκολα και ευωδιαστά όλες τις επιφάνειες που πρόλαβε ν’ αγγίξει!

Άλλωστε η KLINEX έχει τόσα πολλά προϊόντα όπως τα KLINEX σπρέι και τα υγρά πανάκια KLINEX που μας βοηθούν να σπάσουμε την αλυσίδα των μικροβίων και να είμαστε ασφαλείς!