PUBLI

18 Ιουλίου, Παγκόσμια Μέρα Χαβιαριού, μια Γιορτή απόλαυσης!

Το πολύτιμο χαβιάρι, το οποίο προέρχεται από τα επεξεργασμένα αβγά μιας ποικιλίας ψαριού, του οξύρρυγχου, είναι γνωστό από την αρχαιότητα. Ειδικότερα στους αρχαίους Έλληνες που έδειχναν πως είχαν ιδιαίτερη αδυναμία στα αυγά του οξύρρυγχου και είχαν ερεθιστεί από τη γεύση τους.

Στην ιστορική διαδρομή της εμπορίας του χαβιαριού, καίριο ρόλο έπαιξε και ένας Έλληνας καπετάνιος, ο Ι. Βαρβάκης, ο οποίος εξασφάλισε την ασφαλή μεταφορά του στις Ευρωπαϊκές χώρες.

Σήμερα, παραμένει ένας ακαταμάχητος γευστικός πειρασμός της παγκόσμιας ελίτ και θεωρείται το απόλυτο ‘limit up’ στο χρηματιστήριο της γαστρονομίας, ενώ παράλληλα θεωρείτε μια πολύ θρεπτική τροφή. Οι ποικιλίες του χαβιαριού είναι ανάλογες του είδους του ψαριού που τις παράγει. Οι πιο γνωστές στο ευρύ κοινό είναι οι : Beluga, Osetra και Sevruga.

Στο χώρο των καλλυντικών, η La Prairie, ηγέτιδα της πολυτελούς περιποίησης, τόλμησε το 1987 την ασύλληπτη επιλογή της χρήσης του εκχυλίσματος από Χαβιάρι στα προϊόντα της.

 

Αναζητώντας την πιο απολαυστική και ταυτόχρονα αποτελεσματική περιποίηση για την επιδερμίδα, η La Prairie, αποκάλυψε στον κόσμο τη μοναδική δύναμη του χαβιαριού να θρέφει και να αναζωογονεί την επιδερμίδα, δημιουργώντας ένα αριστούργημα που συνδυάζει την επιστήμη και απόλαυση για την επιδερμίδα.

Μετά από 30 χρόνια από τη δημιουργία της μυθικής της συλλογής Skin Caviar, η La Prairie κατέχει αδιαμφισβήτητα εξειδίκευση στο χαβιάρι, γνωρίζοντας τα πάντα για τις ιδιότητες του να θρέφει και να αναγεννά την επιδερμίδα.

Η La Prairie συνεχίζει να μας εκπλήσσει, έως και σήμερα, με την αέναη αναζήτηση της για διαχρονική ομορφιά μέσα από τα υψηλότερα πρότυπα προηγμένης τεχνολογίας σε συνδυασμό με εξαιρετικές συνθέσεις και την κομψή της συσκευασία – μετατρέποντας την περιποίηση της επιδερμίδας σε τέχνη.

#laprairie #skincaviar #caviarday