ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τα ζώδια του σαββατοκύριακου

Φίλοι της εκπομπής Τα Άστρα και τα Ζώδια μας Βάλανε Εμπόδια, καλώς ήρθατε στις προβλέψεις του σαββατοκύριακου 5-6 Μαΐου.

Η Πανσέληνος στον Σκορπιό μάς επιβάλλει να είμαστε προσεκτικοί σε ό,τι λέμε, κυρίως για να μην αποσυντονιστούμε ως προς αυτά που πράγματι θέλουμε να κάνουμε. Αυτές οι μέρες είναι κατάλληλες για να έρθουμε ξανά σε επαφή με συναισθήματα που είχαμε ξεχάσει (π.χ. πώς είναι να συναναστρέφεσαι την κόμπρα τη συννυφάδα σου) και να αντιμετωπίσουμε τους μύχιους φόβους μας. Αν παράλληλα θυμάστε ότι είναι άνοιξη και δεν σας αξίζει τόση ενδοσκόπηση, σκεφτείτε ότι όλα ανθίζουν ξεκινώντας από την ψυχούλα μας.

*Για πληρέστερη εικόνα του ωροσκοπίου σας να διαβάζετε και τον ωροσκόπο σας*

ΚΡΙΟΣ

Κανονικά θα έπρεπε να πραγματώνετε Μαρινέλλα και «έλα απόψε σαν Βαρδάρης» ενώ η φάση σας είναι Καίτη Τόγκα στα πρώτα επεισόδια των Σαββατογεννημένων, όπου έβγαζε έξω τον Κρασσά στο πρώτο δευτερόλεπτο αλληλεπίδρασής τους και κατάπινε τα ηρεμιστικά με τις κανάτες. Υπάρχει αρκετή πίεση στη δουλειά, η οποία μεταφράζεται σε θερμίδες («ό,τι δε ζούμε το τρώμε») και μια ημέρα στο σπίτι (η Πρωτομαγιά) δεν κατάφερε να φέρει την άνοιξη, παρότι ταυτίζεται με την έλευσή της. Τέτοιες αντιφάσεις σάς απασχολούν σε διάφορα πρακτικά επίπεδα (Θανάσης, οικογένεια), όσο και υπαρξιακά, ενώ το μόνο που θα έπρεπε να κάνετε είναι να ασχοληθείτε με το πώς θα ανανεώσετε/ επαναπροσδιορίσετε/ ενεργοποιήσετε/ όπως θέλετε πείτε το την ερωτική σας ζωή.

ΤΑΥΡΟΣ

Δυστυχώς δεν ζει ο Βλάσσης ο Μπονάτσος να σας έπαιρνε έξω να πίνατε μερικές ποτάρες στο μπαρ «Πήγασος», όση ώρα περιμένατε να αφήσει η Δήμητρα το Σπύρο να βγει μαζί σας. Ενιγουέι, η Πανσέληνος στον Σκορπιό λειτούργησε ευνοϊκά στο ζόρι των προηγούμενων ημερών και βρίσκεστε ακόμα υπό την επήρεια αισιόδοξων σκέψεων, συνεπώς την ως άνω διαδικασία που μπορούσε να φροντίσει ο Βλάσσης την κάνετε και μόνοι σας. Το κλου του Σαββατοκύριακου είναι να μην τα παίξετε από την άποψη του προσδιορισμού των στόχων σας. Ξέρετε τι θέλετε από τη δουλειά (και πώς σας απαυτώνει ο καπιταλισμός), ξέρετε τι θέλετε από τον Θανάση, ξέρετε και πού πάει το λεωφορείο της ζωή σας, απλά για να μη ζήσετε σκηνικά όπου κοιτάτε το χάος όπως ο Saul σε κάθε κρίσιμο επεισόδιο Homeland (για να μην πούμε όπως ο Τσιτσίγκος στη φάση της μαλάκυνσης), αράξτε αλλά μην ξεχαστείτε, γιατί όσο εύκολα έρχονται τα αγαθά και οι άνθρωποι, τόσο εύκολα φεύγουν κιόλας.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Θα ήταν υπέροχο να ήμασταν πλούσιοι και να μη χρειαζόταν κάθε μέρα στις 7:30 να πατάμε το σνουζ με μίσος (για μια ώρα τουλάχιστον), όμως δεν είμαστε και το πιθανότερο είναι πως (οι περισσότεροι) δεν θα γίνουμε. Η Πανσέληνος της Δευτέρας στον Σκορπιό ζόρισε πολύ τη δουλειά και την καθημερινότητα και έφερε στην επιφάνεια αυτή τη γλυκιά παράνοια που σας πιάνει, ιδίως μετά από περιόδους όπου έχετε ελέγξει τη φάση και ο προϊστάμενος πίνει νερό στο όνομά σας/ κερνάει σαραγλάκια τους συναδέλφους σας/ σας προωθεί για προαγωγή ή για τον γιο ή την κόρη του. Επειδή δεν είστε σε κατάσταση να διαχειριστείτε την ακριβή εικόνα που παρουσιάζει το εργασιακό σας περιβάλλον (διότι ο νους σας τρέχει στον Θανάση, παρότι σιγά μην του το πείτε, ας έρθει ο ίδιος να δει τι κελεπούρι χάνει τώρα με την Αφροδίτη πάνω σας), αφήστε τους σύνθετους προβληματισμούς και εμπνευστείτε από τη Βάνα Δάγκα, τόσο στιλιστικά όσο και συμπεριφορικά. Κανείς δεν έχασε όταν το έπαιξε χαζός, στις εξυπνάδες χάνεται πάντα το παιχνίδι.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Είστε πάρα πολύ έτοιμοι για σον σον, αλλά το επικοινωνείτε (συγχωρήστε μου τη μεταβατική χρήση του ρήματος) με εντελώς λανθασμένο τρόπο, τουτέστιν σας λείπει η αυτοπεποίθηση ένεκα του βεβαρημένου παρελθόντος σας και των γκομενικών επιλογών που δεν έκαναν pan out αυτά που περιμένατε. Η φάση δεν είναι (ακόμα) «ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε». Η φάση είναι «τι με εμποδίζει να καθίσω σπίτι να διαβάσω το Εκκρεμές του Φουκώ». Μια απλή απόφαση είναι, ένα κλείσιμο του τηλεφώνου, μια ηρωική έξοδος από το σαλόνι στο μπαρ της γειτονιάς, ένα τηλεφώνημα σε έναν φίλο που ξέρει το δράμα σας, τα ζόρια της δουλειάς και ό,τι άλλο μπορεί να σας χαλάσει τη διάθεση σε βαθμό να μοιάζετε με τη Μπία Μπέκου όταν την απέλυσαν από την πυρκαγιά. Είναι στ’ αλήθεια πιο εύκολα όλα από ό,τι νομίζετε εσείς; Πιο εύκολα δεν είναι, μπορεί να είναι, όμως, διαφορετικά, αν επιλέξετε να τα δείτε έτσι.

ΛΕΩΝ

Είναι λογικό να βαριέστε λίγο αυτές τις μέρες το «σπίτι-δουλειά-δουλειά-σπίτι-μπουζούκια απέξω μόνο», διότι όντως μένετε απέξω από τη διασκέδαση, καθώς το σπίτι και το σόι ζητάνε να αφοσιωθείτε στην αντιμετώπιση υποχρεώσεων που δεν γνωρίζατε καν ότι υπάρχουν στον κόσμο, ενώ τα λεφτά που δεν υπάρχουν θα ήταν μια κάποια λύση, γιατί θα σας παρείχαν ένα ωραιότατο εμβόλιμο δίωρο στα μαγαζιά. Βασιλιά της ζούγκλας σας είπαν, όχι βασιλιά του καναπέ και γι’ αυτό θα χρειαστεί το προσεχές Σαββατοκύριακο, όσες υποχρεώσεις κι αν σας φορέσουν κολάρο, να φροντίσετε λίγο τον εαυτό σας και κυρίως να του δώσετε το περιθώριο της έκφρασης των σκέψεων που έχετε και δεν τολμάτε να πείτε, γιατί αποκαλύπτουν φόβο, ανασφάλεια και, τέλος πάντων, το γεγονός ότι, ανάμεσα στην Άντζελα Δημητρίου κι εσάς, αυτή είναι ο μύθος και εσείς ο άνθρωπος – για να μη γίνει καμιά παρεξήγηση. Α ναι, και «φροντίδα του εαυτού μας» δε σημαίνει «πήρα δυο κιλά μπαρμπούνια να τα κάνω σαβόρε που τα τρώει και ο Θανάσης», σημαίνει πέρα και πάνω από όλα «κάνω decompress».

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Η προσπάθεια που ξεκινήσατε από την προηγούμενη βδομάδα, να βάλετε τα επαγγελματικά σε μια τάξη και θα προϊδεάσετε τους συναδέλφους ότι οι ποπουδίνοι θα σφίξουν στο άμεσο χρονικό διάστημα έχει ήδη πιάσει τόπο και μπορεί να μην παίρνετε τη δόξα (δε σας νοιάζει εξάλλου αυτό, μόνο αν σας έχουν πατήσει τον κάλο με οκτάποντο σας ενδιαφέρει η δόξα), παίρνετε όμως τα αποτελέσματα και τα κάνετε κάτι χρήσιμο. Σε γκομενικό επίπεδο είστε κάπως επιφυλακτικοί, αλλά αυτό είναι απείρως καλύτερο από το να πέφτετε με τα μούτρα σε μια σκέση (πάντα με κάπα οι σκέσεις) απλά και μόνο επειδή ο Άλλος δείχνει μέχρι στιγμής την καλή του διάθεση σε πράγματα που δεν κοστίζουν ψυχικά/ συναισθηματικά. Όλα κρίνονται στο πλαίσιο του χρόνου, το ξέρετε καλά αυτό. Όσο η επικοινωνία σας (υπό την επήρεια της Πανσελήνου) γίνεται ξεκάθαρη, τόσο θα δικαιώνεστε.

ΖΥΓΟΣ

Η τρέχουσα συναισθηματική σας κατάσταση συνοψίζεται στο «πέθανε ο θείος» που αναφώνησε η Βλαχοπούλου στο Μια Ελληνίδα στο Χαρέμι και γι’ αυτό καλό θα ήταν να παραμείνετε εγκρατείς, στην περίπτωση που ο θείος όντως ζει τελικά και σας τρολάρει για να δει ποιος στενοχωρήθηκε γνησίως για τον θάνατό του και ποιος ήθελε απλά το τριάρι στα Σεπόλια. Είστε πάρα πολύ συναισθηματικοί σε αυτή τη φάση και όπως όλοι ξέρουμε (μόνο μια θεία μου στο Γεράκι Πεδιάδος δεν το ξέρει δηλαδή), όταν σας συμβαίνει αυτό είστε επιρρεπείς σε διάφορες κινήσεις (εξομολογήσεις, τηλεφωνήματα και μηνύματα after hours) που σας είναι παντελώς αχρείαστα. Ναι, αισθάνεστε ακόμα, αλλά πρώτον ποιος σας είπε πως ό,τι κάνετε είναι σωστό, απλά επειδή είστε πιο ισαποστασάκηδες από τον Χατζηνικολάου στο απόγειο της καριέρας του και δεύτερον, αν διοχετεύατε το 1/10 το ρεαλισμού με τον οποίο αντιμετωπίζετε τα επαγγελματικά στα γκομενικά σας, τώρα θα ήσασταν παντρεμένοι με 4 παιδιά και στεγαστικό στη Γιούρομπανκ.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

«Τα κουρέλια τραγουδάνε ακόμα» είναι ο τίτλος των ημερών και ευτυχώς που βρισκόμαστε στις μέρες της Ταυράρας που σας πάει ψυχολογικά όσο το καμηλό με το γκρι γιατί αλλιώς θα είχατε γίνει τρόφιμοι του πιο ακριβού και απομονωμένου σπα της περιοχής σας. Η δουλειά διαθέτει στοιχεία από ό,τι σας εκνευρίζει (άνιωθοι συνάδελφοι, νύχτες δίχως όνομα, νύχτες χωρίς σκοπό με τίγκα δουλειά και σπίτι), ταυτόχρονα όμως υπάρχουν αχτίδες φωτός και ξεκλέβετε λίγο χρόνο για να διαμορφώσετε τις συνεργασίες σας όπως τις θέλετε. Φυσικά αισθάνεστε πως όλοι είναι ηλίθιοι μέχρι να αποδειχθεί το αντίθετο και φυσικά αυτό θα συνεχιστεί και το Σαββατοκύριακο, παρότι τη δημόσια σχέση τη δουλεύετε τόσο επιδέξια όσο δούλευε την τρέσα η Μαρίνα Κουντουράτου στη 2η σεζόν Δυο Ξένοι. Αν θέλετε να ηρεμήσετε, ψωνίστε βαλεριάνα. Αν δεν σας πιάσει, σκεφτείτε τουλάχιστον ότι όλες οι μεγάλες προσωπικότητες σε κάθε τομέα της ανθρώπινης ζωής είχαν τα δικά σας βάσανα. 

ΤΟΞΟΤΗΣ

Κανονικά χρειάζεστε ένα εισιτήριο για τη Γκόα (όπως η Σταματίνα Τσιμτσιλή όταν ήταν ακόμα ρέιβερ) και ένα δεκαπενθήμερο meditation κατά τη διάρκεια του οποίου θα τρώτε μόνο μπανάνες πράσινες και θα σκέφτεστε ότι μέσα από τη διαδικασία θα βγείτε τόσο φαν όσο είναι ο μέσος Υδροχόος. Επειδή όμως «κανονικά» δεν υπάρχει, παρότι κάνετε (ή λέτε ότι κάνετε) ό,τι καλύτερο μπορείτε προς αυτή την κατεύθυνση, το σύνθημα είναι «μην διαλύεστε» και σκεφτείτε ότι τουλάχιστον ο Θανάσης είναι δίπλα σας άγρυπνος φρουρός, ενώ και η δουλίτσα ρολάρει. Ναι, είστε φτωχοί αυτή την περίοδο και το Σαββατοκύριακο σκέφτεστε να τη βγάλετε στο σπίτι με φιστίκι αράπικο και σόδα, όμως όσο κάνει wear off η Πανσέληνος, τόσο θα σκέφτεστε ότι τα λεφτά δεν έχουν σημασία, ο άνθρωπός σας να είναι καλά (και ο Δαλάι Λάμα, αφού επιδιώκει την παγκόσμια ειρήνη) και όλα θα φτιάξουν.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Τόσο σέξινες είχαμε να δούμε από όταν η Τζέλο φόρεσε εκείνο το Βερσάτσε με το τύπωμα «ζούγκλα» και το βούλωσε μέχρι και ο πιο φανατικός επικριτής της (δηλαδή η τότε κουνιάδα της). Η Πανσέληνος έφερε αρκετό ντιριντάχτα στην καθημερινότητα και κάπως ελάφρυνε το κλίμα που σας δημιουργεί ο Κρόνος, που άλλοτε σας ζορίζει κι άλλοτε απλά σας μπερδεύει, καθώς περιμένετε μια πυρηνική καταστροφή που διαρκώς αναβάλλεται. Βρίσκεστε σε διαδικασία καραμπινάτου μετασχηματισμού σε κάθε τομέα της ζωής, όσο κι αν το αρνείστε – κι αυτό θα έχει αντίκτυπο παντού: άλλοτε θα ζορίζεστε, άλλοτε θα μπερδεύεστε, κι άλλοτε θα λέτε «και καλά κάνουν και τα δείχνουν, διότι υπάρχει και αυτή η τηλεόραση». Αν δείξετε ελάχιστη ψυχραιμία αυτό το Σαββατοκύριακο, δεν θα φτάσετε στο αυτόφωρο εξαιτίας κανενός και δεν θα πνιγείτε στη μιζέρια που υπαγορεύει η ίδια σας η ύπαρξη πολλές φορές επειδή πιστεύετε ότι είναι μεγαλύτερο κατόρθωμα να την ξεπερνάς παρά να υποδέχεσαι απευθείας την ευτυχία.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

To παν είναι να περνάει η ώρα, να έχετε κάτι να σκέφτεστε όσο λιμάρετε νύχι/ περιμένετε στην ουρά του ΙΚΑ/ αναζητάτε πού θα πάτε διακοπές φέτος το καλοκαίρι. Η κατάσταση με τον Θανάση δεν είναι ακριβώς αυτό που ονειρεύεστε – ούτε είστε σίγουροι ότι μπορεί να προσεγγίσει, έστω, αυτό το σημείο – όμως το πρόβλημα δεν είναι ούτε αυτό. Είναι η δουλίτσα ή για την ακρίβεια η απουσία (ουσιώδους) δουλίτσας, καθώς φαίνεται να μη σας δίνουν την απαραίτητη σημασία άνθρωποι που μέχρι πρότινος σας παρακαλούσαν γονατιστοί να αναλάβετε το προτζεκτάκι/ την υποθεσούλα τους. Δε μπορώ να σας πω να μην αγχώνεστε, γιατί θα ακουστεί πιο ηλίθια ιδέα και από το Bar 2, όμως να είστε σίγουροι ότι η δημιουργικότητά σας θα θριαμβεύσει ξανά και θα σας ξελασπώσει για ακόμα μια φορά – ως προς τον προϊστάμενο, ως προς τον Θανάση καλό θα ήταν να περιμένετε εκ μέρους του μια έκφραση δημιουργικότητας, μπας και σας κερδίσει αυτός πιο πολύ από ό,τι ήδη τον έχετε κερδίσει εσείς.

ΙΧΘΥΕΣ

Αυτές τις ημέρες διαθέτετε τόση συγκρότηση που δεν ξέρετε τι να την κάνετε. Το μόνο εμπόδιο στις περιπτώσεις που έχετε στα χέρια σας τέτοια εργαλεία προς εκμετάλλευση είναι, κλασικά, οι διάφοροι μίζεροι άνθρωποι που προσπαθούν να σας τραβήξουν προς τον πάτο, επικαλούμενοι την καλοσύνη και το συναίσθημά σας. Σε κάθε περίπτωση, το Σαββατοκύριακο είναι μια καλή ευκαιρία για να ασχοληθείτε με τα απολύτως απαραίτητα τετριμμένα, δίνοντας έμφαση στους φίλους σας και τα πράγματα που έχετε στερηθεί αυτές τις μέρες εξαιτίας της δουλειάς, και όλο αυτό χωρίς υπερβολές, πράγμα για το οποίο κάνει δουλίτσα η Αφροδίτη στους Διδύμους. Δικτυωθείτε, εκμεταλλευτείτε τις επαφές σας, καταστρώστε τα επόμενα βήματα. Κι αν αυτά σας φαίνονται πολλά για Σαββατοκύριακο, αναρωτηθείτε: τι θα έκανε η Άντζελα Δημητρίου; Αυτό να κάνετε κι εσείς.

 

* Για περισσότερες προβλέψεις μπείτε στο thedailyowl.gr