SHOPPING

Τι εσώρουχα θέλουν οι άντρες να φοράς

Πολλά είναι τα κατάλοιπα της δεκαετίας των 80's στο στιλ της γυναίκας, αλλά το θέμα των εσωρούχων μου φέρνει πόνο. Βλέπεις τα 80's ήταν μια εποχή που στην τηλεόραση έβλεπες τους "Σκληρούς του Μαϊάμι" που ήταν χάλιες, έκαναν ντου σε βιλάρες με γκαζόν, όπου συνήθως ήταν κάτι γκόμενες με κολλητά εφαρμοστά μίνι.

Από τον Μάρκο Λαμπρή

Εμείς μικροί τότε, περιμέναμε μία κίνηση Σάρον Στόουν, που ήταν μερικά χρόνια μετά, για να δούμε τι χρώμα πρόστυχα εσώρουχα φορούσε. Φυσικά η Σάρον επειδή ήταν θεάρα δεν φορούσε καθόλου στην συγκεκριμένη περίσταση αλλά καταλαβαίνεις τι θέλω να πω.

Ήταν και άλλες σειρές όπως τα x-files, τα αντρικά περιοδικά με τα μοντέλα και σόι πάει το βασίλειο. Δαντελέ εσώρουχα σε μια εποχή που πόνεσε το ματάκι μας από το λαμέ, την πλατίνα, τη λακ και τα φανταχτερά χρώματα. Και είχε και πολλές άλλες λέξεις που τελείωναν σε -λε.

Πέρα από τη δαντέλα ήταν και αυτή η ομοιομορφία, σετάκι πάνω κάτω λες και το εσώρουχο δεν μπορεί να είναι εσώρουχο δηλαδή να έχει χρωματισμούς και συνδυασμούς. Έτσι αυταρχικό. Στρατιωτικό

Και καλά αθωότητα κάτω από το σούπερ γκομενιλίκι; Δεν ξέρω. Αλλά αυτό ήταν και μας πήγε μέχρι τα mid-zeroes για να δούμε κάτι διαφορετικό στην αισθητική του σεξ και της γυναίκας.

Μας πήρε μέχρι τα mid-zeroes να διώξουμε αυτές τις ζαρτιέρες. Το στιλιστικό ισοδύναμο της δερμάτινης τσάντας ταξιδίου στον τύπο που φοράει αθλητικά παπούτσια (για να μη λέτε ότι βγάζω ψυχούλα).

Και τα κόκκινα; Και τα κόκκινα που μου θυμίζουν Ferrari και Σίντι Κρόφορντ και γιοτ στο Μονακό. Τι να κάνουμε; Είναι διαφορετικές οι παραστάσεις του καθενός. Δεν γράφω στο GQ, γράφω στο Ladylike. Ευτυχώς το Ladylike που με φιλοξενεί δέχεται πολύ άνετα τις κόντρα απόψεις.

Το θέμα είναι ότι εγώ σαν άντρας βλέπω ακόμα γυναίκες με τα μονόχρωμα δαντελωτά και σκέφτομαι “μα που ζει”. Σοβαρά τώρα και ζητάω συγνώμη αν στενοχωρώ κάποιες αναγνώστριες.

Ειλικρινά δεν είναι αυτή η πρόθεση μου. Απλά λέω τι μου αρέσει σαν άντρας και τι πιστεύω ότι θα άρεσε σε αρκετούς άντρες τις νέας γενιάς. Το αιτιολογώ κιόλας γιατί η άλλη εναλλακτική είναι να δοκιμάζουμε μέχρι να βρούμε αυτό που μας αρέσει.

Η γυναίκα δεν είναι τηλεόραση να αλλάξεις κανάλι. Και δεν την επιλέγεις με βάση τα εσώρουχα της

Η γυναίκα είναι κάτι ιερό που κοιτάς πρωτίστως την ομορφιά και το χαρακτήρα της και τα υπόλοιπα προσπαθείς με τρόπο να τα αλλάξεις. Και όταν αποφασίζεις ότι αυτή είναι -κάτι που το θέλετε- αυτή είναι γιατί φοράει και τα σωστά εσώρουχα, έχει τη σωστή αισθητική και γουστάρεις να τη βλέπεις.

Προτιμώ, λοιπόν, να δω ένα γυναικείο εσώρουχο με σχέδιο -παραδόξως-απολαμβάνει-ένα-revival λαχούρι από το να δω ξανά δαντέλα.  Γιατί φαντάζομαι η πλειονότητα των γυναικών θα σκεφτούν “μα καλά, λαχούρι;”

Ναι ρε λαχούρι. Γιατί όχι; Από τη μαύρη δαντέλα της κηδείας, την άσπρη του σεμεδακίου και την μωβ του άλλου κόσμου προτιμώ το λαχούρι. Προτιμώ άλλα πράγματα περισσότερο αλλά και το λαχούρι είναι καλύτερο από τη δαντέλα.

Πάμε τώρα να βάλουμε στο παιχνίδι και τα 90s. Τα 90s λοιπόν μας έφεραν το thong. Κοινώς στριγκάκι. Μάλλον μας ήρθε από τη Ρίο Ντε Τζανέιρο, λογικά την πρωτεύουσα του “Κράζεις γουστάρεις” #krazwalladen και σε συνδυασμό με τη δαντέλα μας έδωσαν αυτά τα και καλά σούπερ σέξι δαντελωτά thongs.

Παρακαλάγαμε εκεί στα late nineties, θυμάμαι να δούμε καμιά αγγλίδα με whale tale γιατί και καλά ήταν τόσο σέξι. Δηλαδή σέξι ήταν απλά ήταν δαντέλα ακόμα. Και τώρα που το σκέφτομαι τότε ήμασταν πολύ μικροί για να καταλάβουμε από μόδα στο εσώρουχο.

Το γυναικείο σώμα, βλέπεις, δεν αναδεικνύεται όταν τα αποκαλύπτεις όλα και αφήνεις ένα δαντελωτό κορδόνι

Αν ήταν έτσι θα κυκλοφορούσατε με κορδόνια μέσα έξω. Το γυναικείο σώμα αναδεικνύεται με γραμμές και σχέδια που διαγράφουν τις καμπύλες.

Μκρές, μεγάλες, αδύνατες. Τις αγαπάμε όλες τις γυναικείες καμπύλες. Αρκεί να μας διεγείρουν τις αισθήσεις και το μυαλό. Τα ωραία χρώματα μας διεγείρουν το μυαλό. Τα σχέδια μου μας μπερδεύουν. Οι ασυνήθιστες γραμμές. Οι γραμμές που οδηγούν το μάτι στα σωστά σημείο.

Γιατί τις καμπύλες σας ζούμε για να βλέπουμε. Και είναι ωραίο η γυναίκα να διαχωρίζει το σέξι από το φτηνό. To Ladylike από το in your face. Να και δέκα επιλογές που κάνουν ακριβώς αυτό για να καταλάβεις τι εννοώ. Δεν ξέρω πως θα τα συνδυάσετε, αυτό είναι δικό σας θέμα. Δεν θέλουμε να το καταλάβω γιατί δεν θέλω να το απομυθοποιήσω. Θέλω απλά να το ζήσω.

Μαύρο πουά σλιπάκι Happy Socks, 11€ >

Πορτοκαλί μπουστάκι Fresh Made, 5€ >

Σλιπάκι Triumph Just Body, 15€ >

Σλιπάκι Triumph Brief Mesh, 8€ >

Σλιπάκι Triumph Stirring, 9€ >

Σλιπάκι Triumph Brief Mesh, 8€ >

Πουά σλιπ με δαντελά, 4€ >

Σλιπ σορτσάκι με δαντέλα, 7€ >

Σατέν σλιπ με δαντέλα, 4€ >

Πουά σουτιέν με δαντέλα, 7€ >