TRENDS

Άνοιξη/Καλοκαίρι 2017: Τα trends που πρέπει να ξέρεις

Τα top trends της Άνοιξης/Καλοκαίρι 2017 έχουν ενθουσιάσει σε μεγάλο βαθμό στιλίστες, buyers, editors και οποιονδήποτε άλλον ενδιαφέρεται για τη μόδα. Γιατί; Γιατί η ερχόμενη σεζόν είναι εκ φύσεως πιο ζωηρή από κάθε άλλη. Από τη συμβολή της πιο λαμπερής και εκκεντρικής πλευράς των 80s (βλέπε λαμέ, τεράστια βολάν, βάτες, κοσμήματα) στην πιο χρωματιστή παλέτα που έχουμε δει εδώ και μια δεκαετία (φούξια, κόκκινο, κι άλλο φούξια), η χαρά αναβλύζει από κάθε ταφή και κάθε στρίφωμα. Ακόμα και οι ρίγες και τα floral -αυτά τα δύο ασφαλή prints για το καλοκαίρι- γίνονται ακόμα πιο έντονα και σε μορφή που σε κάνουν να το ξανασκεφτείς και να το κοιτάξεις δυο φορές.

Το πνεύμα των 80s συνεχίζεται μέσα από τις πασαρέλες και την υιοθέτηση του αισθητικού κώδικα της δεκαετίας καθώς και την κουλτούρα του DIY -αυτή είναι μια σεζόν που εσύ φτιάχνεις τους κανόνες. Σου αρέσει η ιδέα του να φοράς οτιδήποτε, οποτεδήποτε και όπως το φαντάζεσαι εκείνη την στιγμή; Τότε το υπέροχο mix ‘n’ match μερικών πολύ σημαντικών οίκων  θα σου δώσει την αυτοπεποίθηση να το κάνεις. Η Phoebe Philo της Céline το πήγε τόσο μακριά που τα μοντέλα στην πασαρέλα φοράνε διαφορετικά παπούτσια. Ποιος θα το ‘λεγε.

Αν νόμιζες πως τα καλοκαιρινά trends είναι βαρετά, τα παρακάτω θα σου αλλάξουν γνώμη.

Χρώμα, χρώμα, χρώμα

Balenciaga SS/17

Το ροζ είχε τον πρωταγωνιστικό ρόλο στις πασαρέλες του Παρισιού και συγκεκριμένα στα shows των Balenciaga, Céline και Valentino. Είδαμε εκπληκτικές αποχρώσεις του όμορφου χρώματος σε σεμνά φορέματα, χωρίς πολύ βολάν, prints ή κοριτσίστικες λεπτομέρειες. Η δύναμη του ροζ ήταν εμφανής. Ωστόσο, αν το χρώμα δεν σε εκφράζει καθόλου, μπορείς να διαλέξεις από μία τεράστια παλέτα φέτος το καλοκαίρι.

Max Mara SS/17

Καλώς ορίσατε στα 80s

Rodarte SS/17

Δεν μας πίστεψες την προηγούμενη σεζόν; Προβλέψαμε πως το trend των 80s δεν θα περνούσε τόσο απλά και η απόδειξη ήταν παντού στις πασαρέλες της Άνοιξης/Καλοκαίρι 2017. Όταν η βασίλισσα του boho, Isabel Marant, κάνει αστραφτερά υφάσματα και όγκο, τότε ξέρεις πως δεν θα πρέπει να αγνοήσεις την επιστροφή της συγκεκριμένης δεκαετίας. Η ουσία της νέας επιστροφής των 80s βρίσκεται στα ρούχα για μετά την δύση του ηλίου.

Saint Laurent SS/17

Μάλλον δεν θα βρεις πολλά πράγματα για την πρωινή σου βόλτα, αλλά όσον αφορά την βραδινή έξοδο, υπάρχουν τόσα πολλά με τα οποία μπορείς να πειραματιστείς, από στενή μέση που δίνει έμφαση στην σιλουέτα, ασφαλισμένη με τεράστια ζώνη μέχρι τολμηρά τελειώματα ισορροπημένα από τεράστιες βάτες. Τα κρυσταλλένια σκουλαρίκια και οι πανύψηλες γόβες στιλέτο είναι το κλειδί -κανείς δεν τα έκανε με περισσότερη αγριάδα απ’ τον νέο crative director του οίκου Saint Laurent, Anthony Vaccarello.

Floral από την κορυφή ως τα νύχια

Marques’ Almeida SS/17

“Florals? For spring? Groundbreaking,” σκέφτεται κάθε άνθρωπος που έχει δει το Devil Wears Prada. Αυτήν την φορά, όμως, είναι όντως πρωτοποριακά. Με διαφορετικούς χρωματισμούς, μέγεθος, ύφασμα και διάθεση που οι σχεδιαστές αποφάσισαν να το πάνε ως εκεί που δεν πάει άλλο με floral από την κορυφή ως τα νύχια -κυριολεκτικά. Από τα 70s της Chloe μέχρι τα neon μπουκέτα της Balenciaga δεν υπάρχει τίποτα συνηθισμένο σε αυτές τις δημιουργίες.

Chloe SS/17

Mix ‘n’ match

Gucci SS/17

Εμπνευσμένοι φυσικά από την Gucci, οι σχεδιαστές άνοιξαν τις πόρτες τους σε ενός είδους καθημερινή εκκεντρικότητα και την ιδέα του mix ‘n’ match. Αν σου ακούγεται τρομακτικό, μην φοβάσαι. Υπάρχει κάτι που κάνει τα ρούχα αυτά ευκολοφόρετα ακόμα κι αν ανήκουν σε ένα κύμα εκλεκτισμού: Οι Dolce&Gabbana έβαλαν σκισμένο τζιν με υπερβολικά διακοσμημένο σακάκι.

Miu Miu SS/17

Πώς να προσεγγίσεις το συγκεκριμένο trend; Αξεσουάρ. Πολλά αξεσουάρ. Βλέπεις πώς το απλό παλτό της Miu Miu έγινε απόλυτο μια κάπα με prints, χρωματιστά γυαλιά ηλίου και λιλά πλατφόρμες;

See-though

Dior SS/17

To see-through φόρεμα κυριάρχησε στις πασαρέλες του Λονδίνου. Σε μια πόλη που τα outfits για πάρτυ βρίσκονται στην ίδια πλευρά με τα καθημερινά looks, βγάζει νόημα. Παστέλ αποχρώσεις στα Molly Goddard και τα βγαλμένο από παράσταση μπαλέτου της νεόφερτης στον οίκο Dior, Maria Grazia Chiuri -η Bella Hadid τα φοράει ήδη.

Molly Goddard SS17

Πώς να φορέσεις το διαφανές trend; Αρχικά, να θυμάσαι πως είναι ένα εκατομμύριο μίλια μακριά από το ‘naked dress’ των celebrities. Δεν θέλεις το στενό και δεν θέλεις την διακόσμηση που καλύπτει μόνο τα απαραίτητα, αφού θα φοράς κι άλλα από πάνω. Επίσης εξαρτάται από το πόσο πρόθυμη είσαι να αφήσεις δέρμα σε κοινή θέα. Μπορείς να είσαι casual φορώντας το διαφανές κομμάτι πάνω από τζιν για παράδειγμα.

Μινιμαλισμός με κάτι παραπάνω

Jil Sander SS17

Ε, δεν είναι απλά μινιμαλιστικά. Η υπέροχη αντίθεση μεταξύ αυτού και της τρέλας του mix ‘n’ match έχει κάτι πολύ παραπάνω. Η μικρές, απλές λεπτομέρειες κάνουν μέχρι και το πιο απλό ρούχο να δείχνει σαν το πιο ενδιαφέρον πράγμα που έχεις δει ποτέ. Σχεδιαστές όπως ο J.W.Anderson και η Stella McCartney παίζουν με τον όγκο, το σχήμα αλλά και με ένα ευρύ φάσμα από ωφελιμιστικά χρώματα που ταιριάζουν με πρακτικά τα πάντα που βρίσκονται στην ντουλάπα σου. Αν η προσέγγιση σου προς την μόδα ήταν πάντα ‘less is more’, καλωσήρθες.

Stella McCartney SS/17

Statement ρίγες

Mary Katrantzou SS17

Οι γραφικές, μεγάλες και ζαλιστικές ρίγες ξεκίνησαν πολύ νωρίς στις πασαρέλες της Άνοιξης/Καλοκαίρι 17 με σχεδόν κάθε σχεδιαστή στην Νέα Υόρκη να διαλέγει το συγκεκριμένο print ως πρώτη επιλογή. Προβλέπουμε πανικό με τα έντονα Proenza Schouler σε editorials και μάχη για τις σοφιστικέ, πολυτελή ρίγες της Mulberry. Όπως και με τα floral, φόρα τις ρίγες από πάνω μέχρι κάτω, ακόμα κι αν μέχρι τώρα τολμούσες απλά ένα κλασσικό navy μπλουζάκι.

Proenza Schouler SS17