ΜΟΔΑ

Πώς να αφαιρέσεις από τα ρούχα τους επίμονους λεκέδες από ιδρώτα

Ξέρεις αυτούς τους ενοχλητικούς λεκέδες που δημιουργούνται από τον ιδρώτα στα λευκά t-shirs και μπλούζες, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες. Επίσης, θα ξέρεις πόσο δύσκολα φεύγουν ακόμα και αν έχουν πλυθεί στο πλυντήριο.

Εμείς όμως σου έχουμε το κόλπο για να διώξεις εύκολα και γρήγορα αυτούς τους άσχημους κίτρινους λεκέδες. Θα σου κοστίσει γύρω στο 1 ευρώ και τα t-shirts σου θα δείχνουν ολοκαίνουρια.

Με λεμόνι

Ανακάτεψε ίσες ποσότητες από χυμό λεμονιού και νερό. Βάλε το μείγμα σε ένα μικρό μπουκαλάκι σπρέι και ανακάτεψέ το καλά. Μετά ψέκασε το μείγμα στις ‘μασχάλες’ του t-shirt σου μέχρι η περιοχή που έχει τον λεκέ είναι εντελώς βρεγμένη.

Τρίψε ελαφρά το ύφασμα μεταξύ του και ο λεκές θα αρχίσει να φεύγει. (Μία μικρή δόση από αλάτι θα σε βοηθήσει στο να το τρίψεις πιο εύκολα.) Άφησε τον χυμό λεμονιού να μουσκέψει το ύφασμα για περίπου μία ώρα, μετά βάλε την μπλούζα στο πλυντήριο για να την καθαρίσεις σωστά.

Με ασπιρίνη

Ναι, καλά διάβασες. Διάλυσε μία ταμπλέτα ασπιρίνης σε ένα νιπτήρα γεμάτο με νερό και άφησε τα λευκά σου t-shirts να μουλιάσουν κατά τη διάρκεια της νύχτας. Αυτό θα έχει την ίδια επίδραση με το να χρησιμοποιούσες κάποιου είδους απορρυπαντικό για λεκέδες.