STREET STYLE

Το αμφιλεγόμενο shoe trend που επιστρέφει στο street style

Φαίνεται ξεκάθαρα η στροφή που έχουν πάρει οι τάσεις στα παπούτσια προς παλαιότερα είδη. Να σου θυμίσω γρήγορα τα ugly sneakers ή -για όσες έχουν καλή μνήμη- την εκδοχή των Crocs από τον οίκο Balenciaga. Μέσα σε αυτά τα πλαίσια μάλλον μπορεί κανείς να εντάξει και να δικαιολογήσει την επιστροφή των clogs, εκείνων των χοντροκομμένων ξύλινων παπουτσιών που θυμίζουν τσόκαρα ή τουλάχιστον έτσι τα έλεγε η μαμά σου και κάπως έτσι θα συνεννοηθούμε.

Ουσιαστικά, πρόκειται για ένα παραδοσιακό παπούτσι με αρχαίες ρίζες, φτιαγμένο από ξύλο που προφανέστατα εξελίχθηκε με τον καιρό και κάπου στη δεκαετία του ’90 το είδες να κυκλοφορεί σε κάθε πιθανή χρωματική εκδοχή. Έπειτα έμειναν για λίγο στην άκρη και τώρα, όπως συμβαίνει γενικότερα αυτή τη σεζόν, επανέρχονται και μάλιστα πολύ δυναμικά. Ένα αμφιλεγόμενο είδος παπουτσιού, με lovers και haters, που σαφώς έχει θέση στα trends. Τα clogs έχουν βρει τον τρόπο να εισχωρήσουν στο street style.

Το αν θα τα δεχτείς είναι στο χέρι σου, αλλά το μόνο που θέλω είναι να μην είσαι προκατειλημμένη, έχοντας στο μυαλό σου τη παλαιά τους εκδοχή. Ρίξε μία ματιά να τα δεις στη σημερινή τους μορφή και ίσως αλλάξεις γνώμη. Μπορεί να σου θυμίσουν εκείνα τα παπούτσια της μικρής Ολλανδέζας, αλλά δεν είναι απαραίτητα αποτρεπτικό αυτό.

Ένα ζευγάρι clogs λόγω του όγκου τους κατά κύριο λόγο, κι έπειτα λόγω αισθητικής μπορούν να δώσουν μία πιο ιδιαίτερη στιλιστική πινελιά σε ένα απλό outfit.

Τα clogs στην μορφή πέδιλου για πιο κομψό αποτέλεσμα.

Φυσικά, αν τα υποστηρίζεις, τα clogs μπορούν να γίνουν το statement κομμάτι ενός outfit.

 

Κεντρική φωτογραφία: instagram.com/thelondonchatter