ΜΟΔΑ

Οι 10 τάσεις που ξεχώρισαν στην Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου

To δεύτερο κομμάτι των Fashion Weeks σχεδόν έφτασε στο τέλος του, με τα Λονδρέζικα fashion shows να έχουν ήδη δημιουργήσει τα πιο σημαντικά trends της σεζόν. Στρογγυλεμένοι ώμοι, ιδιαίτερα μακριά μανίκια και κυρίως χρώμα, χρώμα, χρώμα. Burberry, Mary Katrantzoy, Peter Pilotto, Christopher Kane και Erdem κρατούν τα ηνία στη διαμόρφωση των φετινών trends και εμείς σας παρουσιάζουμε τα 10 καλύτερα, ώστε αυτό το φθινόπωρο να σας βρει προετοιμασμένες.

Στρογγυλοί ώμοι

 

Μετά την εμφάνιση τους εδώ κι εκεί σε διάφορες σεζόν, οι στρογγυλοί ώμοι είναι ένα από τα μεγαλύτερα trends της σεζόν και η κυρίαρχη σιλουέτα στα fashion shows της Εβδομάδας Μόδας του Λονδίνου. Μεταξύ άλλων, την είδαμε στα runways του Peter Pilotto, Erdem, Simone Rocha, Toga και Vivienne Westwood, σε παλτά, φορέματα και μπλούζες.

OVER-sized μανίκια

 

Οι σχεδαιστές γι’ αυτή τη σεζόν δεν περιορίστηκαν μόνο στους ώμους αλλά και στη συνέχειά τους. Ξεχάστε τα βαρετά μακρυμάνικα που έχετε συνηθίσει και ετοιμαστείτε για oversized μανίκια που θυμίζουν Βικτωριανή εποχή και που ξεπερνούν το μήκος του καρπού. Τα είδαμε σε: J.W. Anderson, Marques Almeida, Roksanda. Σαν τότε που δοκιμάζαμε τα 80s φορέματα των μαμάδων και μας ήταν 10 νούμερα μεγαλύτερα.

Χρώμα, Τέχνη, Εκκεντρικότητα

 

Φαίνεται πως για το 2016, οι σχεδιαστές του London Fashion Week δημιούργησαν σκεπτόμενοι όχι ρούχα αλλά καμβάδες. Έντονα neon χρώματα, λαμπερά, ιδιαίτερα υφάσματα, εκκεντρικά μοτίβα: ένα εξαιρετικό συνονθύλευμα της βρετανικής δημιουργικότητας και των μεγαλύτερων τάσεων της χρονιάς. Τα είδαμε σε: Mary Katrantzoy, Christopher Kane, House Of Holland.

Cut here

 

Οι midi και maxi φούστες είχαν την τιμητική τους την τελευταία εβδομάδα. Κοψίματα μεγάλου μήκους που φανερώνουν λίγο από το πόδι, είτε μικρότερα που εμφανίζουν ένα δεύτερο pattern, εμφανίστηκαν σε Burberry, Peter Pilotto, Pringle Of Scotland και τα λατρέψαμε.

Το κολάρο

 

Ένα trend που έχει εμφανιστεί ξανά παλιότερα και επανέρχεται στο προσκήνιο είτε με δαντέλα, είτε γούνινο, σε έντονα χρώματα, διακριτικό ή oversized. To είδαμε σε Erdem, Burberry, Paul Smith.

Maxi παλτό

 

Ενδεχομένως ένα από τα μεγαλύτερα trends της σεζόν που κυριαρχεί ήδη εδώ και αρκετό καιρό, το maxi παλτό εμφανίστηκε στα runways της Εβδομάδας Μόδας του Λονδίνου σε ίσια γραμμή, με oversized μανίκια, με patterns ή χωρίς και αν βρίσκεται ήδη στη ντουλάπα σας φορέστε το όσο ακόμα σας το επιτρέπει το μεσογειακό κλίμα. Με προσωπικό highlight αυτό της Simone Rocha, το είδαμε και σε Mulberry και Mary Katrantzoy. Tip: Αφήστε τα μισά κουμπιά ανοιχτά.

Ανοιχτοί ώμοι

To trend για την Άνοιξη 2016 με τους ανοιχτούς ώμους συνεχίζει και σε αυτή τη σεζόν ενώ επιτρέπει λίγη παραπάνω κάλυψη για τις πιο κρύες μέρες. Το είδαμε σε: Gareth Pugh, Alexander McQueen και Amanda Wakeley. Highlight: σε συνδυασμό με maxi φόρεμα.

Ο φιόγκος

 

Μαζί με το κολάρο, αυτό το φθινόπωρο εμφανίζεται μία ακόμα ρομαντική τάση. Φιόγκοι λεπτοί και διακριτικοί, κομμάτια του ρούχου, oversized σε γούνα, με patterns σε φόρεμα. Παραμένει μία ελαφριά αίσθηση από τα 70s. Το είδαμε σε: Τemperley London, Peter Pilotto, Roksanda.

Ιταλική βραδιά

 

Όπως και στην Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης έτσι και οι Βρετανοί designers, έχουν ξεκάθαρες επιρροές από τον ιταλικό κόσμο της μόδας και συγκεκριμένα την έμπνευσή τους από προηγούμενες collections οίκων όπως Gucci και Miu Miu. Εκκεντρικά αξεσουάρ, έντονα χρώματα, φιόγκοι και κολάρα. Όλο και κάτι μας θυμίζει από Αlessandro Michele.

She wore (black) velvet

 

To βελούδο κατέχει σημαντικό ρόλο στα trends και αυτής της σεζόν, σε φορέματα, σακάκια και jumpsuits, παρ’ όλα αυτά το βλέπουμε κυρίως σε μαύρο στους Roksanda, Vivienne Westwood και Topshop Unique.