VIRAL

10+1 επικά βίντεο που θα σου φτιάξουν αμέσως τη διάθεση

Δεν αισθάνεσαι καλά; Σε πείραξαν και δεν μπορείς να συνέλθεις; Η θλίψη φαίνεται να ξεχειλίζει από μέσα σου και δεν ξέρεις πότε θα επανέλθει η καλή σου διάθεση; Μην αγχώνεσαι.

Οι παρακάτω ταινίες, σειρές και βίντεο συνιστώνται για εγγυημένα άμεσα αποτελέσματα σε κάθε περίπτωση βαθιάς θλίψης, όποια κι αν είναι η αιτία της.  Φύγαμε:

– Ταινίες –

Η Παριζιάνα (1969)

 

Η Πελαγία είναι μια εργατική μοδίστρα στη Νέα Φιλαδέλφεια με πολύ ταλέντο και εξίσου πολλή ατυχία στις πελάτισσες (“Σούζυ έφαγες”). Η αδερφή της επιμένει ότι για να βελτιωθεί η οικονομική και κοινωνική τους θέση πρέπει να ανοίξουν μπουτίκ στο Κολωνάκι και γι’ αυτό καταστρώνουν ένα σχέδιο να πλασάρουν την Πελαγία ως διάσημη μοδίστρα που επέστρεψε στην Ελλάδα μετά από πολλά χρόνια στα ντεφιλέ του Παρισιού.

Γιατί να τη δεις: Γιατί το μοναδικό “νευρωτικό μπρίο” της Ρένας Βλαχοπούλου σε συνδυασμό με τις κλασικές αστείες ατάκες της συγκεκριμένης ταινίας του Γιάννη Δαλιανίδη μπορούν να σε κάνουν να ξεχάσεις άμεσα τα προβλήματά σου.

Τζένη Τζένη (1966)

 

Η Τζένη Σκούταρη αναγκάζεται να παντρευτεί τον Νίκο Μαντά, ανιψιό του πολιτικού αντιπάλου του πατέρα της στο μικρό νησί που μένει, προκειμένου να διαγραφούν τα χρέη από την οικογενειακή τους επιχείρηση, με αντάλλαγμα την εκλογή του συζύγου της στο βουλευτικό αξίωμα.

Γιατί να τη δεις: – Πόσα βαπόρια έχετε, κυρία Κασσανδρή; – 26. – 26 βαπόρια; Ε, λοιπόν, σας έφτιαξα κι εγώ ένα ακόμα. 27.

Clueless (1995)

 

Μια από τις μεγαλύτερες κινηματογραφικές επιτυχίες της Alicia Silverstone, βασίζεται στο βιβλίο της Jane Austin, Emma, και επικεντρώνεται στη ζωή της πλούσιας και όμορφης Cher, μιας έφηβης μαθήτριας με ορμητήριο το Beverly Hills. Καθώς η ταινία γυρίστηκε στην καρδιά των 90s, περιλαμβάνει όλα τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν αυτή τη δεκαετία, πρωτίστως αισθητικά (μουσικά, ενδυματολογικά, κ.λπ.).

Γιατί να τη δεις: Γιατί το teen drama και δη το καλογυρισμένο είναι εξαιρετικό αντίδοτο στην adult θλίψη.

Love Actually (2003)

 

Ξεκινάμε από την παραδοχή ότι η συγκεκριμένη ταινία ΔΕΝ είναι μόνο για τα Χριστούγεννα ή αλλιώς, όποτε πατάς το “play” της, είναι σαν να έρχονται ξανά τα Χριστούγεννα. Σπονδυλωτές ιστορίες μιας ομάδας ανθρώπων που συνδέονται μεταξύ τους με διάφορους τρόπους ξετυλίγονται μέσα στην αγαπημένη κομεντί δια χειρός Richard Curtis, χαρίζοντας στον θεατή στιγμές γέλιου και συγκίνησης σε ισόποσες δόσεις.

Γιατί να τη δεις: Σου θυμίζει αβίαστα πόσο όμορφη είναι ζωή, παρά την όποια απογοήτευση που μπορεί να σου επιφυλάσσει. Επίσης, για να δεις και το sequel που γυρίστηκε πέρυσι στο πλαίσιο της Red Nose Day και παρουσίασε τη ζωή των πρωταγωνιστών στο σήμερα.

– Σειρές –

Τα επεισόδια 13-14 και 56-57 του Ντόλτσε Βίτα

 

 

Εναλλακτικά ολόκληρο το Ντόλτσε Βίτα, αλλά ελλείψει χρόνου και για πιο άμεσα αποτελέσματα, προτείνουμε ανεπιφύλακτα αυτά τα δυο σετ επεισοδίων. Στο πρώτο σετ, καταφτάνει στο σπίτι των Μαρκάτων η Φωτεινή Καλούδη, μητέρα του Αντώνη. Απρόσκλητη και ανεπιθύμητη, αποφασίζει να φτάσει από το Μεσολόγγι στο Παλιό Ψυχικό για να εισηγηθεί (=επιβάλει) τον αρραβώνα του Αντώνη και της Ντορίτας. Στο δεύτερο σετ επεισοδίων, εμφανίζεται στη ζωή των Μαρκάτων ο Στέφανος ο ποιητής, ένας παλιός καθηγητής της Ντορίτας, κρυφά ερωτευμένος με τη Χριστίνα από πάντα, ο οποίος ασκεί τεράστια γοητεία – σε ποια άλλη; – τη Σάσα.

Γιατί να τα δεις: Το πρώτο σετ, γιατί η Ελένη Γερασιμίδου με τη Μαρία Φωκά ως συμπεθέρες θα σου θυμίσουν όλες τις θείες σου ταυτόχρονα, όση ώρα θα γελάς με τις αντιδράσεις της Ντορίτας στα νέα του αρραβώνα και το δεύτερο σετ γιατί η – έτσι κι αλλιώς μοναδική – Σάσα, όταν προσπαθεί να καλλιεργηθεί πνευματικά σε κάνει να κυλιέσαι από το γέλιο πάνω στη συλλογή σου από βιβλία (“Η Πολυάννα παντρεύεται, Η Πολυάννα μητέρα, η Πολυάννα πάει φαντάρος”).

Το επεισόδιο με τον Παρασκευά και τον Κωνσταντέν από τους Απαράδεκτους

 

Ή οποιοδήποτε επεισόδιο από τους Απαράδεκτους, αλλά αν δυσκολεύεσαι να διαλέξεις, το επεισόδιο 42 είναι μια πολύ καλή επιλογή. Ο Σπύρος αισθάνεται να βάλλεται άδικα στον επαγγελματικό του τομέα (διαφήμιση) από τον αντίπαλό του Παρασκευά. Ο Γιάννης, για να τον βοηθήσει να εισχωρήσει στους χώρους της διανόησης, επιστρατεύει τον παλιό του φίλο Κωνσταντέν, που είναι ιδιοκτήτης γκαλερί, διανοούμενος και πολύ καλά δικτυωμένος κοινωνικά.

Γιατί να το δεις: Γιατί δεν υπάρχει κάτι πιο αστείο από την τετράδα της οδού Αδάμαντος 4 (μαζί με τον Χαλακατεβάκη και τη Ρένια) να αναδεικνύουν τις παθογένειες της ελληνικής κοινωνίας από κάθε πρίσμα της και ιδίως από αυτό που σχετίζεται με τους σύγχρονους “πνευματικούς ανθρώπους”.

– YouTube –

Η Μαίρη Φειδά μιλάει για τον γάμο της κόρης της, Σίσσυς Φειδά

 

Η κ. Μαίρη Φειδά έμαθε για το γάμο της κόρης της από κάποιον “χωρικό”, η Σίσσυ αρχικά το διέψευσε με την ατάκα “Πατάτα είναι ρε μάνα” και στη συνέχεια, όταν αποδείχθηκε ότι δεν επρόκειτο περί “πατάτας”, αλλά περί κανονικού γάμου που θα γινόταν μάλιστα στη Μύκονο, σύμφωνα με τη μητέρα της, τής έφερε αντιρρήσεις ως προς διάφορα θέματα, π.χ. τα ρούχα που είχε επιλέξει να φορέσει. Σύμφωνα με την κ. Μαίρη η Σίσσυ της είπε να γυρίσει με το ίδιο καράβι από τη Μύκονο, αν δεν έκανε αυτά που η ίδια ήθελε και η κ. Μαίρη δε δίστασε, φυσικά να απαντήσει ορθά κοφτά “Με το ίδιο καράβι να γυρίσει αυτή”.

Γιατί να το δεις: Περιλαμβάνει κάθε στοιχείο της ψυχοσύνθεσης της μέσης Ελληνίδας μάνας και καταδεικνύει περίτρανα ότι υπάρχουν και χειρότερα από αυτά που εν γένει σου κάνει η δικιά σου.

Αλέκα – Πάμε Πακέτο

 

Η Αλέκα “έχει πακέτο” στη γνωστή εκπομπή της Βίκυς Χατζηβασιλείου που ενώνει πρόσωπα που έχουν χαθεί για διάφορους λόγους. Αποστολέας είναι ο κύριος Νεκτάριος, ένας δεσμός της από το παρελθόν. Αφού τη ζήτησε σε γάμο, εξαφανίστηκε και η Αλέκα δεν τον έψαξε ποτέ, διότι όπως είπε η ίδια “αν εξαφανιστεί ένας άνθρωπος, γιατί να τον ψάξεις”. Ο κύριος Νεκτάριος έκανε το μεγάλο come back δεκαετίες μετά την εξαφάνισή του, η οποία οφείλεται – σύμφωνα με τον ίδιο – σε ένα πρόβλημα υγείας που προέκυψε.

Γιατί να το δεις: Για το έντεχνο dissing της Αλέκας προς τον Νεκτάριο, για τα βλέμματά της που πετάνε λέιζερ, για τις πιο αποστομωτικές ατάκες που έχουν ειπωθεί ποτέ σε σχέση με το – πάντα επίκαιρο, δυστυχώς – ζήτημα του ghosting. 

Το Στεργιουλίνι στην Πάνια

 

Ο κομμωτής Στέργιος αφηγείται στην Αννίτα Πάνια την ιστορία της ζωής του, η οποία, ενδεικτικά, περιλαμβάνει δυο αρραβώνες, έναν παραλίγο γάμο, μια ανθοδέσμη στα μούτρα του πεθερού του και πολλές μετακινήσεις εντός του νομού Θεσσαλονίκης.

Γιατί να το δεις: Γιατί μέχρι και η Αννίτα, που δε γελάει ποτέ, έχει γνησίως ξεκαρδιστεί με τις περιπέτειες του Στέργιου, ο οποίος διαθέτει πηγαίο ακομπλεξάριστο χιούμορ καθώς αφηγείται καταστάσεις που φαίνονται μεν τραβηγμένες από τα μαλλιά, αλλά στην πραγματικότητα βρίσκονται δίπλα μας στην αληθινή ζωή. Και όλο αυτό το κάνει με την πιο καλή διάθεση που θα δεις σε έναν άνθρωπο που έχει περάσει μεγάλες δυσκολίες στη ζωή του.

Ο Κώστας Δόξας ως Γωγώ Τσαμπά

 

Αν όλα τα προηγούμενα δεν καταφέρουν να δουλέψουν, μπορείς πάντα να δεις το πιο αστείο ελληνικό βίντεο του YouTube, δηλαδή αυτό όπου ο Κώστας Δόξας μεταμορφώνεται σε Γωγώ Τσαμπά στο πλαίσιο του δημοφιλούς παιχνιδιού Your Face Sounds Familiar. Αυτό το βίντεο θα καταφέρει σίγουρα να σε βγάλει από τη θλίψη σου, έστω για λίγο, ό,τι κι αν σου έχει συμβεί, ακόμα κι όλα τα δεινά των πιο πάνω πρωταγωνιστριών να έχουν βρεθεί στο δρόμο σου.