LIFE

Η Barbie γίνεται λεσβία για να στηρίξει την LGBΤ κοινότητα

Στο δρόμο της στήριξης της νομιμοποίησης του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών, μπήκε μια ακόμα διάσημη γυναίκα, η οποία όμως τυγχάνει να είναι φτιαγμένη από πλαστικό. H Barbie και η εταιρεία της, Mattel, στέκονται ανοιχτά στο πλευρό της LGBT κοινότητας.

Σε ένα post στο instagram της διασημότερης κούκλας του κόσμου, η Barbie κάθεται με μια άλλη γυναίκα, με την οποία φορούν και ίδια t-shirts, τα οποία γράφουν το slogan “Love Wins”, το οποίο χρησιμοποιείται ακριβώς για να προωθηθεί το μήνυμα της ισότητας ομόφυλων και ετερόφυλων ζευγαριών.

 

Η Mattel δεν έχει κάνει κάποιο σχόλιο για τη σεξουαλικότητα της κούκλας, ωστόσο αρκέστηκε στο να πει ότι η Barbie είναι “ένα brand που χειροκροτά την διαφορετικότητα, την ευγένεια και την αποδοχή”. Μια φράση την οποία απέδειξαν έμπρακτα και το 2016, όταν κυκλοφόρησαν μια νέα συλλογή από κούκλες Barbie, με διαφορετικά μαλλιά, χαρακτηριστικά προσώπων και σωματότυπους, ώστε να προωθήσουν “ρεαλιστικές εικόνες και να βρουν τα κορίτσια μια κούκλα που να απευθύνεται σε αυτές”.