SURVIVOR

Survivor: Ήταν τελικά δηλητηριώδες το παράξενο ψάρι-φούσκα που έπιασαν οι διάσημοι;

Πήρε που λες ο Γιώργος Αγγελόπουλος (ο παίκτης από την ομάδα των Μαχητών στο Survivor που πήρε μεταγραφή στην ομάδα των Διασήμων) το ψαροντούφεκο και βγήκε παγανιά μπας και πιάσει κανένα ψάρι να φάει παρέα με τους πεινασμένους συμπαίκτες του. Αντί όμως για τσιπούρα ή γόπα, ο Γιώργος έπιασε τον αγκάθινο ξάδερφο του λαγόψαρου που τον λένε φούσκα.

Όπως ήταν αναμενόμενο η ψαριά ξεσήκωσε τους διάσημους συμπαίκτες του, οι οποίοι το παρατηρούσαν με μεγάλο ενθουσιασμό και περιέργεια έτσι φουσκωτό και μυτερό που είναι. Προφανώς δεν γνώριζαν ότι ο Γιώργος είχε πιάσει όχι αυτό που λέμε λαβράκι, αλλά το δεύτερο πιο δηλητηριώδες σπονδυλωτό στον κόσμο, σύμφωνα με το φόρουμ psaremanet. Δες λίγο το περιστατικό και κατόπιν θα σου πω κι άλλα για τον φούσκα.  

Το περίεργο αυτό ψάρι λοιπόν αμύνεται απέναντι στον κίνδυνο διογκώνοντας το στομάχι του και βγάζοντας αγκάθια. Όποιο μεγαλύτερο θαλασσινό πλάσμα κάνει το μοιραίο λάθος και το κάνει “χραπ” (δηλαδή να το φάει) το πληρώνει οικτρά πεθαίνοντας από πνιγμό. Κοινώς, δεν το τρως. Το θαυμάζεις, αλλά δεν το πετάς στα κάρβουνα με λαδολέμονο. Οι παίκτες του Survivor ορθώς έπραξαν και το άφησαν να φύγει και να πάει στο καλό, κάτι που άλλωστε προφανώς θα συνέβαινε έτσι κι αλλιώς, μετά από παρέμβαση της παραγωγής. Δεν είναι ριάλιτι αυτό, το National Geographic είναι.