WATCHLIST

Οι πολυαναμενόμενες σειρές του 2018

Ένας πλούσιος τηλεοπτικός χειμώνας ανοίγεται μπροστά μας, με τα μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα να ρίχνουν στην αρένα της τηλεθέασης ακριβές παραγωγές για όλα τα γούστα. Η φετινή απουσία του Game of Thrones, που θα επιστρέψει το 2019, θα δώσει (ψυχολογικά κυρίως) το περιθώριο σε νέες παραγωγές να διεκδικήσουν τον τίτλο της πιο επιτυχημένης σειράς της χρονιάς.

Altered Carbon

 

O Joel Kinnaman, τον οποίο γνωρίσαμε στην 5η σεζόν House of Cards, στο ρόλο του βασικού αντιπάλου του προέδρου Frank Underwood, πρωταγωνιστεί στη νέα σειρά επιστημονικής φαντασίας του Netflix, Altered Carbon. Το σενάριο ανήκει στη Leata Kalogridis (Shutter Island), η οποία ανέλαβε να προσαρμόσει για την τηλεόραση το ομότιτλο με τη σειρά μυθιστόρημα του Richard K. Morgan, ενώ η σκηνοθεσία είναι του Miguel Sapochnik (Game of Thrones). H υπόθεση τοποθετείται στο μακρινό μέλλον, όπου ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, Laurens Bancroft, δολοφονείται, έχει όμως ήδη φροντίσει η συνείδησή του να μεταφερθεί σε ένα άλλο σώμα, ώστε να αναζητήσει τον δολοφόνο του. Ο Takeshi Kovaks, τον οποίο υποδύεται ο Kinnaman, είναι ένας στρατιώτης που θα αναλάβει να εξιχνιάσει το έγκλημα, περιπλανώμενος σε έναν κόσμο που θυμίζει Blade Runner.

Bonus points: Πρόκειται για την ακριβότερη μέχρι σήμερα παραγωγή του Netflix, αλλά και αυτό να μην ίσχυε, θέλουμε να εξερευνήσουμε αυτό τον δυστοπικό κόσμο παρέα με τον Kinnaman.

Πρεμιέρα: 2 Φεβρουαρίου

American Crime Story: The Assassination of Gianni Versace

 

Η δεύτερη σεζόν του American Crime Story παρουσιάζει στο τηλεοπτικό κοινό τα γεγονότα γύρω από τη δολοφονία του διάσημου σχεδιαστή μόδας Gianni Versace, ο οποίος δολοφονήθηκε έξω από την έπαυλή του στη Φλόριντα στις 15 Ιουλίου του 1997. Δημιουργός της σειράς είναι ο Ryan Murphy, στο ρόλο του Versace είναι ο Edgar Ramires, στο ρόλο της Donatella η Penelope Cruz και στο ρόλο του επί 15ετία συντρόφου του ο Ricky Martin. Η ιστορία του Versace παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον από αστυνομικής άποψης, καθώς η έρευνα που ξεκίνησε το FBI για να εντοπίσει τον δολοφόνο του, Andrew Cunanan, κατέληξε σε ένα τεράστιο φιάσκο, καθώς εκείνος βρέθηκε νεκρός οκτώ ημέρες μετά.

Bonus points: Η οικογένεια Versace ήδη δήλωσε ότι το περιεχόμενο της σειράς αποτελεί προϊόν φαντασίας και έτσι επιβάλλεται να αποκτήσουμε δική μας άποψη, ώστε, αν ποτέ συναντήσουμε τη Donatella στη λαϊκή, να έχουμε κάτι να συζητήσουμε μαζί της.

Πρεμιέρα: 18 Ιανουαρίου στο FX

Sharp Objects

Η παραγωγή της νέας τηλεοπτικής σειράς του ΗΒΟ βασίζεται στο best seller της Gillian Flynn, «Αιχμηρά Αντικείμενα».  Η μίνι σειρά των οκτώ επεισοδίων βρίσκεται σε ανάπτυξη ήδη τέσσερα χρόνια και θα κάνει πρεμιέρα στο ΗΒΟ το καλοκαίρι. Η υπόθεση περιστρέφεται γύρω από την Camille, μια αστυνομική ρεπόρτερ που μόλις έχει βγει από το ψυχιατρείο και επιστρέφει στη γενέτειρά της, ώστε να λύση το μυστήριο της δολοφονίας δυο μικρών κοριτσιών. Η επιστροφή στην πόλη της σημαίνει, όμως, και την επιστροφή στα τραύματα της παιδικής ηλικίας της Camille, τα οποία αναγκάζεται να διαχειριστεί ξανά. Η σκηνοθεσία είναι του Jean-Marc Vallée (Dallas Buyers Club, Big Little Lies), ενώ θα πρωταγωνιστήσουν οι amy Adams, Patricia Clarkson, Elizabeth Perkins και Chris Messina.

Bonus points: Παραγωγός είναι η Marti Noxon, ανάμεσα στις δουλειές της οποίας συγκαταλέγονται οι σειρές Angel, Buffy και Prison Break.

Mosaic

 

Όταν το 1993 ο Γιάννης Βούρος έλεγε «Εσύ Αποφασίζεις», ο Steven Soderbergh ασχολιόταν ακόμα με τον Franz Kafka, αυτό όμως πλέον δεν έχει καμία σημασία, καθώς η νέα σειρά του Soderbergh, Mosaic, δε θα δίνει απλώς τη δυνατότητα στον τηλεθεατή να επιλέξει ανάμεσα σε δυο τελικές εκβάσεις, αλλά θα του δίνει την επιλογή μετά από κάθε σκηνή να παρακολουθεί τις εξελίξεις από την πλευρά διαφορετικών πρωταγωνιστών. Η υπόθεση της νέας σειράς του ΗΒΟ περιστρέφεται γύρω από τη συγγραφέα Olivia Lake, η οποία ζει σε μια μικρή πόλη, όπου γνωρίζεται με έναν νεαρό γραφίστα που μόλις έχει μετακομίσει εκεί. Το φλερτ τους θα διακοπεί απότομα από την έλευση στην πόλη της συντρόφου του γραφίστα και ο θάνατος της Lake θα προκαλέσει πολλά ερωτήματα που θα ζητούν επίλυση.

Bonus points: Η Sharon Stone επιστρέφει στην οθόνη μας και μάλιστα στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Here and Now

 

Η Holly Hunter είναι η Audrey Black, δικηγόρος, παντρεμένη με τον καθηγητή φιλοσοφίας Greg Bishop, τον οποίο υποδύεται ο Tim Robbins. Το ζευγάρι έχει ένα βιολογικό παιδί και τρία υιοθετημένα, από τη Σομαλία, το Βιετνάμ και την Κολομβία αντίστοιχα. Η σειρά θα επικεντρωθεί στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει μια φιλελεύθερη και προοδευτική στις αντιλήψεις της οικογένεια στη σύγχρονη Αμερική, που βάλλεται καθημερινά από τον σκοταδισμό της ηγεσίας του Trump και των ολιγαρχών φίλων του. Η πρεμιέρα έχει προγραμματιστεί για τις 11 Φεβρουαρίου

Bonus points: Δημιουργός της σειράς είναι ο Alan Ball, σεναριογράφος των American Beauty, Six Feet Under και True Blood. Αν μη τι άλλο, ξέρει πολύ καλά πώς να παρουσιάζει την αμερικανική οικογένεια στον τηλεοπτικό και κινηματογραφικό φακό.

The Eddy

Ο δημιουργός των La La Land και Whiplash, Damien Chazelle, συνεργάζεται για πρώτη φορά με το Netflix για μια νέα σειρά μιούζικαλ που περιστρέφεται γύρω από τη σχέση των δυο ιδιοκτητών ενός jazz club στο Παρίσι. Σεναριογράφος είναι ο πολυβραβευμένος Jack Thorne (Harry Potter and the Cursed Child), ενώ ο Chazelle θα σκηνοθετήσει τα δυο πρώτα επεισόδια. Οι διάλογοι θα είναι στα αγγλικά, τα γαλλικά και τα αραβικά, καθώς ο ένας ιδιοκτήτης του The Eddy θα έχει αραβική καταγωγή. Η ατμόσφαιρα της σειράς θα μοιάζει με αυτές των ταινιών του Chazelle.

Bonus points: Η μουσική θα ανήκει στον Glen Ballard, συνθέτη και παραγωγό του Bad (Michael Jackson).

The Alienist

 

Βασισμένη στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Caleb Carr, που κυκλοφόρησε το 1994, η σειρά επικεντρώνεται στη συνεργασία ενός αστυνομικού, με έναν ψυχολόγο με ειδίκευση στην εγκληματολογία και έναν ρεπόρτερ, οι οποίοι προσπαθούν να εξιχνιάσουν μια σειρά δολοφονιών νεαρών εκδιδόμενων αγοριών. Η ιστορία διαδραματίζεται στο Lower East Side της Νέας Υόρκης στα τέλη του 19ου αιώνα. Η ατμόσφαιρα θυμίζει κάτι από The Knick – χωρίς το αίμα και τις χειρουργικές λάμπες – ενώ οι μέθοδοι που χρησιμοποιεί ο “Alienist”, ο επιστήμονας που ειδικεύεται στη μελέτη των ψυχικά ασθενών θυμίζουν (όπως ήταν αναμενόμενο) κάτι από Sherlock Holmes. Πρωταγωνιστούν οι Daniel Bruhl, Dakota Fanning και Luke Evans.

Bonus points: Δημιουργός της σειράς είναι ο Cary Fukunaga του True Detective.

Maniac

Η νέα μαύρη κωμωδία του Netflix είναι δημιουργία του Cary Fukunaga ο οποίος ανέλαβε να διασκευάσει την ομότιτλη νορβηγική σειρά του 2014 που αφηγείται τις φανταστικές ζωές δυο ασθενών σε έναν ψυχιατρείο. Η πραγματικότητα των πρωταγωνιστών συμφύρεται με την φαντασία τους και έτσι καταφέρνουν με κάποιο τρόπο να ξεφεύγουν από τα στενά όρια που τους επιβάλλει η διαρκής νοσηλεία τους. Σεναριογράφος και παραγωγός είναι ο Patrick Sommerville (The Leftovers). Πρωταγωνιστούν οι Emma Stone, Jonah Hill και Justin Theroux, ενώ θα εμφανιστεί και η Jemima Kirke του Girls.

Bonus points: Η τηλεοπτική παρουσίαση ενός τόσο σοβαρού θέματος όπως η ψυχική ασθένεια έχει πάντα εξαιρετικό ενδιαφέρον, ιδίως όταν βρίσκεται στα χέρια ενός δημιουργού που μπορεί να συνδυάζει πολύ διαφορετικά μεταξύ τους είδη αφήγησης.

The Romanoffs

Η νέα σειρά του δημιουργού του Mad Men, Matthew Weiner, θα αποτελείται από οκτώ επεισόδια με διαφορετικό καστ και ιστορία. Όλα θα συνδέονται, όμως, με τους απογόνους των Ρώσων Τσάρων Ρομανόφ, τελευταίων βασιλιάδων της Ρωσίας πριν την Οκτωβριανή Επανάσταση του 1917. Σύμφωνα με τον μύθο, η κόρη του Τσάρου Νικόλαου και της συζύγου του Αλεξάνδρας, Αναστασία, γλίτωσε την εκτέλεση το καλοκαίρι του 1918 και διέφυγε από τη χώρα. H σειρά θα αφηγείται τις ιστορίες ανθρώπων που πιστεύουν πως είναι απόγονοι της Πριγκίπισσας Αναστασίας. Προς το παρόν έχουν ανακοινωθεί τα ονόματα των Christina Hendricks, Isabelle Huppert, Diane Lane, Amanda Peet, John Slattery και Corey Stoll. Η σειρά αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στο Amazon την άνοιξη του 2018.

Bonus points: Ένα reunion του καστ του Mad Men το περιμέναμε καιρό.

Britannia

 

Καθώς προσπαθούμε απεγνωσμένα να καλύψουμε το κενό του Game of Thrones, που θα επιστρέψει στις οθόνες μας το 2019, η νέα σειρά των Sky και Amazon Prime, Britannia, είναι ένα ιστορικό δράμα που μπορεί να συμβάλλει στον τίμιο αγώνα μας. Η πλοκή διαδραματίζεται στη Μεγάλη Βρετανία την εποχή της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Οι δυο βασίλισσες Kerra και Antendia αποφασίζουν να σταματήσουν τις μεταξύ τους εχθροπραξίες ώστε να οργανώσουν την άμυνα των στρατών τους ενάντια στην επικείμενη ρωμαϊκή εισβολή. Η σειρά αποτελείται από 10 επεισόδια, όπου πρωταγωνιστούν οι David Morrissey, Kelly Reilly, Zoe Wanamaker, Mackenzie Crook και Eleanor Worthington-Cox. Η πρεμιέρα θα γίνει στις 18 Ιανουαρίου.

Bonus points: Οι ίντριγκες δυναμιτίζονται από τους (φαινομενικά ήσυχους) Δρυίδες, την ιερατική τάξη της Μεγάλης Βρετανίας – κάτι σαν τα Σπουργίτια του Game of Thrones, αλλά με πιο ωραία ρούχα.