NETFLIX

Jane the virgin: Γιατί πρέπει να δεις τώρα αυτή τη σειρά

Όταν έμαθα από ένα φίλο ότι βλέπει τη σειρά 'Jane the virgin' σκέφτηκα αμέσως ότι αυτό το story το έχω ακούσει ξανά, με την μόνη διαφορά ότι εκείνη η παρθένα λεγόταν Χουάνα και η σειρά της παιζόταν στο Star Channel τα μεσημέρια.

Ούσα αντιδραστική και αρκετά ξεροκέφαλη αρνήθηκα να δω την spin- off σειρά που βασίστηκε σε εκείνη του 2002 λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ”Δεν θα κάτσω να δω μια μεξικάνικη βλακεία, έχω να δω καλύτερα πράγματα”. Επειδή ήθελα να του αποδείξω ότι δεν θα μου αρέσει έκατσα και είδα τον πιλότο.. και μετά είδα στα καπάκια το δεύτερο, το τρίτο και το τέταρτο επεισόδιο· για να μην στα πολυλογώ δύο χρόνια μετά αυτή σειρά είναι μια από τις αγαπημένες μου.

Ναι, εκ πρώτης όψεως αυτή η σειρά μοιάζει σαν άλλη μια μεξικάνικη σαπουνόπερα που δεν κάνει κάποια διαφορά στην αμερικάνικη τηλεόραση, αλλά αν της αφιερώσεις λίγο από το χρόνο σου θα δεις ότι η Jane είναι μια κωμωδία που έχει να μας μάθει πολλά. Το καλογραμμένο της σενάριο θίγει σημαντικά θέματα, όπως αυτά της σεξουαλικότητας, της θέσης της θρησκείας στη ζωή μας, της έκτρωσης και της ψυχικής υγείας με έναν ψύχραιμο και αστείο τρόπο, σεβόμενη τόσο το κοινό της όσο και την τέχνη που υπηρετεί.

Επικά δράματα, ερωτικά τρίγωνα, απαγωγές, μαφιόζοι και ένας αφηγητής με απίστευτη όρεξη είναι μόνο από τα μερικά πράγματα που θα σε κερδίσουν και θα σε κάνουν να περάσεις φανταστικά. Σε περίπτωση που δεν σε έπεισα με όλα αυτά, ετοίμασα μια έξτρα λίστα (με τα ανάλογα gif βέβαια) που εξηγεί γιατί πρέπει να πατήσεις τώρα το play στην πρώτη σεζόν στο Netflix.

Αρχικά πρωταγωνιστεί η Gina Rodriguez, μια φανταστική ηθοποιός που δεν γίνεται να μην αγαπήσεις..

.. και να μην κλάψεις μαζί της κάθε φορά που ζει ένα δράμα!

Ο Rogelio είναι ένας από τους πιο αυθεντικά αστείους χαρακτήρες που λέει τις  μεγαλύτερες αλήθειες

Και ζει το πιο ωραίο bromance με τον Michael

Οι old school ρομαντικές στιγμές του θα σε κάνουν να βγάλεις καρδούλες από τα μάτια

Ακόμα και όταν δεν συμφωνείς με την επιλογή της Jane

Κάπου εδώ να δηλώσω ότι είμαι ξεκάθαρα #teamRafael

ΝΑΙ Σ’ΑΓΑΠΑΩ <3

Κάνουν guest εμφανίσεις αγαπημένοι ηθοποιοί και τραγουδιστές

Ενώ αποδεικνύει ότι οι στόχοι που είχες πριν την εγκυμοσύνη δεν ακυρώνονται όταν γίνεσαι μαμά

Θα σε κάνει να συμπαθήσεις ακόμα και την ‘κακιά’ της υπόθεσης, Petra, όσο εκνευριστική και να γίνεται

Έχει τον καλύτερο live σχολιασμό από τον αφηγητή

(το βίντεο που ακολουθεί περιέχει spoiler- σε περίπτωση που σε έψησα να δεις τη σειρά, μην πατήσεις play!)

Ενώ η όλη αίσθηση της σειράς είναι αυτή του safe place που σε ηρεμεί όταν νιώθεις χάλια- όπως και το comfort food και οι αγκαλιές των δικών σου