WATCHLIST

Οι νέες σειρές του φθινοπώρου

Μετά από ένα εξαίσιο τηλεοπτικό καλοκαίρι, με το Stranger Things να κυριαρχεί στις συζητήσεις των απανταχού φανς των σειρών, ήρθε η ώρα να για τη νέα "σοδειά" ξένων τηλεοπτικών σειρών, οι οποίες θα μας απασχολήσουν αυτό το φθινόπωρο.

Η ποικιλία είναι μεγάλη, αλλά η ποιότητα μένει να αποκαλυφθεί από τους πιλότους και μετά.

Frequency

 

H Peyton List (που έγινε γνωστή ως Jane Siegel, η trophy wife του Roger Sterling στο Mad Men) υπηρετεί στην αστυνομία. Έχει χάσει τον – επίσης αστυνομικό – πατέρα της εδώ και 20 χρόνια. Ένα βροχερό βράδυ με αστραπές και κεραυνούς, καταφέρνει, μέσα από το ερασιτεχνικό ραδιόφωνο στο υπόγειο του σπιτιού της, να επικοινωνήσει με τον πατέρα της σαν αυτός να είναι ζωντανός. Έτσι, αλλοιώνονται ταυτόχρονα το παρελθόν και το μέλλον, με αποτέλεσμα να επέρχονται στη ζωή της πρωταγωνίστριας αλλόκοτες συνέπειες. 

Τι να περιμένουμε; Δακρύβρεχτες σκηνές, μονολόγους, θυμωμένα και σκεπτικά βλέμματα και daddy issues.

Πρεμιέρα: 5 Οκτωβρίου

This is us

 

Οι δημιουργοί της σειράς αποφάσισαν να φτιάξουν μια ιστορία βασισμένοι σε άσχετους μεταξύ τους ανθρώπους, οι οποίοι έχουν μόνο ένα κοινό στοιχείο: ίδια ημερομηνία γενεθλίων. Ένα ζευγάρι που περιμένει τρίδυμα, ένας (πολύ όμορφος) ηθοποιός σειρών που έχει κουραστεί από το επιφανειακό lifestyle του, μια κοπέλα που προσπαθεί να χάσει βάρος κι ένας άντρας που ψάχνει τον πατέρα του, ο οποίος τον είχε εγκαταλείψει, ενώνουν τις ιστορίες τους, προσπαθώντας να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες της καθημερινότητας.

Τι να περιμένουμε; Πρωταγωνιστεί ο Milo Ventimiglia, συνεπώς δεν υπάρχει λόγος να περιμένουμε κάτι παραπάνω από την δυναμική επαναφορά του στην τηλεόραση. Τώρα, αν βλέπεται και η σειρά, ακόμα καλύτερα.

Πρεμιέρα: 20 Σεπτεμβρίου

Pitch

 

H Kylie Bunbury (Under the Dome) υποδύεται μια παίκτρια του baseball, η οποία καταφέρνει μετά από χρόνια σκληρής δουλειάς να παίξει στο επαγγελματικό αμερικανικό πρωτάθλημα. Είναι η μόνη γυναίκα παίκτρια σε μια ομάδα αντρών κι έτσι έχει να αντιμετωπίσει τόσο τις προκλήσεις τoυ επαγγέλματος, όσο και τον σεξισμό των γύρω της και, βέβαια, την πίεση του πατέρα και προπονητή της.

Τι να περιμένουμε; Το trailer είναι πολλά υποσχόμενο και πάντοτε μας αρέσουν οι σειρές – ύμνοι στο woman empowerment. Επιπλέον, η σειρά “ξέθαψε” έναν μεγάλο εφηβικό μας έρωτα, τον Mark-Paul Gosselaar του Saved by the Bell, οπότε, αν μη τι άλλο, θέλουμε να παρακολουθήσουμε την σημερινή πορεία του στην υποκριτική. 

Πρεμιέρα: 22 Σεπτεμβρίου

The Good Place

 

Η Kristen Bell πεθαίνει και αυτομάτως βρίσκεται στο “Καλό Μέρος”, τον Παράδεισο. Όλοι της φέρονται υπέροχα, όλα είναι ονειρικά, όλοι τα πηγαίνουν καλά μεταξύ τους. Ένα πράγμα, μόνο, πάει λάθος. Έχει πάρει τη θέση κάποιας συνονόματής της. Μόλις το συνειδητοποιεί, προσπαθεί να βρει τρόπους να λύσει την παρεξήγηση και, βέβαια, να “ζήσει” μέσα σε ένα περιβάλλον όπου βασιλεύει η γαλήνη, η οποία δεν της αρέσει καθόλου ως concept.

Τι να περιμένουμε; Με συμπρωταγωνιστή τον Ted Danson, περιμένουμε τουλάχιστον ρεσιτάλ καταστάσεων, αν όχι και ερμηνειών, πάντα μέσα από μια μεταφυσική οπτική.

Πρεμιέρα: 19 Σεπτεμβρίου

Conviction

Η Hayley Atwell (Agent Carter) είναι δικηγόρος και κόρη ενός πρώην προέδρου των ΗΠΑ. Αναλαμβάνει επικεφαλής μιας ομάδας δικηγόρων, ντετέκτιβ και εγκληματολόγων, που έχει σκοπό την επανεξέταση υποθέσεων φυλακισμένων που, ίσως να έχουν καταδικαστεί λόγω δικαστικής πλάνης. Στον ρόλο του αφεντικού της, ο Eddie Cahill, ο οποίος προσπαθεί να βάλει τη δουλειά της σε καλούπια, όσο εκείνη αντιδράει και, όπως φαίνεται, τον ερωτεύεται. Στο σημείο αυτό να πούμε ότι δεν την αδικούμε.

Τι να περιμένουμε; Φαίνεται γρήγορο και ενδιαφέρον, τόσο από άποψης χαρακτήρων, όσο και από άποψης πλοτ, ιδίως σε μια post “Making a Murderer” Αμερική.

Πρεμιέρα: 3 Οκτωβρίου

American Housewife

 

Η Katy Mixon (Eastbound & Down) είναι μια νοικοκυρά με δυο παιδιά που προσπαθεί να ζήσει όπως θέλει σε μια πόλη του Connecticut όπου οι περισσότερες γυναίκες του “κύκλου” της είναι επηρμένες ψωνάρες, εμμονικές με τη δίαιτα και τη γυμναστική και, φυσικά, διαρκώς ειρωνικές απέναντί της, καθώς την εκλαμβάνουν απλά ως μια “γραφική γεματούλα” που παραμελεί τον εαυτό της.

Τι να περιμένουμε; Ένα αστείο sitcom πάντοτε χρειάζεται, ιδίως αν στηλιτεύει τις σύγχρονες εμμονές της μέσης αμερικανίδας νοικοκυράς.

Πρεμιέρα: 11 Οκτωβρίου

Divorce

 

Η Sarah Jessica Parker αποφασίζει να ζητήσει διαζύγιο από τον σύζυγο και πατέρα των δυο παιδιών της, Thomas Hayden Church, και, φυσικά, ο ίδιος δεν το παίρνει καθόλου ψύχραιμα. Η ίδια θέλει μια αλλαγή στη ζωή της, όσο ακόμα έχει περιθώριο να ζήσει νέα πράγματα και προσπαθεί να κρατήσει τις ισορροπίες, όσο ο εν διαστάσει σύζυγός της της κάνει σκληρό ψυχολογικό πόλεμο.

Τι να περιμένουμε; Η Sarah Jessica Parker επιστρέφει 12 χρόνια μετά το Sex and the City στην τηλεόραση (με πρωταγωνιστικό ρόλο) και έχουμε μεγάλη περιέργεια να δούμε αν έχει μεγαλώσει τόσο όμορφα όσο φανταζόμαστε.

Πρεμιέρα: 9 Οκτωβρίου